Математически турнири - 47

• 115 586
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Регламентът за ЕК също се оказа доста интересен.
Малка извадка:
Скрит текст:
2. Учениците заемат определените им места до 10:30 ч. и в продължение на 30 минути се подготвят за началото на състезанието, като получават индивидуални бланки за попълване на отговори и с помощта на квесторите попълват необходимите лични данни върху бланките. Квесторите дават указания за начина на попълване на отговорите.
6. Началниците на РУО определят в срок до 27.02.2018 г.:
- училища домакини за провеждане на областния кръг в съответната област;
- областна комисия за организиране и провеждане на областния кръг в съответната област, проверка и оценка на писмените работи.
...
11. След приключване на областния кръг квесторите в залите събират обратно раздадените на учениците теми и бланките с попълнените отговори. Темите и бланките се предават на отговорника на училището домакин. Събраните обратно теми се съхраняват в училището домакин до 17.04.2018 г.
12. В деня на състезанието отговорниците на училищата домакини организират проверката на бланките с попълнените отговори и изготвят протокол с резултатите на явилите се ученици по предварително изготвените списъци по класове. Протоколът включва следните данни: трите имена на ученика; класа и училището, в което учи; сбора от точките върху първите 25 задачи; числовия отговор на задача 26. Протоколът и верните отговори на първите 25 задачи се поставят на видно място в училището домакин не по-късно от 17:00 ч. на 17.03.2018 г. Отговорниците на училищата домакини предават на председателя на областната комисия: протокола с резултатите, бланките с попълнените отговори, протоколите за дежурство, списък на неявилите се ученици и
разпределителен протокол за броя на проверените бланки от оценителите.
13. Сигнали за допуснати технически неточности и грешни отразявания в протоколите се изпращат в писмен вид до началниците на РУО, като входирането става не по-късно от 17:00 ч. на 19.03.2018 г. Областната комисия извършва проверка по сигналите и изготвя протокол с резултатите от проверката. Решението на областната комисия е окончателно. Протоколът се подписва от председателя на областната комисия и се поставя на видно място в РУО не по- късно от 17:00 ч. на 20.03.2018 г.

СМТ - резултати 23 СУ

Последна редакция: пт, 24 ное 2017, 08:43 от Анонимен

# 256
Регламентът за ЕК също се оказа доста интересен.
Малка извадка:
Скрит текст:
2. Учениците заемат определените им места до 10:30 ч. и в продължение на 30 минути се подготвят за началото на състезанието, като получават индивидуални бланки за попълване на отговори и с помощта на квесторите попълват необходимите лични данни върху бланките. Квесторите дават указания за начина на попълване на отговорите.
6. Началниците на РУО определят в срок до 27.02.2018 г.:
- училища домакини за провеждане на областния кръг в съответната област;
- областна комисия за организиране и провеждане на областния кръг в съответната област, проверка и оценка на писмените работи.
...
11. След приключване на областния кръг квесторите в залите събират обратно раздадените на учениците теми и бланките с попълнените отговори. Темите и бланките се предават на отговорника на училището домакин. Събраните обратно теми се съхраняват в училището домакин до 17.04.2018 г.
12. В деня на състезанието отговорниците на училищата домакини организират проверката на бланките с попълнените отговори и изготвят протокол с резултатите на явилите се ученици по предварително изготвените списъци по класове. Протоколът включва следните данни: трите имена на ученика; класа и училището, в което учи; сбора от точките върху първите 25 задачи; числовия отговор на задача 26. Протоколът и верните отговори на първите 25 задачи се поставят на видно място в училището домакин не по-късно от 17:00 ч. на 17.03.2018 г. Отговорниците на училищата домакини предават на председателя на областната комисия: протокола с резултатите, бланките с попълнените отговори, протоколите за дежурство, списък на неявилите се ученици и
разпределителен протокол за броя на проверените бланки от оценителите.
13. Сигнали за допуснати технически неточности и грешни отразявания в протоколите се изпращат в писмен вид до началниците на РУО, като входирането става не по-късно от 17:00 ч. на 19.03.2018 г. Областната комисия извършва проверка по сигналите и изготвя протокол с резултатите от проверката. Решението на областната комисия е окончателно. Протоколът се подписва от председателя на областната комисия и се поставя на видно място в РУО не по- късно от 17:00 ч. на 20.03.2018 г.
Нещо изпускам. Задачите не ги знаем, а само отговорите, това остава ли си? Как разбираме, че има грешки в протоколите, за да подадем сигнал до 19.03, като на нас ще ни стане ясно какво пише в протоколите през април?

