Счетоводител в нужда се познава 13

• 62 763
  • 760
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
Момичета...имам проблем...
Почнах да въвеждам отчета в статистиката...отворих с Мозила/там ми дава някакъв Adobe Acrobat Reader DC/,щото с Експлорер/ ми дава ненадежден сайт и не отваря...Почнах с първите 2 справки и на баланса се запече...не ще е не ще...

Скрит текст:
Скрит текст:
Възникна проблем със сертификата за защита на този уеб сайт.
Сертификатът за защита, представен от този уеб сайт, не е издаден от надежден сертифициращ орган.
Проблемите в сертификати за защита биха могли да бъдат индикатор на опит да бъдете заблудени или да се прихващат данните, които изпращате до сървъра.  

Препоръчваме ви да затворите тази уеб страница и да не продължавате с този уеб сайт.  

Not recommended iconПродължете към тази уеб страница (не се препоръчва).

Последна редакция: сб, 17 фев 2018, 13:34 от mystic woman

# 496
  • София
Оправям едни бакии и вече съжалявам, че се захванах. Сега имам нов въпрос:
Може ли с ПИК на физическото лице да се подаде Декларация обр.6 за 2014год. /тази еднократната 13.2014 за СОЛ/?
Аз съм подавала за стар период и ми я е приемала системата. Но беше преди две-три години.

# 497
  • В полите на Пирин планина
Момичета...имам проблем...
Почнах да въвеждам отчета в статистиката...отворих с Мозила/там ми дава някакъв Adobe Acrobat Reader DC/,щото с Експлорер/ ми дава ненадежден сайт и не отваря...Почнах с първите 2 справки и на баланса се запече...не ще е не ще...

Скрит текст:
Скрит текст:
Възникна проблем със сертификата за защита на този уеб сайт.
Сертификатът за защита, представен от този уеб сайт, не е издаден от надежден сертифициращ орган.
Проблемите в сертификати за защита биха могли да бъдат индикатор на опит да бъдете заблудени или да се прихващат данните, които изпращате до сървъра. 

Препоръчваме ви да затворите тази уеб страница и да не продължавате с този уеб сайт. 

Not recommended iconПродължете към тази уеб страница (не се препоръчва).

Най-добре работи с Explorer. Трябва да сложиш адреса на НСИ за подаване на ГОД в Trusted sites / Надеждни сайтове и да видиш какво е нивото ти на защита от Инструменти - Опции за интернет.
Има и телефони за връзка в НСИ с IT специалисти, които с TeamViewer  правят нужните настройки на браузера ти.

Също трябва да разрешиш изскачащи прозорци и Java Plug - in да попълва данни в отчетите - това е за данни от стари години и данните на дружеството, за което попълваш.

# 498
  • София-Младост
Като казахте статистика и аз да попитам.
Дайте ми лесен начин за смятане на този средносписъчен брой Sad
Справката за труда винаги ми отнема ужасно много време.
Чела съм им методиката, но не знам дали я прилагам правилно.
А и ми е по-лесно да смятам спрямо работните дни, а те го дават спрямо календарните...
Пример:
01.2017 имам 12 човека по списък
7 работили 21 дни *8 часа
1 работил 21 дни *2 часа (превърнати към 8 часа са 5.25 дни)
2 работили 19 дни*8 часа
1 работил 16 дни*8 часа
1 работил 14 дни * 8часа
Неотработени дни (отпуск, болест) 9
Спрямо работните го смятам:
147+5.25+38+16+14=220.25+9=229.25
229.25/21=10.92 или 11 човека средносписъчен брой
Така ли е или да започвам спрямо календарните дни да смятам?
Има калкулатори за всичко, само за това не намирам Sad

# 499
Честно да си кажа чак толкова не се втелясвам на тая справка. Изобщо целите отчети за статистика са голяма тъпня и гледам да ги наглася без да свети грешка, за да мога да ги приключа. Не знам кой изобщо ги гледа тия работи. Смятах ги по работните дни аз преди. Сега в Микроинвест ТРЗ про излиза готова справка и ползвам нея. Изобщо не проверявам ССБ, отр. дни и часове, а само сумите на възнаграждението и осигуровките, защото те се засичат със справката за предприятието. Hands V

# 500
  • София-Младост
Да ти кажа и аз така, обаче така ми се искаше да ги наглася средносписъчен брой под 10, за да сме микропредприятие...но няма как да се получи Confused

# 501
Да ти кажа и аз така, обаче така ми се искаше да ги наглася средносписъчен брой под 10, за да сме микропредприятие...но няма как да се получи Confused

Жалко, че не се получава.

# 502
  • Пловдив
Lady Brinne  bouquet утре ще пробвам отново.

За да се подаде ГДД в сайта на НАП трябва първо да сме минали статистиката,нали...?Видях че иска вх.номер.

# 503
Да първо в НСИ!

# 504
Здравейте, при пусната КБ за 1.8млн, освен сторно бележка и прикапване на оригиналния бон, нещо друго трябва ли да се направи. В смисъл да се уведоми НАП?

# 505
  • София-Младост
Ехааа хубава бон сте пуснали, правих го веднъж при деноминацията по погрешка. Мисля, че сторно е достатъчно. Задължително и оригинала залепете.

# 506
  • Русе
При евентуална ревизия или проверка от НАП, дали гледат отчетите на статистиката. НАП-аджиите вероятно ги имат, след като в годишната декларация се попълва входящ номер от статистиката.

# 507
  • София-Младост
При евентуална ревизия или проверка от НАП, дали гледат отчетите на статистиката. НАП-аджиите вероятно ги имат, след като в годишната декларация се попълва входящ номер от статистиката.
Не мисля, ГФО ги интересува, обортни ведомости и един милион други справки.

# 508
  • Русе
Попълвам справката за таксите и се чудя винетките в България и чужбина, дали се смятат за такси.

# 509
Попълвам справката за таксите и се чудя винетките в България и чужбина, дали се смятат за такси.

Тази справка е голяма недомислица! Ако съдим по името - винетна такса - би трябвало да се включи, обаче мисля, че тя е в друга справка - за някакви данъци и такси.

Общи условия

Активация на акаунт