Откраднат живот - Чуждо тяло - Тема 22

• 65 155
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
Ти не четеш май, Калинка, кой и къде е писал, че иска всичко да е
Цитат
щастливо, хубаво, розово..
?!??
Значи ако всичко е прекрасно, е скука, ако е ужасно драматично, без лъч надежда за нещо по-добро, не е скука, така ли? Не съм съгласна. И двете крайности не са добре, не са интересни. Ох, извинявай, на тебе ти е интересно.

# 286
  • Там,където се събуждам щастлива.
Има и позитивни моменти. Например, колко щастлива беше Вачкова, че детето я е нарекло “майка”! Историята все още се развива и не знаем какво ще стане. Но не е реалистично да си мислим, че би имало някакво интересно положение, ако Калин и Наталия 20 епизода се държат за ръце, влюбени и докосващи коремчето на майката! Вие виждате ли подобен сценарий като задържащ вниманието? Лично аз не съм убедена, че би било възможно.
Имам бегли спомени от Спешно отделение, но и там умираха хора, страдаха, нараняваха се дори и обичащи се.

Мисля си, че европейците сме твърде много обсебени от американското кино и очакваме и ние да правим такова. Европейското винаги е залагало на повече драматизъм. Нашето не прави изключение.

# 287
Да, обещаха този сезон да няма много умрели пациенти. Не казаха обаче, че ще го компенсират с подобаващо количество умрели главни герои/лекари. Започна се с двама в първата серия и ще ги броим до края колко ще станат. Щом е драма да е докрай. Всякакви гадости и нещастия и накрая смърт. Ами логично е, защо им трябва да го живеят такъв живот.

Последна редакция: пн, 13 ное 2017, 04:20 от Анонимен

# 288
Калинка, във форум за майки сме, явно е че си даваме сметка кое как става , не очакваме захаросани сцени, макар че една две биха освежили нещата. Понеже имам близки, които работят в болници, гарантирам ти че да, има големи трагедии, ама нещата не са само трагедии. И в живота не е така.
Значи като посочим фактологическа грешка в медицинската част- не било документален филм. Като се оплачем от трагедиите- не било комедия. Ок. Ами сериозните пропуски като брака на Калин примерно...а там почват " аргументи" като   " вие измислете по хубаво" или " като не ви харесва, не гледайте".
Просто е странно да се пропуска очевиден недостатък и да не се приема градивна критика.
Иначе нямам за цел да споря или да обеждавам някого, гледам за фон и толкова. Но ми се искаше сериала да си надскочи нивото и да достигне потенциала си. Това е всичко.

# 289
Горещо ви препоръчвам да се запознаете с понятието suspension of disbelief. Ще ви помогне да осъзнаете възприятията си спрямо кино, телевизия и литература по качествено нов начин. И тогава дребни неправдоподобности няма да ви правят впечатление.

# 290
Горещо ви препоръчвам да се запознаете с понятието suspension of disbelief.

Би ли го превел за Българските майки.

# 291
Рядко гледам ТВ и дори филми, за мен те трябва да забавляват и толкоз(под забавляват да се има предвид да носят някакво удоволствие и емоция при гледане). Не смятам да се товаря с детайли и термини. Факт, че на много хора прави впечатление една и съща слабост на сериала и я посочват отново и отново с различни думи. Пореден сезон не се отстранява. Еми...колкото и защитници да дойдат тук да ни обясняват нещата от живота Simple Smile, най-много което да постигнат е, просто да спрем да си пишем мнението Simple Smile Може пък това да е целта, не знам Simple Smile Не съм спец, да, само зрител. Ма нали за зрителите се прави Simple Smile не за колегите Wink

# 292
Горещо ви препоръчвам да се запознаете с понятието suspension of disbelief.

Би ли го превел за Българските майки.

Потискане на неверието вероятно е правилният превод на български.

# 293
  • Разпиляна във въображението
Горещо ви препоръчвам да се запознаете с понятието suspension of disbelief. Ще ви помогне да осъзнаете възприятията си спрямо кино, телевизия и литература по качествено нов начин. И тогава дребни неправдоподобности няма да ви правят впечатление.

Вземи ни го обясни, че да сме наясно.

Тук говорим за желанието за един балансиран сериал. Не получихме възмездие. Виолета не получи възмездие за продажбата на бебета. Миро изчезна. Парите на Генадиев бяха забравени... Няма едно положително нещо. Едва ли това е реалистично.

# 294
Е, ще има още един сезон, закъде сте се разбързали, Miriel?

# 295
  • Разпиляна във въображението
За кое по-точно съм се разбързала? Темите, за които питам са от първи сезон, да не кажа и първи епизод. Хубаво е да се затварят сюжетни линии, иначе всичко им виси във въздуха.

# 296
В Breaking bad в кой сезон затвориха сюжетните линии? При това там всичко беше в минорна гама - само насилие и смърт.

# 297
  • There I was on a July morning
В Breaking bad в кой сезон затвориха сюжетните линии? При това там всичко беше в минорна гама - само насилие и смърт.
Ми, не съм го гледала, но не виждам защо подобен сериал трябва да се дава като еталон.
Ние чакаме някои развръзки още от 1-ви и 2-ри сезон и периодично задаваме едни и същи въпроси, но паметта на сценаристите, май е по-къса от нашата. Предполагам, че четат тук, дано поне да вземат предвид градивната критика.

# 298
Не, не четат тук.

# 299
Освен че не четат тук, явно не си гледат и сериала Simple Smile Иначе и на тях би им направило впечатление Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт