На пазар в Лозенград и Одрин - 12

• 180 703
  • 753
  •   1
Отговори
# 735
Абе на Синият пазар незнам колко бебешки дрешки и джунджурийки се веят
но на Петъчният пазар бая се веят Hug

Днес бях в един магазин в Казанлък и цялата стока беше турска. Купих страхотна блуза за малкия 100% памук за 14 лв. Помислих си каква ли е цената на петъчния пазар?? Може ли някой да ме ориентира как вървят там ценичките за блузки, долнища и т.н

# 736
  • Варна
Чефи, със закъснение, но бяхме навън... Да, това е нашата навигация. Засега нямаме провали с нея, като изключим опитът и излишно да ни прекара през някакъв планински път в Гърция, но там и моята ориентация помогна. В градовете може да се случи да ти даде да минеш по някоя еднопосочна уличка, ама това е щото са я направили такава скоро, примерно. Като цяло, за без пари и без интернет, е просто идеална. Вече три години си я ползваме и сме много доволни.

stef87, от миналата пролет не съм ходила на петъчния, но... Намирала съм неща на меко казано смешни цени. Като комплектче, ватирано, за 5 лири. Блузки разни за същите пари. Сега, какво е качеството на купеното от теб спрямо тези, за които говоря, не мога да кажа, но е факт, че могат да се намерят дрешки за различни нужди и на минимални пари. Има щандове, на които се продават дрехи с дефекти, но пък с много добро качество. Между тях се намират и такива без дефекти или с 1 см "изплют" шев. Струва ми се, че е въпрос на късмет на какво предлагане ще се попадне в съответния ден, а и в определен момент от деня. Та, отиваш, гледаш, търсиш и обикновено си тръгваш доволна.
И от синия пазар съм взимала 2-3 дребни неща, но това е инцидентно. Просто бяхме там в събота и поогледах. Определено петъчният пазар си струва повече.

# 737
  • Бургас / UK
Чефи, със закъснение, но бяхме навън... Да, това е нашата навигация. Засега нямаме провали с нея, като изключим опитът и излишно да ни прекара през някакъв планински път в Гърция, но там и моята ориентация помогна. В градовете може да се случи да ти даде да минеш по някоя еднопосочна уличка, ама това е щото са я направили такава скоро, примерно. Като цяло, за без пари и без интернет, е просто идеална. Вече три години си я ползваме и сме много доволни.

Благодаря ти,Беличкова  Hug Ще я пробвам(може би,ако тръгна към И...)  Mr. Green

# 738
Благодаря за бързите отговори. А не се ли плаща нещо за ползването на GPS-a?

# 739
  • Варна
Не, Стеф. Поне не с тази навигация. По принцип нямам идея, но с тази категорично не.

Чефи, както разбираш, там стана малко напечено, та ако има нещо, пиши на лични.

# 740
  • Бургас
Петъчният пазар много ли е огромен? За колко време горе-долу може да се обиколи и въобще пренаселено ли е в петък в града /досега сме ходили само в събота/? Ще сме с детето /1г/ и искам да вляза евентуално само аз в пазара да огледам за детски неща, а мъжа ми и дребния да ме чакат отпред. Много ли е разбъркан пазара /в смисъл на всеки щанд да продават различни неща/

# 741
  • Бургас / UK

Чефи, както разбираш, там стана малко напечено, та ако има нещо, пиши на лични.
Благодаря ти  Hug

# 742
Петъчният пазар много ли е огромен? За колко време горе-долу може да се обиколи и въобще пренаселено ли е в петък в града /досега сме ходили само в събота/? Ще сме с детето /1г/ и искам да вляза евентуално само аз в пазара да огледам за детски неща, а мъжа ми и дребния да ме чакат отпред. Много ли е разбъркан пазара /в смисъл на всеки щанд да продават различни неща/
Отдавна не съм ходила на петъчния пазар, но преди си беше лудница и надали се е променило нещо. Няма никаква подредба, пердета, тенджери, обувки, парфюми, гащи, пак обувки, пак пердета и т.н. Ако искаш да огледаш хубаво ти трябват няколко часа. Иначе става едно препускане от сергия на сергия. Аз лично не бих оставила мъжа ми с детето да ме чакат, докато аз пазарувам (на 10 м. е).

# 743
  • Пловдив
Първата ми мисъл ,когато видях петъчния пазар беше ... Пазара в Димитровград ( не съм ходила поне 10 г, сега не знам как е). Има всичко от до , трябва си време. Аз лично правя една парадна обиколка и после се заравям Grinning Харесвам щандовете с нахвърляни те стоки , както са писали с дефекти. Ако имаш желание да ровиш се намират много добри попадения. По обяд става пълна лудница , много народ .

# 744
  • у нас
Първата ми мисъл ,когато видях петъчния пазар беше ... Пазара в Димитровград ( не съм ходила поне 10 г, сега не знам как е).

Общото между двата пазара е, че се продат дрехи, обувки и тн. Друга прилика не се сещам. На Димитровградския пазар всичко се предлага в магазини/клетки, а на петъчния пазар в Одрин няма такова нещо. Всичко е на маси. А сетих се и друга прилика - и на пазара в Димитровград нещата, които продават са с дефекти. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 745
Благодаря за бързите отговори. А не се ли плаща нещо за ползването на GPS-a?
Здравейте, мили дами,
Много съм горда със себе си, за първи път бях шофьор в (за) Одрин. Аз ползвах Гугъл Мапс, което е безплатна и много точна навигация. Има я на всеки смартфон. Изключих си мобилния интернет и работеше само на GPS
. Разбира се, телефонът ви трябва да има вграден приемник на сигнал от сателит. Но повечето съвременни смартфони го имат. Може лесно да се провери, като си изключите мобилния интернет.

# 746
  • Варна
О, да, може да се ползва и навигацията на мапс-а. Ние сме по-доволни от тази, за която говорих. Но всеки има избор. Случвало се е да пускам и гугълската, разбира се. Ако нямате качена друга, тази си е опцията. Доколкото знам, всички офлайн навигации имат нужда от GPS връзка, та без нея нищо не става.

Не съм ходила на пазара в Димитровград, но е нормално да има прилики и разлики. Все едно. Важното е, че си е приключение пазаруването на петъчния. Често - с добри попадения. Но си трябва време, а с нервничещ мъж наоколо е предизвикателство. Пък с детето ми е трудно изобщо да си го представя.

Последна редакция: сб, 10 мар 2018, 10:01 от beljata

# 747
  • Бургас
Благодаря за мненията. Значи отпада. Ще отидем на пазара някой ден без детето. По принцип бяхме предвидили да отидем през седмицата, когато няма толкова хора и да обиколим мола и главната. Май оставаме на този вариант

# 748
Знаете ли какво е работното време на петъчния и съботния пазар в Одрин?

# 749
  • Варна
Честно казано, за мен няма такова. Смятам, че зависи от времето и продължителността на деня. Възможно е да има някакъв начален и краен час, в който самият пазар е достъпен за продавачи и купувачи, но първите сами преценяват кога да разположат стоката си и кога да я приберат. Били сме в един снежен (и по-късно кишав) доста студен ден, в който дори в 11 ч. имаше хора, които тепърва редяха стоката си. Били сме и в летен следобед, в който в 16 ч. имаше такива, които се готвеха да си тръгват, но при останалите търговията вървеше с пълна сила. Предполагам, че оптималните часове за този период от годината са от 9-10 ч. до към 15-16ч., най-късно.

Общи условия

Активация на акаунт