Математически турнири - 47

• 115 560
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Минавам  да кажа, че ДАНИС са обявили, че тази събота и неделя ще раздават медалите и грамотите на явилите се при тях на "Математика без граници". В събота (02.12) е от 10 до 12 часа, а в неделя - от 11:30 до 13:30.
Хубав ден! Nature Snowflake

# 286
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile Благодаря!

# 287
Мили мами , може ли малко помощ. Търся задачи за първи клас от минали олимпиади за - Квалификация за Тайландската международна олимпиада по математика - TIMO 2018 която сега ще се проведе декември месец. Искам да преценя дали да се пробваме. Много благодаря

# 288
Да попитам за КМС само на място ли може да се запише детето или има някакъв вариант по тел и плащане по банков път? Благодаря

# 289
Мили мами , може ли малко помощ. Търся задачи за първи клас от минали олимпиади за - Квалификация за Тайландската международна олимпиада по математика - TIMO 2018 която сега ще се проведе декември месец. Искам да преценя дали да се пробваме. Много благодаря

Здравейте, бих искала да попитам дали всеки желаещ може да се запише за тези квалификации и как става записването? И на мен ми е интересно да видя задачи от минали години. В интернет намерих само малко примерни задачи на сайта на олимпиадата :
http://www.thaiimo.com/uploads/2/8/9/2/28923219/timo_sample_paper.pdf

# 290
  • София
Здравейте,
и на мен ми стана интересна тази Тайландската TIMO. Гледам, че ДАНИС имат обява за провеждането й също. Има даже за предучилищна група. Такса само за най-малките са обявили от 30 долара за участие. Това да не е IMO всъщност и тази година в Тайланд да се провежда и затова да е TIMO? Международните състезания са ми доста неясни признавам си...

# 291

Здравейте, бих искала да попитам дали всеки желаещ може да се запише за тези квалификации и как става записването? И на мен ми е интересно да видя задачи от минали години. В интернет намерих само малко примерни задачи на сайта на олимпиадата :
http://www.thaiimo.com/uploads/2/8/9/2/28923219/timo_sample_paper.pdf
Здравейте,
и на мен ми стана интересна тази Тайландската TIMO. Гледам, че ДАНИС имат обява за провеждането й също. Има даже за предучилищна група. Такса само за най-малките са обявили от 30 долара за участие. Това да не е IMO всъщност и тази година в Тайланд да се провежда и затова да е TIMO? Международните състезания са ми доста неясни признавам си...
. Благодаря ви за задачите. Всеки може да участва. Повече информация може да намерите тук http://www.childrens-academy-bg.com/index.php?page=novini

# 292
И на мен са ми много неясни международните олимпиади , затова нещо немога да намеря задачи за първи клас.

# 293
А за 1-ви и 2-ри клас отделно ли се състезават с различни задачи? Защото в примерните по-горе са на групи по 2 класа и 1-ви и 2-ри са заедно.

# 294
А за 1-ви и 2-ри клас отделно ли се състезават с различни задачи? Защото в примерните по-горе са на групи по 2 класа и 1-ви и 2-ри са заедно.
надявам с да са отделено.

# 295

според мен задачите, дадена за група 1-2, са адекватни на нивото 1 клас. Не мисля че група 1-2 съответства за първи/втори клас, но може и да греша.

# 296
  • София
Поразгледах малко за TIMO 2018 - изглежда ми като състезание, което започва от тази година(квалификациите) и затова задачи от предишни не се намират. Има facebook страница с 2 поста и най-старият е от септември 2017. За България изниква като организатор Любенов, който е от хората в Математика без граници. А и по описание на официалния им сайт са олимпиада, която да е за всички, а не само за най-добрите математици.

По-интересното е, че IMO (голямата международна олипиада) се е провеждала 2015 в Тайланд и така излизат доста резултати за нея като се търси с името на това ново състезание Rolling Eyes

# 297
Изглежда интересно, но се оказва, че на нас ни съвпада с друг ангажимент на детето този уикенд  Confused
Иначе е удобно, че може и в София да се държи изпита.

# 298
Изглежда интересно, но се оказва, че на нас ни съвпада с друг ангажимент на детето този уикенд  Confused
Иначе е удобно, че може и в София да се държи изпита.

А знаете ли къде другаде могат да се явят децата, че ние см от Варна и София ни е далечко Simple Smile

# 299
Официално е обявено в Ст. Загора, но и там не ви е близо.
Даже е написано, че ще се проведе само там - "За да бъдат равнопоставени участниците, квалификационното състезание за България ще се проведе единствено в гр. Стара Загора – зала 1 на хотел „Верея”."

https://dariknews.bg/regioni/stara-zagora/domakini-sme-na-kvalif … atematika-2062424

Общи условия

Активация на акаунт