Счетоводител в нужда се познава 13

• 62 819
  • 760
  •   1
Отговори
# 225
Колко дълъг може да е един болничен, който се издава от лекарска комисия?
Еднократно до 30 дни, иначе до 6 месеца.

# 226
Ситуациата е следната, покупкс на мпс воп, начислила съм ддс с протокол пи чл.117, в деата днееника,при евентуална продажба да начисля ли ддс, следващия случай е внос с митническа декл., там няма как да видя как са осчетоводени, би трвбвали пак да е с ддс, отново за продажбата се интересувам, дейнистта на фирмата е транспорт, благодаря на всички

Щом при придобиването е било налице право на приспадане на ДК, няма какво да се чудиш - при продажба начисляваш ДДС върху договорената данъчна основа.

# 227
След болничен почти една година, лицето се яви на ТЕЛК и не е способно да работи. На 31.10. му беше последният ден от последния болничен преди да се яви на ТЕЛК. По какъв начин трябва да прекратим ТД с него /на безсрочен ТД е/, за да е коректно към него? По взаимно съгласие или има друг начин щом е неработоспособен?

# 228
Според вас книга за майките- искане от ИТ- какво представлява?

beauty_magnolia, за вас най-добре по взаимно съгласие, но може да се консултираш със службата по трудова медицина за детайли, ако предпочитате по друг начин. Те ще ти кажат варианти, в зависимост от заболяването, и са запознати със защита, трудоустрояване  и т.н. Не знам дали има съществена разлика за лицето кой от двата начина ще се избере

# 229
Според вас книга за майките- искане от ИТ- какво представлява?

beauty_magnolia, за вас най-добре по взаимно съгласие, но може да се консултираш със службата по трудова медицина за детайли, ако предпочитате по друг начин. Те ще ти кажат варианти, в зависимост от заболяването, и са запознати със защита, трудоустрояване  и т.н. Не знам дали има съществена разлика за лицето кой от двата начина ще се избере

Хепи, благодаря ти  Flowers Hibiscus
Не се бях сетила за такава консултация.

# 230
Благодаря, Белла Донна !

# 231
  • varna
Здравейте , моля за съвет ! Съпругът ми има заповед за освобождаване от 21.12 . , на новата работа искат да му пуснат договор от 20.12 .Трябва ли новия работодател да бъде уведомен ,той не им е казал .

# 232
В заповедта се вписва датата, от която вече не е на работа, тоест последен работен ден би трябвало да е 20
В договора се вписва и се регистрира дата на сключване, която е преди датата на постъпване. Договора може да е сключен на 20ти и регистриран с тази дата, но да постъпи на работа по-късно, например на 21 или друг ден, според това какво е вписано в договора
Изчетете внимателно документите и би трябвало да е така

# 233
  • Пловдив
Момичета,има ли нещо специфично,което тр.да се направи до края на годината за Еоод по Ддс?

# 234
  • София
Момичета,има ли нещо специфично,което тр.да се направи до края на годината за Еоод по Ддс?

Собственикът на ЕООД-то да раздаде големи коледни бонуси на служителите в ЕООД-то и да им организире едно Коледно парти на Карибите Kissing Face

# 235
  • Пловдив

Собственикът на ЕООД-то да раздаде големи коледни бонуси на служителите в ЕООД-то и да им организире едно Коледно парти на Карибите Kissing Face
Еее,това ясно... Laughing Стегнах куфарите вече...
Страх ме е да не изпусна нещо!

# 236
  • София

Еее,това ясно... Laughing Стегнах куфарите вече...
Страх ме е да не изпусна нещо!
Някоя годишна корекцийка по ДДС? И после куфарите Simple Smile

# 237
И инвентарицация ,да не пропуснете нещо!

# 238
  • Пловдив
Инвентаризацията нали може и със задна дата  Grinning
А корекцийка не знам как и какво...

# 239
  • София
Инвентаризацията нали може и със задна дата  Grinning
А корекцийка не знам как и какво...
чл.79 ЗДДС има и промени там.

Общи условия

Активация на акаунт