Счетоводител в нужда се познава 13

• 62 895
  • 760
  •   1
Отговори
# 270
Ох, ти и копие ли не си направи
Можеш да вземеш дубликат, да, а можеш и с твоя ПИК код в НОИ да видиш какви болнични са ти издадени от лекари и какво ти е подадено от р-ля. Просто от сега нататък си щраквай копие за себе си и пращай с обратна разписка, която пази.

# 271
Аз имам ПИК, благодаря за подробната информация!

Ще спазя съвета ти, не съм вярвала, че нещо подобно изобщо може да се случи. Абсурдно е.

# 272
Ами аз съм голям параноик, но за съжаление- оправдано е. 

# 273
  • В полите на Пирин планина
Да, аз изобщо не съм наясно. Това е бизнес на баща ми, той също не е много в час, нали затова са счетоводителите?! Но се съмнява, защото първо му се казва едно, след това обратното, и започва едно чудене. И аз го съветвам да смени счетоводителката, защото явно и тя не е много наясно с нещата. Лошото е, че и той не е. В началото всичко беше ок и сега изведнъж иска някакви суми, предеждат се повече пари и т.н. Няма как да ви разясня всичко за случаите, понеже не съм много наясно. Но благодаря за отговорите. Дано баща ми я смени, та да видим тогава как ще са нещата. Просто ти искат едни пари, които не могат да ти обяснят за какво са. Така се случва при тях.

В общи линии при търговия на дребно е логично приходите да надвишават разходите, защото иначе от къде пари, за да купите стоката в магазина? Ако баща Ви маркира само от време на време, а взема фактури за всичката закупена стока, ще излезе, че касата на фирмата е на минус / на червено. Има ли от къде другаде да дойдат пари? Баща Ви има ли други доходи? Освен това смисълът на ЗДДС е такъв, че се дължи данък върху това, което задълженото лице добави към стойността на една стока, или по-просто казано върху надценката. Логично е почти всеки месец да внася ДДС. 100 лева вноска много ли Ви се виждат? Колко е реализирания месечен оборот на магазина? Вноска няма да има, ако някой месец се зареди повече стока или се закупи някой актив, за който може да се ползва данъчен кредит.
Не знам защото много от дребните търговци са в заблуждение, че едва ли не като се регистрират по ДДС ще "теглят" от бюджета.

# 274
Явно е в заблуда и той, знам ли?!
Понякога фирмата е на минус, да. Счетоводителката казала тогава, че фирмата е за възтановяване.
По едно време беше му казала, че много маркирал, ами нали продава, как много маркира...?!
Няма други доходи, дори има много разходи, защото си работи сам и се осигурява сам. Отделно праща на счетоводителката, но ми е чудно това, че половината й ги дава на ръка, а останалата част превежда по банков път, чудно!
100лв вноска се виждат  много сега, защото преди плаща много по-малко, каза ми, че преди 2 месеца внасял 23лв.
Не знам колко изкарва на месец, мисля този каза 7 хил. нещо такова.
Захвана се, а не му е ясно всичко, лошото е, че е в малък град и няма кой да му разясни някои неща.

# 275
  • Варна
Ами възможно е в последните месеци да се налага да се наваксва с резултата, ако е направила междинни справки и е установила такава нужда. И аз имах такива клиенти, по 10-15 лв ддс цяла година, и накрая огромна загуба, чудим се как да я наваксваме ноември и декември.

Последна редакция: пт, 29 дек 2017, 20:13 от Alexandra

# 276
Няма как да търсите вина в счетоводителя само като дейността не е на светло, а се маркира по преценка.
Ако нещата са реални - печалба, загуба - просто резултат. Но естествено или има много задължения при загуба или има други парични средства от някъде.
Няма как да се плаща, без да има пари.
Правете си сметка колко се купува и колко се маркира.
Ние няма как да знаем колко надценка слага баща Ви в магазина и каква печалба реализира, ако има такава.
Това, че някой месец е на възстановяване, не значи, че е на минус.
А касата няма как да е на минус. Няма как да излизат от някъде пари, щом ги няма.

# 277
 В крайна сметка трябва да има повече по касов апарат, отколкото по фактури или повече фактури, отколкото по касовия? Или няма значение?
Извинявайте, хич не ги разбирам тези работи, все пак ме светнахте за някои неща, МЕРСИ!

# 278
  • Варна
В крайна сметка трябва да има повече по касов апарат, отколкото по фактури или повече фактури, отколкото по касовия? Или няма значение?
Извинявайте, хич не ги разбирам тези работи, все пак ме светнахте за някои неща, МЕРСИ!
Логично е, фирма за търговия, да е с повече приходи, отколкото разходи, т.е. повече по касов апарат, отколкото фактури за покупки. Всеки един бизнес, за да продължава да съществува и да работи, явно е на +, а не на - . Изключенията са редки, а и не в търговията, поне аз така смятам. В очите на всеки един проверяващ, особено ако сте регистрирани по ДДС, една търговска фирма на загуба би била доста съмнителна, да си го кажа направо.

# 279
Да не говорим, че обикновено при търговия на дребно почти всичко, което се пазарува, се плаща в брой, т.е. ако няма пари / маркирани, показан приход в касовия апарат /, няма как реално да се плати.
Не става дума за действителността, за черна каса и прочие.

# 280
Дано не ставам досадна, но...ако фактурите и касовия апарат са на една сума, какво следва? В смисъл плаща ли се голяма сума ДДС?

# 281
Дано не ставам досадна, но...ако фактурите и касовия апарат са на една сума, какво следва? В смисъл плаща ли се голяма сума ДДС?

Не си досадна,усмивка
Ако фактерите тоест покупките са равни на касовия апарат - продажбите ,то ДДС то е  0
Остава обаче въпросът осигуровките ,данъците и други плащания ,които не са закупена стока как се плащат или по-скоро с какво? От къде идват средствата за това?За това обичайно ,но не винаги ,продажбите са повече от покупките и се внася ДДС!

# 282

Не си досадна,усмивка
Ако фактерите тоест покупките са равни на касовия апарат - продажбите ,то ДДС то е  0
Остава обаче въпросът осигуровките ,данъците и други плащания ,които не са закупена стока как се плащат или по-скоро с какво? От къде идват средствата за това?За това обичайно ,но не винаги ,продажбите са повече от покупките и се внася ДДС!
Благодаря ти, много ми помогна! Целувчица по бузката.

# 283
А, моля ,моля -направо те подготвяме да дипломка по счетоводство!

# 284
А, моля ,моля -направо те подготвяме да дипломка по счетоводство!
Хахах...трудна работа.😂😂😂

Общи условия

Активация на акаунт