# 257
Нещо изпускам. Задачите не ги знаем, а само отговорите, това остава ли си? Как разбираме, че има грешки в протоколите, за да подадем сигнал до 19.03, като на нас ще ни стане ясно какво пише в протоколите през април?
Ами те затова го махнаха като състезание за прием след 4 клас от повечето МГ
особено след миналогодишното фиаско с това състезание

# 258
Но за сметка на това го направиха национално, за да го плати данъкоплатеца.

# 259
# 260
Да ви отвлека в друга посока - търся задачите от общинския кръг на НОМ за Варна, провели се декември.2015 и 2016 г

# 261
# 262
А аз за резултатите от нашето училище трябва да си проверявам на сайта на училището ли? Мерси

# 263
А аз за резултатите от нашето училище трябва да си проверявам на сайта на училището ли? Мерси
Може и по телефона да провериш. Някои училища само ще разлепят резултатите, без да ги публикуват.

# 264
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
при нас изпратиха резултата на детето на имейл.
аз си го знаех - нали си донесе листа.
по-важно ми беше да знам колко е максималния и минималния резултат за да разбера къде е.
Sad

# 265
И моят син е разочарован от резултата си от СМТ. Очакваше повече точки, дори според него задачите на 4 клас в сравнение с предни години са били по -лесни, но пък и гледам като цяло резултатите на 4 клас не са особено добри, в сравнение с 2-ри клас например.

# 266
На нашите не са им дали листовете..или нашия ги е затрил и така каза..

# 267
НПМГ „Акад. Любомир Чакалов” ще бъде домакин на XXVI Математически турнир „Иван Салабашев”, който ще се проведе на 02.12.2017 г. от 10:00 часа. Турнирът е предназначен за ученици от 1ви до 12ти клас. НПМГ ще бъде домакин само на ученици от 5ти до 12ти клас . Времето за работа е 120 минути. Състезателните теми са за 5ти, 6ти и 7ми клас, обща тема за 8ми и 9ти клас и обща тема за 10ти, 11ти и 12ти клас. Още информация за регламента на турнира можете да намерите на официалната му страница.
Срок за записване за участие в Турнира – от 24.11.2017 г. до 30.11.2017 г. (само в работни дни)

Скрит текст:
 Учениците от НПМГ се записват при преподавателите си по математика.
 Учениците от други училища се записват при г-жа Магдалена Камберова в библиотеката на НПМГ (II етаж) всеки работен ден в посочения срок от 10:00 до 15:30 часа. Г-жа Камберова ще отговаря на тел. 0888-706-187 само на въпроси свързани със записването за турнира!!!
Таксата за участие е 8 лв. и се внася при записване.
За ученици, които пожелаят да се запишат след като посоченият в тази обява срок е изтекъл, таксата е 9 лв.
На официалните телефонни номера на НПМГ няма да се дава никаква информация за турнира!!!
За контакт с организаторите на турнира в НПМГ можете да ползвате следния e-mail адрес
salabashev.npmg@gmail.com

Източник

Последна редакция: пт, 24 ное 2017, 15:15 от Анонимен

# 268
  • София
при нас изпратиха резултата на детето на имейл.
аз си го знаех - нали си донесе листа.
по-важно ми беше да знам колко е максималния и минималния резултат за да разбера къде е.
Sad
Някакво обобщено класиране ще излезе на страницата на СМБ Софийска градска секция. Бяха обявили на 27.11., ако не ме лъже паметта, тъй като сега това съобщение го няма. Пиша "някакво", защото обичайно е било на децата с резултат над 50%, една година като че ли имаше и за над 30%, а в последната пък мисля бяха само първенците, които награждават. Та ще видим в понеделник.
Резултати има вече и на сайта на 107 ОУ.

# 269
Резултатите на участниците се обявяват от училищата-домакини в срок до 27.11.2017 г. Обобщено класиране на участниците, получили над 50% от максималния резултат, се публикува в https://smbsofiagrad.wordpress.com в срок до 4.12.2017 г. Участниците, които не желаят поименно оповестяване на резултата си, трябва да го заявят при записване за състезанието.

Източник

Общи условия

Активация на акаунт