Счетоводител в нужда се познава 13

• 62 146
  • 760
  •   1
Отговори
# 660
  • София-Младост
Момичета, пак да попитам, имам баба в майчинство, сега обаче я оперираха и може да се наложи трудоустрояване,или пенбсиониране по болест, не знам кое е правилното, сега трябва да вземе болничен за операцията нали, и аз какво да правя с майчинството ѝ, и болничния
Болничния ще и прекъсне майчинството...

# 661
и после след изтичане на болничния ще има ли пак майчинство, и трябва ли да се ползва болничния, тя не искаше да се прекъсва майчинството, плащането ще е по-малко, но сега с това пенсиониране по болест ще трябва да се обяви или

# 662
  • София-Младост
и после след изтичане на болничния ще има ли пак майчинство, и трябва ли да се ползва болничния, тя не искаше да се прекъсва майчинството, плащането ще е по-малко, но сега с това пенсиониране по болест ще трябва да се обяви или
Ако не иска да ползва болничен изобщо да не взима болничен лист! За пенсиониране по болест...не мога да отговоря.

# 663
Благодаря,а да ме насочите да питам към НОИ или къде, има време да се помотая преди да подам или не болничния, докато разуча, положението

# 664
  • София-Младост
Благодаря,а да ме насочите да питам към НОИ или къде, има време да се помотая преди да подам или не болничния, докато разуча, положението
Без да съм лоша, но твоя работа ли е това? В смисъл тя си е взела болничен, ти имаш задължението да го подадеш. За времето на този болничен майката да си пусне приложение за 50% обезщетение, защото едва ли е ползвала майчинството. И вече да решат бабата ли ще го ползва отново, майката ли...но издаден болничен може да се анулира само от лекар. Така, че това че парите ще са по-малко... свършен факт, няма как бабата сега самосиндикално да решава, че видиш ли за този период иска да си е в майчинство.

# 665
Близка ми е за това се интересувам ,заплащането не проблем,а дали ще може да се пенсионира по болест ако не обявим болничния

# 666
ТЕЛК ли имаш предвид? Би трябвало да няма проблем.

# 667
и аз много не съм наясно, с ТЕЛК ли се взема пенсия по болест,проблем ли ще бъде ако не съм пуснала болничния , после в справката за ТЕЛК-а се впише , защото си спомням ,че съм правила на колеги такива справки колко болнични са ползвали и т.н. за комисията

# 668
Здравейте, влизайки в сайта на НАП с ПИК ми излизат само няколко справки?! Не мога например, да си проверя плащанията на здравното?!

# 669
  • София
Здравейте, влизайки в сайта на НАП с ПИК ми излизат само няколко справки?! Не мога например, да си проверя плащанията на здравното?!
Ами цъквате на Предоставяне на данъчна и осигурителна информация, и от подсправките, които ще видите, има Справка за постъпили суми в НАП и погасени с тях задълженя.

# 670
Ами цъквате на Предоставяне на данъчна и осигурителна информация, и от подсправките, които ще видите, има Справка за постъпили суми в НАП и погасени с тях задълженя.
Излиза ми само : Справка за изплатени доходи /различни от трудови/ за физически лица и ми иска период. И периода също не може да се зададе, тъй като е дадена само 2016.

# 671
  • София
Да не би да нямате пълен достъп? Ако при попълване искането за ПИК е отметнат частичен достъп,е възможно да не виждате всичко. Проверете си какъв вид достъп имате

# 672
Благодаря ви! Трябвало е да изчакам да зареди.

# 673
  • sofia
Здравейте!
Първо, моля ако въпросът не е за тук, да ме насочите към правилната тема. По същество:
Ако напусна по мое желание работа, имам ли право на обезщетение за безработица и ако да - в какъв размер би било?

# 674
  • София
Понеже се ошашках вече от срокове да питам да ми потвърдите:
1/ Вече не се подават уведомления в Инспекцията по труда, че няма промени нали така?
2/ ЕООД - работещ само собственика също не подава нищо в Инспекцията по труда ако няма промени?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт