Модни тенденции в прическите и всичко за косата - тема 17

• 76 064
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
L'Oréal excellence, само че пада бързо

Така ли?
Моето бодисване в салон пропадна, така че вчера точно с нея се намазах. Досега не съм я ползвала, харесва ми колко е щадяща към косата, добре се нанесе, добре покри. Е, обезцветените участъци не са на 100% каквито ми се ще, но те и след фризьор не са.
Ако издържи поне 2+ седмици може и да си остана с нея в бъдеще време. Ако не, наумила съм си да пробвам Schwarzkopf Color Expert.
Показвам само цвят - 4.2 купих, иначе сте я виждали косата ми и по-гладка, пригладена и блестяща, но не е изправяна и сушена, оставих я да изсъхне сама. В стая пък, с не особено добра предна камера е почти черна, което изненадващо ми хареса.

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 26 дек 2017, 22:46 от Тайга

# 631
Леле каква невероятна разлика в цвета навън и в стаята. Много ти е добре с почти черното.
Аз сериозно съм се навила за меко черно. Писна ми от тъмно кестенявото, скучно и бозаво, а червеното ми стои много странно и не ми отива на почти никакъв грим и дрехи, което нещо взе да ме дразни много.

# 632
  • Варна
Супер досада е червеното, когато човек реши да се отървава от него. И под най-тъмните тонове избива ужасно дълго.

Щях да питам - предложете ми продукт, който да е синоним на Mi Amante. Имам още от него, но се оглеждам за нещо друго, което да върши същото - да прибира фриз, да позалепва и маскира краищата, да ухае добре и да омекотява косата.

# 633
Ох, момичета с това червено. Правя се с къна на естествено тъмнокестенява коса ниво 3 и ставаше добре, но косата ми побелява вече и най-много около пътя за моя "радост", и тези ръждиви оттенъци не ми харесват особено (върху бяла коса си е точно ръжда). Та фризьорът ми предлага за лятото да ми направи лек балеаж за преливане на цветовете. Може ли да попитам тези продукти на основата на блондор ли са? Продукът е предназначен за балеаж, но от къна на балеаж дали няма да ми се стори рязка промяната от към състоянието на косата? Да, сега е здрава, но нито ми подхожда цвета, нито белите коси се преливат, нито нищо. Седят ръждиви отделни косми върху тъмна основа. Грозно! Другият вариант е просто да минавам на щадяща боя в близък цвят...

Тайга, много си хубава и ти отива този цвят.

Мис Каролин, тъмната коса много ти отива, а и ти май се определи като цветотип зима. Нещо тъмно с пепелен оттенък е може би твоят цвят.

# 634
  • Street of Dreams
Тайга, моята информация е стара, когато от блондинка станах брюнетка, се правих с тази боя. Ставаше чудесно, но до дни избиваше русото в оранжево. Иначе за щадене е номер едно, косата става мека и лъскава, на тъмна основа може да е перфектна.
Знаеш ми мнението за цвета при  теб Simple Smile 

# 635
  • Sofia, Bulgaria
Мисче, точно с тази се бях направила черна. Цвета не мръдна.
За червената коса е точно така. Много е задължаваща откъм дрехи и грим и бързо му писва на човек.
Maggie Rose, аз преди време свалях къна и беше сериозна битка, не знам как ще стане балеаж на боядисана коса.
Тайга страхотно ти стои този цвят.

# 636
Нощен ястреб, и на мен това ми е едно от притесненията. Най-вероятно ще си взема боя в близък цвят. Малко е рисковано да изсветлявам тъмна коса с бели косми и на всичкото това къносвана около 3 години ... Идеята беше да не къносвам до лятото и тогава балеажа, като до тогава се очаква да се поизмие къната, но това чудо няма махане като гледам. Само ножица. Отделно че не знам този балеаж колко ще покрие бялото. За това питах дали е на основа блондор. Да не си ходя с изгоряла, но побеляла глава накрая ....

# 637
Нощен ястреб, и на мен това ми е едно от притесненията. Най-вероятно ще си взема боя в близък цвят. Малко е рисковано да изсветлявам тъмна коса с бели косми и на всичкото това къносвана около 3 години ... Идеята беше да не къносвам до лятото и тогава балеажа, като до тогава се очаква да се поизмие къната, но това чудо няма махане като гледам. Само ножица. Отделно че не знам този балеаж колко ще покрие бялото. За това питах дали е на основа блондор. Да не си ходя с изгоряла, но побеляла глава накрая ....

Аз се къносвах доста време, но започна да ми се изсушава много косата. Започнах маслени маски и за около 2 месеца къната се поизми и започнах с руси кичури. Момичетата в темата за къната могат да дадат у други съвети за сваляне на къна. Витамин С махал боя, чета тук, но за къна май не съм сигурна.

# 638
  • Sofia, Bulgaria
Маската с вит. С също става и за къна, както и маска с хума, но проблемът е,че винаги остават осратъци от къната. Поне при мен се получи така. Ползвала съм само натурална къна, но пак беше трудно да се свали.
Maggie Rose ако е на основата на блондор, аз лично не бих рискувала, но все пак фризьорката би трябвало да знае по-добре. Може би да се консултираш направо с нея за това.

# 639
На мен не ми е фикс идея изсветляването. По скоро искам да уеднаквя косата и да е в добро състояние. Не ми се сваля къна, ако не се поотмие, просто ще си взема боя в близък цвят и ще карам докато се изреже поне. Само да не се виждат белите косми, които дори и рижави не седят прелято, а седят като недооцветена побеляла коса.
Просто фризьора ми предложи като вариант лек балеаж, не супер контрастен и в никакъв случай не искам русо. Не ми отива русо, или поне това, което съм получавала на косата си преди време. На мен като идея ми допада балеаж, но не ми се тръгва да свалям дългогодишно наслояване на къна. Колкото падне, падне. Ако не пада, ще се покрия с тъмна боя отгоре докато се изреже ... Пък после ще мисля за балеаж и т.н. 

Момичетата, които са минали от къна на боя, забелязвате ли някаква промяна в състоянието на косата? Поддръжката променя ли се? Предложения за щадяща боя, която покрива бели коси, независимо с или без амоняк?

# 640
Моят съвет е, да не правиш балеаж.
Най добре да те боядиса в цвят близък до твоя, така ще мажеш само корени и няма нужда да клепаш цялата дължина и да я гориш всеки месец.

# 641
Най добре да те боядиса в цвят близък до твоя, така ще мажеш само корени и няма нужда да клепаш цялата дължина и да я гориш всеки месец.

Балеажът и кичурите се поддържат на 4, 5 или 6 месеца и не се работи върху вече изрусеното. Според мен е много по-шадяща процедура от цялостно боядисване, при което всеки месец се правят корени.

# 642

Балеажът и кичурите се поддържат на 4, 5 или 6 месеца и не се работи върху вече изрусеното. Според мен е много по-шадяща процедура от цялостно боядисване, при което всеки месец се правят корени.

Изрусените краища са бич за косата  Grinning И трябва много повече поддръжка от само боядисана коса. Още повече, че това "русо" също променя цвета си и трябва тониращи балсами доста често ( те пък изсушават много косата)
Затова казах, 1-2 пъти с боя цялата коса  ( тъмните гами не горят като русите) и после само корен.

# 643
  • В полите на Пирин планина
Moon Flower, ако искаш да продължиш с натуралните средства за боядисване може да добавиш индиго към къната, за да се потъмнят белите коси.

Аз съм с къна вече три месеца / + други билки / и цветът ми е топъл вече. Започнах да го харесвам и няма да се връщам на русото и химическите бои. Самият цвят се закрепи и вече не се отмива драстично. Ето как изглежда от преди няколко дни:

Скрит текст:

Като се боядисвам с натурални средства определено косата и има нужда от много по-малко допълнителна поддръжка, за да има хубав вид.

# 644
Да, момичета къната може би е добра алтернатива. Но при мен много изсушава и ми изправя къдриците. Та ще остана при супрата, поне е много рядко Smile  А и се харесвам руса, т.е. всички смятат, че е добре да си остана светла.
Lady Brinne, стана ми малко тъжно за русите ти къдри, сега са тъмни, все така хубави, но не са руси Sob

Общи условия

Активация на акаунт