Фермата 3 - 2017 г. - Тема 9 - (06.11. - 12.11.)

• 70 214
  • 1 054
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Все се чудя този референдум дали не беше против правилата и той.  Whistling

Тази седмица няма да мога да гледам дуела, дано не пропусна много.  Laughing

# 676
Чудя се, нямаше ли как да гласуват с „въздържал се” в тоя измислен референдум? Не усещат ли как Елена си измива ръцете постоянно с групата?!? Толкова ли нямат трезва преценка !?!?

# 677
  • София
Според мен фермерството на Елена е по-лошо и от това на Дарина.  Naughty

# 678
Така е, Дарина поне въведе някакви правила и се опита да ги спазва. Вярно малко соц правила и тъпо ги налагаше, но все пак се опита. Плюс това си пое отговорността и всичките негативи от това. Каза го и Гинчев, че се мери с двоен аршин. Елена ги направи на нищо, те продължават да я щадят. Най-вече Гечо. Много смешен беше, как не забеляза мързела на Фермерката, но нападна Дарина, която може да е бавна и в ролята на жертва, но поне опита.

# 679
Ами Елена като не може да поема отговорности защо е влязла във фермата. Че тя няма да може и да поеме отговорност за 100 000лв Joy
Абсолютно съм съгласна че фермерството на Дарина беше по-добро от това. Дарина поне от сутрин до вечер беше в обора, пък Елена от сутрин до вечер пафка чай Joy май В и В ще свършат всичката мъжка работа на основния бряг

# 680
Аз имам такава шефка. Заместник главен счетоводител е, но когато го няма главния и замества никога не подписва важни документи, защото не иска да поеме отговорност. Винаги съм се чудила, защото такива хора стават шефове, като не искат да поемат отговорност. Елена е същата. Много удобна и подлизурска позиция. После лесно се обвинява другия. Грозно..

# 681
на мен ми омръзна Дарина да се оплаква,че била слаба и изтощена и болна жена , а все нея избирали, ами да и дадат 100-те хиляди,че е наййййй-зле и да е щастлива, защо влиза, като бе може това, не може онова, не знам няма ли други по-интересни сцени, напоследък не ми допадат епизодите, някак си са сухи, снощо гледам Яни смени гащите и ходи да ляга при онова куку Виолета, така от нищото, имаше ли покана, кога стоплиха отношенията, после пак сълзи и сополи за няма нищо, цял живот  ли ще живеят в съседната на родителите стая , уфф

# 682
Фермерството на Елена ще бъде успешно , защото всички си искат цигарите. Вече казах, че това е много тъжно, не работиш да създадеш добро мнение , не работиш заради правилата на формата , а да удовлетвориш зависимостта си. Като бивш пушач ги разбирам , но толкова е жалко отстрани .
Прочетох няколко мнения жадуващи интриги,  заговори , договорки .... дори лек укор, че не сме като американците избиращи най-лукавия оцеляващ. Ама това е Фермата , самия формат предполага полагане на труд, социални умения да оцелееш в непривична среда  и да създадеш приятелства , които биха те подкрепили за наградата. Трябва и да омагьосаш публиката , на която пускат избрани моменти , които колкото и да ги избират ако си все полегнал , няма как да те изкарат работяга. И упреците тук във форума и във фейса за мързеливи жени, скатавки , мъжки хитрини ги разбирам така - формата изисква показване на трудолюбие, бг населението ,колкото и да е опошляло,  продължава да уважава трудолюбието. Още са живи бабите и дядовците, майките и бащите отгледали деца и внуци с ежедневен труд. И са болшинството от народа. Затова ще продължаваме да харесваме тези които се трудят , защото те са и най-цветните играчи . Не са скапани от труд, но се разкриват характерите, а понякога е и смешно.
И аз съм изненадана , че договорка между двама е нарушение , а референдум може . Ало, продуцентите , на коляно ли ги пишете правилата , я ни кажете страницата на която е записано общо вземане на решения ? Може и да го има, не казвам , че няма такова.
Друго ме впечатли - мълчанието на фермерите. Единственият който възропта беше Гинчев , който не живее отдавна  в Бг. Другият май беше Станко , но той е по различен от масата , дори и заради престоя си на едно място, където ако не се отстояваш си загубен. Другите мълчаха ! С наведени глави, заврели лица в яките....после Алек помърмори, че ги използвала...Ами що си мълча , два месеца ти гледаме усукването около изпънатото маце , а за важните неща нямаш кураж . Само като го засегнаха лично устрои на Вили другарски съд. И тя е  същата , обажда се само за да се обяснява , дори не изслушва (вчера Гинчев) или да защитава засегнати близки(Алек, който после и отвърна по български на стореното добро Yum ).
Знаете ли, заболя ме , че толкова хора се включиха в манипулацията и никой нямаше смелостта да отстоява достойнството си. Като си фермер , ползваш привилегиите , но и носиш сам тежестта на избора.
Масата мълчеше и недоволстваше тихо около масата или печката. Колко българско. Sad

# 683
  • София
Разбирам, че за тях успешно фермерство значи максимален брой кошници- респективно изпълнени задачи, но за мен като зрител влияние оказват още доста неща.

# 684
В крайна сметка Елена отново си изигра картите както на нея и изнася. Като фермер прехвърли отговорността на Гечо. С проведения референдума си избърса ръцете с останалите, а тя продължи да прави това, което най добре умее - свива цигари, щрака с очи, нищо не похваща като работа и продължава да си реди схемите....Wink

# 685
Да се включа и аз най-после, нямате изчитане значи. Smile
Ще започна разбира се с Елена. Не познавам толкова долен човек. Може и да познавам де, ама да ме манипулира тънко като нея и да не се усещам. Laughing Категорично не съм съгласна с мненията, които изразиха някои хора, че такава ѝ е играта и че няма нищо лошо чрез манипулации и скатаване да се ходи напред (не само при нея, а по принцип). Аз вярвам, че участниците действат, както биха действали и навън за постигането на дадена цел и всеки разкрива характера си именно чрез прийомите, които използва за достигане до финала и евентуално спечелване на наградата. Затова за Елена мога да дам само едно определение - лош човек. И не ми допадат разсъжденията в посока, че схемаджийството и цялостното поведение на Елена е оправдано, щото видиш ли, тя играела. За мен начинът, по който си играе играта е показателен що за човек е и навън. Imp
На "референдума" фермерите ме разочароваха до един. Хем си казаха "не си измивай ръцете с нас", хем чинно си гласуваха. Дарина вече май наистина ще си ходи.
На анкетата гласувах, че Димитър е "консултирал" Елена, но може и Моньо да е.

# 686
А представяте ли си Дарина да избере Фр за втори дуелист, тя да отпадне и Елена пак да е фермер Joy

# 687
изпуснах референдума, но беше ли вариант да се въздържат всички от изказване на мнение за дуелист, защо и се подчиниха на Елена да изказват мнение, че и си записваше кой какво е казал, хем била интригантка и ги манипулирала, хем и и се оставят

# 688
Всички, които казаха, че искат Марина на дуел го правят стратегически. Не я искат на финал.

# 689
Всички, които казаха, че искат Марина на дуел го правят стратегически. Не я искат на финал.

И така да е, никой не е длъжен да си казва мнението все пак. Те не са фермери, не е тяхна работа да избират дуалисти. И на другите им беше трудно, ама си ги избраха сами и си поеха отрицателните и положителните мнения. Аз по начало не разбирам, защо Фермера трябва да се обяснява и на групата кого избира. Това си е негово решение, което си върви в комплект с Фермерството. Елена не зачита никакви правила и традиции, прави си каквото иска, а другите не само не я обвиняват ами и влизат в нейните игри с ясна мисъл.

Общи условия

Активация на акаунт