Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са симптомите на Хашимото и кои тестове са необходими за диагностициране на състоянието?
Как се наблюдават пациентите с Хашимото и какви са консултативните прегледи?
Какви хранителни вещества и добавки са полезни за хора с Хашимото?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са симптомите на Хашимото и кои тестове са необходими за диагностициране на състоянието?
Характерните симптоми на Хашимото включват хронична умора, световъртеж, шум в ушите, отслабена памет, подпухналост около очите и лицето, затруднено преглъщане, уголемена щитовидна жлеза, изпотяване или чувствителност към студ , сърцебиене или неравномерен сърдечен ритъм и наддаване на тегло. За диагностициране на състоянието се извършват кръвни тестове като TSH, FT3, FT4, Anti-TPO и Anti-Tg при ендокринолог.
-
Как се наблюдават пациентите с Хашимото и какви са консултативните прегледи?
Пациентите с Хашимото се наблюдават от ендокринолог чрез редовни диспансерни прегледи, обикновено на всеки три месеца. По време на тези посещения се извършва общ клиничен статус и се обръща внимание на различни системи в тялото. Освен това, веднъж годишно се изследват хормоните fT4 и TSH, както и нивата на кръвната захар.
-
Какви хранителни вещества и добавки са полезни за хора с Хашимото?
-
Какви са препоръките за начина на живот при Хашимото?
-
Как взаимодейства тироксинът с други лекарства?
Мислила съм при някой от моментите, когато им вземат кръв да пуснем и хормони, но то е все , когато са болни и вероятно не биха били адекватни резултатите. АЗ постоянно ги наблюдавам, особено голямото, с астма, с алергии, засега не ми прави впечатление нищо ненормално, но с тая обремененост всичко е възможно
Чудя се дали причината може да е в щитовидната. Имам и ИР и за пръв път изследвам гликиран хемоглобин.

Не смея да ти препоръчам повече от 12.5 мгр, т.е. 1/2 таблетка от 25 мгр. И да следиш за реакции, положителни да се надяваме. После евентуално контрола, за да видиш как се отразява хормона.
другите завити като за Северния полюс, моите облечени като за пролет, щото на лудата им майка все ѝ е непоносимо горещо...