Пазаруване от Aliexpress.com 53

• 95 678
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • у нас
Щом всичко поръчано ви е дошло и работи, няма проблем. И аз поръчвам от тях над 10 години може би. Никога до сега не съм имала проблем. И да не е идвало нещо са ми връщали пари, и да не е работило сме се разбирали с продавача, а колко обувки съм си накупувала от там не е истина. Ей сега за първи път патя, като тоя от който купих е с 1500 отлични ревюта. Даже и не съм предполагала, че ще ми се наложи да се боря с некоректен човек....Еле пък, че всичката тая информация за защита на потребителя е фалшива. Никой не можеш да хванеш никъде за помощ. И с робот се разправях и  уж лично с човек. Вятър и мъгла цялата работа. Тръгнах да търся из нета къде да се оплача извън сайта, да предупредя други хора поне от тоя да не купуват. Абсурд. Никъде не можеш да го постваш, но за сметка на това се натъкнах на хора изгорели със от 100- 1000$. Ужас, ужас...Не е за говорене. Дано на никой не му се случва. Да минавате между капките, но не купувайте за големи суми. МНого е рисковано.

Аз затова,повече купувам от сайтове като Gearbest,където няма много продавачи,а собственика е един.

Геарбест винаги изписват какво пращат и не може да се изпише по-ниска сума. Съответно отива на митница. Отделно са много мудни, докато приготвят за изпращане.

# 661
Днес поръчах нещо, но срокът на картата ми изтича този месец. Замислих се чак след като поръчах - ще може ли да се осъществи продажбата? Нали си получават парите когато потвърдя, че съм получила? Откъде ще ги изтеглят, ако потвърдя получаване следващия месец, когато картата вече няма да е активна?

# 662
Днес поръчах нещо, но срокът на картата ми изтича този месец. Замислих се чак след като поръчах - ще може ли да се осъществи продажбата? Нали си получават парите когато потвърдя, че съм получила? Откъде ще ги изтеглят, ако потвърдя получаване следващия месец, когато картата вече няма да е активна?
Парите се теглят веднага и стоят докато потвърдите получаването. Проблеми няма да имате с плащането. Може да имате проблеми само с връщането и то при смяна на сметката не на картата. Обикновенно новата карта се издава и се свързва към старата сметка.

# 663
Аз затова,повече купувам от сайтове като Gearbest,където няма много продавачи,а собственика е един.
Упппс не създавайте грешно впечатление у хората. Собственика на алибаба/алиекспрес/таобао същое един Джак нам си кой. Wink Същите заводи снабдяват и тези сайтове. Друг е въпроса дали съпорта им е на по-дбро ниво. Отговорт е не. Същото е нивото като в али, защото и те са се напарили от много мошеници и се чудят дали и вие не сте мошеник. Последно на Gearbest им пратих едни снимки на лошо работещи магнитни кабели и едвам тогава къндисаха да ми върнат половината пари. За BuyInCons се бяха налапали с едни мемори карти от тези дето ги продават за 16гб а са 2. Явно на алито не са успели да продадат всичко. DX, TinyDeal и т.н. всчко е изпробвано и положението е като при али.

Точно, аз докато си търсех разрешение на моите тегоби и навсякъде до оплакване от алито имаше и оплакване от някой измoшеничен от алибаба. Само, че от алибаба предвид, че не пордават на дребно набутвацията стигаше до хиляди долари. Не мога да повярвам, не че на тия маймуни съм им гласувала такова доверие, но сайтовете им крещят от линкове за защита на потребителя, а всичко е парлама. Тръгнeш ли да търсиш защита и всичко е дезактивирано или ти излиза, че точно предния ден ти е изтекла някоя си гаранция....Не знам ако човек плаща с пей пал дали няма да е по-защитен....

# 664
  • Бургас
Здравейте. Очаквам пратка от 2 месеца. Защитата изтичаше, оставаха 3 дена и тъкмо смятах да отварям диспут, когато продавача удължи срока. Два дена по-късно ми излиза, че поръчката е завършена и да оставя фийдбек. Отварям диспут и получавам следния отговор:

Въпросът ми е дали да приема предложението му? Ако го приема ,предполагам, ще изписва, че пратката е завършена и ако не дойде до 15 дена след като съм приела няма за мога да отворя диспут пак.

# 665
В никакъв случай не се връзвай на тая. Ако не я получиш върви доказвай на филанкишията какво станало (то няма на кого). АКо може да ти връщат парите и ако трябва на ново да я закупиш. През ум да не ти минава да му приемаш предложението. Те до оня ден имаха китайска нова година. Напълно е възможно да има забавяне. Но да ти връщат парите и наново си я закупи. Там е тя, че затворят ли диспута и после няма как да влезеш да се оплачеш на никой. Аз точно това правя, пиша си с роботи с не знам си какви ама от пусто в празно.

