Счетоводител в нужда се познава 13

• 62 759
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Казах го с насмешка Wink

# 526

Еха,ако можем да се смее и след проверка,значи наистина сме професионалисти!А, дано!

# 527
  • Пловдив

Еха,ако можем да се смее и след проверка,значи наистина сме професионалисти!А, дано!
Peace  м да...ние,т.е. нашата гл.счетоводителка успя...даже от НАП ни връщаха пари,вместо да ни начетат.

Да питам...организация ЖСК/жилищно строителна кооперация/,която строи и продава апартаменти...къде подава декларация,че няма дейност?

# 528
За застраховките Трудова злополука застрахователите искат брутните заплати за предходния месец. Но ако има служители, назначени в края на предходния месец съответно са с брутни заплати за действително отработените дни. Какви заплати посочвате на такива служители - пълните  или действителните?

# 529
  • София-Младост
Снощи видях питане за справката за таксите, от НСИ са отговорили, че влизат всички такси...че дори и таксата за счетоводно обслужване. С което колеги не са съгласни. Аз включих банковите  такси, винетните и всичко що имаше "такса" в името си.
Отделно винетните са и в другата  справка...

# 530
  • Русе
Винетките ги включване и в двете справки, така ли?

# 531
  • Варна
За застраховките Трудова злополука застрахователите искат брутните заплати за предходния месец. Но ако има служители, назначени в края на предходния месец съответно са с брутни заплати за действително отработените дни. Какви заплати посочвате на такива служители - пълните  или действителните?
Аз бих посочила брутната по договор.

# 532
  • София-Младост
Винетките ги включване и в двете справки, така ли?
Да.

# 533
Аз бих посочила брутната по договор.

Основната плюс т.нар. клас на практика. Така е в полза на служителите. Благодаря  bouquet

# 534
Здравейте, отново имам въпрос за нощния труд, чаках да поправят счет. ми програма да работи по новите правила, вече съвсем се обърках, нали това преизчисляване на нощните часове в дневни  си го правя аз, за да видя дали не се надвишава часовата норма , и ако всичко е в ред и съм в норма се заплащат само нощните часове *0,25, т.е ако имам 39 нощни часа общо за месеца *0,25 лв.=9,75 лв. към заплатата, не е нужно да преобразувам 39*1,143=44,58 *0,25=11,14 лв., правилно ли мисля

# 535
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, отново имам въпрос за нощния труд, чаках да поправят счет. ми програма да работи по новите правила, вече съвсем се обърках, нали това преизчисляване на нощните часове в дневни  си го правя аз, за да видя дали не се надвишава часовата норма , и ако всичко е в ред и съм в норма се заплащат само нощните часове *0,25, т.е ако имам 39 нощни часа общо за месеца *0,25 лв.=9,75 лв. към заплатата, не е нужно да преобразувам 39*1,143=44,58 *0,25=11,14 лв., правилно ли мисля

Май, че не е така. Поне в КиК-инфо се коментираше, че реално пак си се приравнява нощния към дневен труд и получените "извънредни часове", които не са съвсем "извънредни" си се заплащат по стария ред, единствено не трябва да се декларират пред ГИТ. Там се посочват реално само часове, които надвишават месечната норма.
Другото, което е важно, е графикът реално да не съдържа извънредни часове и да му се прави задължителна актуализация при промяна ... Изобщо ситуацията е "халифакс".

# 536
да нощния се приравнява с 1,143 , за да проверя дали не надвишавам нормата, иначе заплащането си е стандартно само нощните по 0,25, главата ми гърми веч е, консултирах се с ИТ, казаха ,че е така, просто като се прави графика да се внимава за извънреден труд, не трябва да има това е новото и старото Sad, някой друг има ли с нощни часове да се мъчи

# 537
  • В полите на Пирин планина
да нощния се приравнява с 1,143 , за да проверя дали не надвишавам нормата, иначе заплащането си е стандартно само нощните по 0,25, главата ми гърми веч е, консултирах се с ИТ, казаха ,че е така, просто като се прави графика да се внимава за извънреден труд, не трябва да има това е новото и старото Sad, някой друг има ли с нощни часове да се мъчи

Мъча се всеки месец и аз да нагаждам...
Сега и с тия "нови" задължителни графици чисто си изсмуквам от пръстите всичко.
Ама шефът да му мисли - той утвърждава графика, 'се пак!

# 538

Мъча се всеки месец и аз да нагаждам...
Сега и с тия "нови" задължителни графици чисто си изсмуквам от пръстите всичко.
Ама шефът да му мисли - той утвърждава графика, 'се пак!

а сметката ми вярна ли  newsm03, защото винаги аз съм виновна

# 539
Изчети промените де Simple Smile
Според мен приравняваш с 1,143, и ако тогава има надвишение на нормата, изплащаш ИТ. Пред инспекцията обаче декларираш само ако има превишение още преди преизчислението. Иначе за всеки нощен плащаш по 0,25 лв

Общи условия

Активация на акаунт