Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 49

• 68 734
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
Криси, наясно съм с някои неща и мога да дам насоки, но мисля че някой който е наясно с всички е по-добре да синтезира информацията и да ти даде напътствия. Затова да не те обърквам няма да пиша. Само исках да отбележа, че освен феритина, то и В12 е много ниско и Д е критично ниско, а тия витамини играят много важна роля за нашето здраве.

Сигурна съм, че някой компетентен ще се включи да обобщи, а аз ти пожелавам скоро да се оправят нещата.

Didi i Mitko, успех и дано всичко е наред.

# 391
# 392
Докато се включи някой компетентен и докато се консултирате с лекар което за мен е задължително...на ваше място още от днес щях да започна да пия вит.В12–метилкобаламин 12–13лв. и Вигантол вит Д –2лв. поне два  пъти в седмицата по 10 капки. Много са ниски стойностите ....веганите са с по–високи нива на В12.
Чудя се как нямате оплаквания!

# 393
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
вит.Б12 най-добре спрей за нос или подезични таблетки, усвоява се по-добре.
метилкобаламин или hydroxocobalamin като форма. усвоява се по-добре. най-добре се натрупва с инжекции, но всеки си преценява какво да прави. аз мразя инжекции, миналата година ми сложиха 7, че бях с много ниски нива. сега обмисля спрей за нос. Thinking

феритин се вдига само с лекарства, мисля, че са с рецепта. Thinking

# 394
От известно време обмислям въпроса  с имуностимулиращите и нашето заболяване. Та, мислите ли, че е добре да се приемат, имайки предвид високите антитела, които поддържаме? Смятате ли, че пробиотици с имуноглобулини тип G могат да възпрепятстват спадането на антителата, че дори и да ги вдигат?

# 395
Аз бях взела коластра, като безобидна, но и нея не посмях. По добре без имуностимулатор. Лично мнение. Витамини, рибено масло и толкоз... пробиотици евентуално

# 396
  • Варна
Здравейте момичета, влизам с въпрос ...
От около седмица всяка вечер ,като легна да спя и чувам пулса в ушите си . Знам, че се случва и на други от вас, доскоро при мен беше инцидентно , но сега значително зачести. Междувременно, докато ми пулсират ушите, буквално мога да си усетя и сърцето в гърдите . Спи ми се, едва си държа очите отворени, но заради това не мога да заспя нормално

На пръв прочит в нета са описани доста здравословни проблеми, при които може да се появи пулса в ушите, включително и тиреотоксикоза.. Въпросът ми е - за лекар ли съм, УНГ или кардиолог, или да си проверя пак хормоните , да не би да ми е ниска дозата ?

Нямам учестен пулс, когато се случва това, и кръвното ми е нормално.
За една седмица изпих 2 шишета Неуропан,само така се отпускам и заспивам, силно се надявам да е период това ..какво друго мога да предприема ?

Имуностимуланти и аз не приемам. Единствено, като съм с настинка/температура си позволявам по-високи дози вит С

# 397
Г-ца Д., от една страна можеш да си изследваш хормоните на първо време (щитовидните, искам да кажа). От друга страна, щом пулсът ти е нормален, не е изключено това да е резултат от стрес, дори в момента да не се чувстваш стресирана, а примерно да си била под повече стрес преди няколко седмици. Аз преди години имах един такъв силен страх покрай усложнения от един вирус и известно време си усещах и пулса често, без да е повишен, но просто го усещах; и пулсирания на различни места от тялото, примерно на единия крак до глезена - появява се пулсиране за 15-20 минути, после спира. И когато си лягах вечер, все ми се струваше, че става земетресение, имах усещане за треперене, тресене, включително вътрешно. Но нито веднъж не стана истинско земетресение, слава богу. Така че при мен е било от стрес тогава - за няколко седмици (или може би беше 2-3 месеца), докато се успокоя. Но може да започнеш с изследване на хормоните, за да отхвърлиш предозиране.

Щом Неуропан ти действа, едва ли проблемът е сериозен. Simple Smile

# 398
  • Варна
Cioccolata, много ти благодаря за коментара  bouquet Heart Eyes  
Стресово ми е на ежедневна база, не са животозастрашяващи проблеми, но въпреки всички опити да го карам спокойно , не успявам. Просто съм такъв тип.

В края на октомври си вдигнах дозата от 25мг на 31, тогава хормоните бяха:
ТСХ 3,08
ФТ3 4,04(3,1-6,8)
ФТ4 13,76(12-22)

Всичко друго е ОК, спря сърцебиенето, пулса се укроти около 70-75, рядко стига 85п/мин..Спя по-добре, първото ми събуждане след заспиване е след 4-5 часа, но това пулсиране в ушите, и най-вече усещането на сърцето, все едно мога да го пипна много ме сдухва .

Контролата мислех да е по към средата на декември, най-вече да е след МЦ... Ще изчакам още малко и ще ги пусна.
Но мисля,  дали да не сменя Неуропана, много е захаросан и вечерно време, като пия ,сутрин ми е лепкаво в устата

# 399
Добро утро,момичета!
Някоя от вас сблъсквала ли се е с предозиране на Л-тироксин?
Вече втора седмица се чувствам много зле.Лекарката ми го намали от 100 мкг.на 75 мкг.след 1 седмица спиране.Още на първата таблетка получих страхотно сърцебиене и екстрасистоли.Намалиха дозата на 50 мкг. и пак така.Засега не пия никакъв хормон,само бета блокер заради сърцето.При долна граница на референтните стойности 0,3 моето ТСХ е о,006.Какво да правя занапред?

# 400
Благодаря ви! А дали ако пусна ЖСК и желязо биха били достатъчни за пълната картинка на желязото или трябва и трансферин? Бих искала като отида при специалист ( но не знам хематолог или ендокринолог?) да имам всички нужни изследвания.

# 401
По–скоро хематолог...

# 402
  • София - Варна
Деситовее, ти имаш ли оплаквания?
 Надявам се не си почнала хормон. Фт4 към средата и края на бременността пада  така или иначе. Особено към 7-ми месец.

Г-ца Д, това оплакване ти е от хормоните 10000%. Може да пуснеш пак кръв да видиш какво става. По принцип това оплакване се дължи на ниска доза или на голямо предозиране, но ме съмнява да си тооолкова предозирана, честно казано.
I love love, леле, защо са те предозирали така?!?! Сега на доза 75 и след седмица спиране ли тсх е 0.006?
Аз не мисля, че имаш нужда от ББ. Спри за още седмица хормона, ако тсх е 0.006, и аритмията ще спре и тя, когато тсх се качи. Ти с какъв тсх си била преди това предозиране и качване на дозата на 100?

А, сега видях, че не пиеш хормон. Спри и ББ. Аритмията ще мине, когато фт4 и фт3 паднат.

# 403
Преди започване на 100-те микрограма,бях с ТСХ-4,8.НО фт4 беше под долната граница и ендокриноложката реши,че съм в лека хипофумкция и затова го увеличи.
Вече 10 дни не пия хормона ,с изключение на този път ,когато изпих 75-те мкг.
Бета блокерът ми го назначиха временно,за да ми се нормализира сърдечната дейност.
Явно организмът ми е много "наситен" с хормона,и само от 1 прием усещам всякакви странични ефекти.
На колко време да изследвам ТСХ-то?Аз мислех всяка седмица... Thinking

# 404
  • София - Варна
Ама сърдечната дейност ще ти се нормализира, като ти се оправят хормоните, така или иначе.
А тя ти увеличи от 75 на 100 ли? Или от 50 на 100?

Общи условия

Активация на акаунт