Счетоводител в нужда се познава 13

• 62 195
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
  • Русе
Точно и аз за това се колебая. Едната справка е "Данъци и такси", а другата справка е  "Такси и комисионни". Винетката по фактури се води пътна такса. Затова се колебая, дали да я включа и в двете справки или само в "Данъци и такси". Сумата при нас на винетките е много голяма, защото сме транспортна фирма.

# 511
За сторниране на касов бон от КА все още само касови бележки от кочан ли се ползват? Няма друг начин, нали? А ако сме изгубили кочана, който не се ползва от години какво правим?  newsm78

# 512
  • В полите на Пирин планина
За сторниране на касов бон от КА все още само касови бележки от кочан ли се ползват? Няма друг начин, нали? А ако сме изгубили кочана, който не се ползва от години какво правим?  newsm78

Направете си нов.

Точно и аз за това се колебая. Едната справка е "Данъци и такси", а другата справка е  "Такси и комисионни". Винетката по фактури се води пътна такса. Затова се колебая, дали да я включа и в двете справки или само в "Данъци и такси". Сумата при нас на винетките е много голяма, защото сме транспортна фирма.

Според мен в Данъци и такси, точно винетната си я има на отделен ред.

# 513
Lady Brinnebouquet  А няма ли да е проблем номерацията? Няма да продължи от предходния и от номер 1 ли трябва да започне?

# 514
Lady Brinnebouquet  А няма ли да е проблем номерацията? Няма да продължи от предходния и от номер 1 ли трябва да започне?

Логично би било да следва, но кой ще го проследи?
Имате ли използвани бележки от предишния кочан?

# 515

Логично би било да следва, но кой ще го проследи?
Имате ли използвани бележки от предишния кочан?

Имаме преди доста години. Не е ползван поне 5 години и затова сме го затрили някъде /не нарочно/.

# 516
Тогава номерирайте от №1.

# 517
# 518
  • София
Аз ползвам готови сторно/касови бележки от кочан, те са си с напечатана номерация. В началото на годината на касовата книга се описват сторно бележките от кой до кой номер са към тази книга.

# 519
Аз ползвам готови сторно/касови бележки от кочан, те са си с напечатана номерация. В началото на годината на касовата книга се описват сторно бележките от кой до кой номер са към тази книга.

bouquet Благодаря!

# 520
  • Пловдив
Просто кампания...приходи им трябват!  Laughing

А вярно ли е това за смяната на касовите апарати?Принудително,за всички?

# 521
  • София

Да, за пореден път си намериха повод да дадем едни пари на тези с фирмичките за касови апарати, щото явно им е секнала далаверата, и имат традиционно силно лоби още от времето на Муравейко.

# 522
  • Пловдив

Да, за пореден път си намериха повод да дадем едни пари на тези с фирмичките за касови апарати, щото явно им е секнала далаверата, и имат традиционно силно лоби още от времето на Муравейко.
М дааа...на някой му трябват пари и то законово... Wink Пати горкия народ и дребния бизнес.

# 523
Здравейте дами Grinning,
Имам нужда от помощ и напътствия, и ще съм ви много благодарна ако се отзовете. Завършила съм счетоводство, но по стечение на обстоятелствата повече от 20г. се занимавам с нещо съвсем различно и да си призная почти не съм го практикувала  Embarassed  Ще помагам на роднини с възстановяване на дейността на ЕТ и поне първите няколко месеца с водене на счетоводството и подаване на нужните декларации докато влязат в крачка и могат да се справят сами. След пускане на касовият апарат и подаване на декларацията за патентен данък, какво следва.... подава ли се декларация в НАП или НОИ? Помня, че едно време имаше комплект за ЕТ, който се продаваше в книжарниците - дали все още се ползва такова нещо или се работи само със счетоводни програми? Как стой въпросът с ежемесечните декларации и осигуровките? Може би ще ви се сторят глупави въпросите ми  Embarassed но ще се радвам да ми помогнете  Grinning Благодаря!
Хубава вечер!

# 524
Просто кампания...приходи им трябват!  Laughing

Ехе,ми да нали е приходна агенция!Ама четете между редовете ,де-всички подадени  документи са източник на информация за селекция при кампаниите за събиране на приходи.
Кой разбрал,разбрал,кой не е -да е! Peace

Ако не сте прочели от днес сметката за принудително събиране на публичните вземания си има и
 код 1722!

Общи условия

Активация на акаунт