И като съвет към всички, избягвайте да пазарувате от 1 февруари до края на месеца февруари. Всичко им затваря там понеже им е Китайската нова година и само се трупат поръчки, които никой не обработва. После като се завърнат на кого пратили, на кого не, какво що върви се оправяй.

Другото което не е за пренебрегване - никога не приключвайте , финализирайте поръчка, макар и да ви е в ръцете. Ако имате право да финализирате след 30 дена, го направете на трийстия ден. Ако финализирате на 10 и после се строши, или скъса, повреди диспута ви е затворен и много трудно можеш да искаш връщане на пари, замяна на стока ит н. и от там на сетне ходене по мъките.

Последна редакция: вт, 13 мар 2018, 02:58 от vici75

# 666
Reject и чакате да се намесят али.
Здравейте. Очаквам пратка от 2 месеца. Защитата изтичаше, оставаха 3 дена и тъкмо смятах да отварям диспут, когато продавача удължи срока. Два дена по-късно ми излиза, че поръчката е завършена и да оставя фийдбек. Отварям диспут и получавам следния отговор:

Въпросът ми е дали да приема предложението му? Ако го приема ,предполагам, ще изписва, че пратката е завършена и ако не дойде до 15 дена след като съм приела няма за мога да отворя диспут пак.

# 667
Добро утро. И аз имам един казус, който не знам как да реша. Имам поръчка за дребна сума, която по принцип трябва да е без проследяване. Да ама продавачът е дал проследяващ тракинг номер, който е за някой от Русе и си я е получил. Това което ме притеснява е, че до ден два Али ще получат известие че е доставена и ще намалят защитата от оставащи около 30 дена на 5-10 (случвало ми се е на предишни пратки, ако съм забравила да ги отбележа веднага като получени). Писах на продавача, но дори да ми даде реалният тракинг не знам дали ще може и дали ще иска да увеличи защитата. Та се чудя какво да направя в случая.

# 668
Как се ползват тези купони пробвах на различни суми не ми намаля артикула.

# 669
Виж там долу с дребни букви пише определени стоки в определени магазини се ползват. Ама твоята покупка дали спада към тях нямам представа. Имаш ли възможност да кликнеш върху тия "selected products in selected stores"? Най-вероятно ще те прати към мястото където можеш да ги ползваш.

# 670
Да има едно като линк с дребни букви и го пробвах отвеждаме до различни артикули уж намалени  ама не ми показва  отдолу на поръчката минус да речем 1$ и да знам че изразходвам купона.При купони от продавач си излизаше минуса преди да я пусна за плащане.Ще пробвам пак ама това е много тъпо само дето си замених 100 монети за тия купони.Май от 19 март почват някакви намаления!

# 671
  • Асеновград
То би трябвало и да пише за каква сума могат да се ползват . Например от $20 нагоре . За $5 долара ако е надали ще може .

# 672
Гледайте времено на защита. От няколко месеца времето не намалява.
В случай, че намалее поискайте удължаване и се кахърете ако не го получите
Винаги имате възможност да направите диспут "пратката доставена на грешен адрес" и да върнат парите.
Чак се чудя що си причинявате всичко това, вместо да изчакате да останат 2-3 дена от защитата и да му направите диспут. Пък дали са намалели дните или не това е риск който той е поел и вие вина нямате.
Добро утро. И аз имам един казус, който не знам как да реша. Имам поръчка за дребна сума, която по принцип трябва да е без проследяване. Да ама продавачът е дал проследяващ тракинг номер, който е за някой от Русе и си я е получил. Това което ме притеснява е, че до ден два Али ще получат известие че е доставена и ще намалят защитата от оставащи около 30 дена на 5-10 (случвало ми се е на предишни пратки, ако съм забравила да ги отбележа веднага като получени). Писах на продавача, но дори да ми даде реалният тракинг не знам дали ще може и дали ще иска да увеличи защитата. Та се чудя какво да направя в случая.

# 673
Селект купоните са голямо набутване и е трябвало да четете и да си подберете стоки преди да купите.
Сега пътища много ...
Като останалите купони и тези се активират автоматично когато изпълните условието в поръчката да има стоки за които могат да се използват селект купоните покриващи минималната сума т.е. минимум ХХ долара от селект стоки за даден търговец.
Според мен няма да даде да го приложите ако имате стоки на сумата XX, но са от различни търговци. Всеки търговец слага минимален лимит за покупка със селектед купон и този лимит трябва да е направен със селектед стоки от негов магазин. Всичкото ми прилича на стимулиране на търговията на едро. Е тогава защо е алибаба?
Как се ползват тези купони пробвах на различни суми не ми намаля артикула.

# 674
Аз сега имах същия казус.И те съветвам направо отваряй диспут или да ти даде коректен номер или парите да ти върне.Аз така чаках 2 месеца за един таблет с некоректен тракинг номер и накрая пуснах диспут и сега чакам да ми върнат парите.За да не чакаш и ти 2 месеца напразно пускай диспут и си поръчай при друг продавач.

Общи условия

Активация на акаунт