Всичко за всички марки гел лакове - 13

• 60 774
  • 727
  •   1
Отговори
# 435
Невена, просто споменах, че са ми направили впечатление, едва ли скоро ще си купя, вероятнно и цената е космическа, както и на новия им топ...

Кои лакове са меки?

# 436
  • Paris, France
Меки са цветните лакове на повечето високи марки - CND, Harmony Gelish, IBD, Ezflow, Progel, OPI Gelcolor итн. Те, колкото и да бъдат печени, никога не стават твърди като бетон. Повечето китайски цветни лакове като Elit99, Azure, Laquee rette итн, но и повечето цветни гел-лакове от среден към нисък клас като Madam Glam, NDED - старите разтворими, уж, лакове, които всъщност не се разтварят изобщо, Flynails, Ink, Couture gel итн стават много твърди, като се изпекат. Точно затова на някои по-меки нокти стоят по-добре. Но пък много трудно се разтварят, пущините, да не казвам никак и това изненадва много неприятно някои потребителки. На мене ми се случи. И на тебе, с куикгел ли беше? Понеже бях пробвала най-различни комбинации не мислех, че гел-лаковете са толкова различни. За себе си съм решила проблема с по-трудното им сваляне с лаково каре и мека, белеща се база. Но същата комбинация, но с марков мек лак, ми се избелва доста по-бързо. Но и по-лесно. Затова предупреждавам новите, че на мене никой не ми го каза. Ако ти, с база и топ на СНД, си пробвала най-различни цветни лакове на ИБД, Гелиш итн и лакът ти се сваля лесно, може да помислиш, че със всеки цветен лак би било същото и след 20мин лакът да не е мръднал, защото, за съжаление, повечето евтинджоси не се свалят лесно, дори с прословутото лаково каре. Карето предпазва ноктите от прословутото побеляване след известно време ползуване на Шилак, но и с 3 слоя каре няма да можеш да свалиш лесно лак на НДЕД или Елит99. В смисъл в сравнение със 7-10 минутното сваляне, на което си свикнала. Признавам си без бой, че ако скапаните ми нокти държаха Шилак или Гелиш 7-10 дена нямаше и да си помисля да слагам Елит или НДЕД.

# 437
  • На плажа
Киселият/миризлив/праймер на Коди https://kodi.pro/special-liquids/primer-and-ultrabond/kodi-profe … niy-praymer-10-ml  е за проблемни ,мазни нокти,това е обезмаслител с киселина.Мирише си точно,както трябва.

Безкиселинния/обезжиривание на руски или Nail fresher    / е отново обезмаслител,но без киселина.Аз го ползвам основно него,за нокти,които не са проблемни. https://kodi.pro/special-liquids/degreasing-liquid-nail-fresher/ … zzhirevatel-15-ml

А ултрабонд/безкислотния праймер на руски     / е всъщност свързващ елемент,той се поставя след обезмаслителя,който и да решите да използвате/киселинен или безкиселинен/ и оставя лепкав слой на нокътя.След това вече се поставя базата. https://kodi.pro/special-liquids/primer-and-ultrabond/kodi-profe … niy-praymer-15-ml

# 438
  • София
Момичета,
Моля за бързо потвърждение, че се навих да поръчм Коди, след като няколко пъти прочетох блога на Принцесата.

1. Това ли е коректната страница на продавача, понеже четох за някаква Олга, която не била ОК: https://www.facebook.com/pg/Kodi-Professional-Bulgaria-166458774 … 40471635&rt=6

Това ли е всичко, което трябва да поръчам? :

1. Фрешер;
2. Ултрабонд;
3.Каучукова база;
4. Каучуков топ;

След месец и половина носене на гел лак, ноктите все още са ми на кота 0, понеже винаги отпред се зацепват и се налага да изпилвам преди слагането на нов гел лак. Надявам се със системата на Коди това цепене да спре.

Последна редакция: ср, 22 ное 2017, 09:55 от Майка Зайка

# 439
камалия, гледам стар твой коментар, че ползваш праймър, после ултрабонд. И двете на цял нокът ли ги слагаш и има ли лаково каре отдолу? Ако слагаш само ултрабонд не ти ли държи?

# 440
  • Paris, France
Майка ЗайкаГруповата поръчка е от kodi.pro а не от БГ, от Олга или друг. Пиши бързо на ШикР, на линия е. Ще поръчате няколко момичета и ще дойде за 10 дена и без мито. Не се занимавай с Олга! Да, фрешер, ултрабонд и гумени база и топ ти трябват. И четка да ги нанасяш базата и топа. Масло за нокти може да вземеш ако нямаш. Шоколадовото ми хареса. Помирисах и лимоновото, но имам котка а те мразят лимони.

ШикР, Камалия слага основно твърд гел, а не само гел-лак. Тогава слага кисел праймър в основата и ултрабонд по свободния. На проблемни нокти, които се белят с ултрабонд се пробва праймър преди ултрабонда или вместо него. Камалия не прави карета а направо изпилва с ел. пила. Като дойде ще ти каже точно.

# 441
Тези неща поръчах. Можете ли да ми кажете пилата как се ползва. Коя част за какво е? С коя се сваля лака?. Води се три спътки. Вероятно с едната се полира. Маникюристката ми работи с нея, обаче хич не съм се заглеждала.

Също така втория край на избутвача за какво се използва.? И от този ацетон доволни ли сте, ако някоя от вас го ползва. Лесно ли сваля лака? С какво е по-различен от например обикновения ацетон? Взех го, защото е на тази марка и все си мисля, че е по-специален и си е точно за гел лак, но реално  не знам наистина до колко има значение.

# 442
Майка Зайка, писа ми една дама с ник нейм Дани, тъкмо изглаждаме нещата по поръчката, така че може да се включиш и ти ако желаеш Simple Smile

За течността и аз си я поръчах, пробвах я веднъж, доволна съм, момичетата пишат и за един ацетон от Джъмбо, ще го пробвам и него, като ми свърши този. За избутвача, само внимай да не си нараниш плочката, тоест не натискай много като избутваш, а другата страна я ползвам да си обера остатъка от кутикулите като сложа препарат, не знам дали е правилно Grinning Grinning А за пилата, не мога да кажа, понеже не мога да рабера от снимката.

За черния петък на Блускай, съм разочарована също, но все пак ще се сдобия с 4D gel white и изграждащ гел. Някоя има ли впечатления за изграждащите гелове?

# 443
Какъв препарат за кожичките ползвате? Мойте са доста вироглави напоследък и не ми се иска да ги режа .

# 444
  • София
ето едно клипче за начинаещите

# 445
  • Paris, France
Мис Каролин, доста неориентирано звучиш. По снимка не можем да видим грубостта на различните страни на блокчето за да ти кажем за какво са. С никоя не се сваля лака. Лак се сваля с киснене в течност за сваляне или ацетон или белене ако базата е белеща се. С металния избутвач, която ти самата даже не разбираш за какво е, най-малкото би било да си окъртиш ноктите. Може и да ги обезобразиш завинаги ако повредиш матрицата. С лъжицата бих ръсила акрилна пудра, нищо повече. От другата страна какво е, дали кюрета или скалпел, можем само да гадаем. С по-твърдо от дървена пръчка кутикули или нокът аз не пипам. Или се обади там, откъдето си ги купила. Защо не отидеш с такъмите при маникюристката и да я питаш? Постът ти ме плаши.

бамбина, фингр гелът може да се сложи и под цвят и над него. Понеже е твърд трябва да се изпили и остатъка да се накисне.

Обичах, никакъв в момента. Само с масла мажа. Преди ползувах Blue cross или Виктория. Справят се и двете с кожите.

# 446
  • София
Какъв препарат за кожичките ползвате? Мойте са доста вироглави напоследък и не ми се иска да ги режа .
на евелин има едно, което хем премахва мъртвите клетки хем предотвратява порастването на нови към 4-5лв беше и го има в ДМ Hands V

# 447
Благодаря на всички за отговорите. Явно ще имам нужда още малко да почета преди да взема решение какво да поръчам. Често ли правите общи поръчки от Коди? Да не бързам сега.
Мисля на първо време да поръчам лампата и инструментите, които ми препоръчахте, защото те така или иначе си трябват. Тази лампа ще се справи с всякаква система гел-лакове нали?

Отделно се замислих, че досега винаги в салон са ме правили с нещо китайско - в най-добрия случай с блускай, и от там имам единствени наблюдения върху почти невъзможното сваляне.
Сега както го обясни Nevena разбирам, че има меки, твърди и т.н. и съм решила да си направя по веднъж в салон CND и Gelish, за да видя как ще се държат при свалянето, и ако ме задоволява направо да се мятам на тях, че това с карето и peel off базата малко висш пилотаж ми се струва за начинаещ като мен Simple Smile

Само едно питане - въпросните CND и Gelish как се сдобиваш с тях? Гледам CND май само на салони продават, а Gelish като пуснах - основно от OLX ми излязоха обяви, а знам че на Gelish има имитации.
Извинете ако е дискутирано преди...

Сега видях, че и Gelish се предлага само на салони от premium beauty. Има ли сравнително достъпен начин за поръчване на техни продукти, ако се спра на тях?

Последна редакция: ср, 22 ное 2017, 11:09 от танита

# 448
  • София
танита,
 Интеркозметика са вносителите на CND продават ги само на курсисти или на маникюристки и салони които работят с тях. Имат шоурум, но и да идеш на място пак няма да ти продатат. Можеш да си купиш от някоя маникюристка или салон, който работи с тях.

# 449
Невена, чак пък да те плаши?! Не е ли малко преувеличено.
 Така...изг лежда съм написала неориентирано и не сте разбрали съвсем. Сигурно така звуча.
Това е просто обикновена пила, в три стъпки. Универсална. И знам, че преди да се накиснат в ацетон и да стоят във фолио ноктите се запилват леко с пила, само горния слой, блясъка така да се каже, съвсем леко за да се свали по-лесно гела. Виждала съм как го правят много пъти.Поръчах си пилата за да имам специална и хубава пила, точно на тази марка. Но не съм съвсем наясно коя част за какво се използва. А и в описанието не пишеше. Тъй като марката е известна и широко ползвана, реших, че може някоя от вас да я има и да ми помогне в разяснението. Затова ви попитах. Дали мога да пиля с нея горния слой лак преди стоенето в р-р или ацетон?
След като стоя в специален разтвор–едно устройство дето си пъхам пръстите, и затопля, за махане на гела, и почне да се бели тя го отстранява съвсем леко с този избутвач. Същия като този. Именно затова го поръчах, знам за какво се използва. Сега като казахте, наистина си спомням, че с другата част разпръсва пигменти и брокати. Благодаря за подсещането Невена Simple Smile от полза ще ми е
 Просто попитах 3-ти стъпки на пилата за какво се ползват. Съвсем целенасочено поръчах нещата. Снимката наистина не е ясна. За което се извинявам. Просто засега съм много в началото и за първи път махах сама гела с ацетон, тампони за грим и фолио, и беше много трудно. Бих искала да си купя специален р-р, но още не съм наясно с тях.

Последна редакция: ср, 22 ное 2017, 11:18 от Мис Каролин Бингли

Общи условия

Активация на акаунт