Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 8

• 77 106
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
 Тайс, прозвъняват ти брокери щото не четеш темата/шегувам се разбира се.Ти тук си си"старо куче" . За предплатените карти при отдаване гласувам с две ръце. Браво на Мишелин, че се е вслушала в съветите. Прекрасен съвет е дала хадзапи за огледи през половин час на заинтересувани от имота, както и за плащане на сметките от самия наемодател и осребряването им заедно с наема. Успех за Мишелин и всички търсещи и отдаващи под наем.

# 121
Тайс, прозвъняват ти брокери щото не четеш темата/шегувам се разбира се.Ти тук си си"старо куче" . За предплатените карти при отдаване гласувам с две ръце. Браво на Мишелин, че се е вслушала в съветите. Прекрасен съвет е дала хадзапи за огледи през половин час на заинтересувани от имота, както и за плащане на сметките от самия наемодател и осребряването им заедно с наема. Успех за Мишелин и всички търсещи и отдаващи под наем.

Аз практикувам огледи на 15 минути.  Wink. Тези, с които се харесаме, остават за подробни и продължителни разговори. Но, веднъж видели конкуренцията, взимат по-лесно решение. За сметките и аз така правя. Всичко ми е точно - няма незнайни задължения на мое име.

# 122
Вслушах се, вслушах се. Можеше и да пренебрегна този съвет, ако лично не бях видяла какво се случва. Обикновения потребител разчита, че като свали обявата, ще спрат и да се обаждат. Да, но не. Останах с впечатлението, че брокерите масово имат някакви системи, в които постъпват новите обяви. И дори и да си махнал обявата, вече си "заразен" Joy Та, един приятел днес спомена, че имал обаждане 3-4 години след като е търсил апартамент за покупка... Алооо, то и за някои задължения и глоби си имат давност, какво остава за търсене на имот... Бива безхаберие, но това вече е прекалено Simple Smile

Ние си сменихме едно шкафче в банята, че се беше понадуло от влагата и мокренето. От душа го дели само една завеса. Намерихме абсолютно същия модел и стана прекрасно. Всеки път като го погледнем, ни топли душата Heart Eyes Тъкмо няма да се червим, като освобождаваме квартирата. А за кухнята (тук таме понадигнати кантове и поолющен цокъл), поръчахме нови вратички и цокъл за долния ред. Сравнително бързо се ориентирахме кой точно е цветът и пуснахме поръчка. Чакаме да направят разкроя и кантирането и ще ги подменим

# 123
  • Пловдив
Вслушах се, вслушах се. Можеше и да пренебрегна този съвет, ако лично не бях видяла какво се случва. Обикновения потребител разчита, че като свали обявата, ще спрат и да се обаждат. Да, но не. Останах с впечатлението, че брокерите масово имат някакви системи, в които постъпват новите обяви. И дори и да си махнал обявата, вече си "заразен" Joy Та, един приятел днес спомена, че имал обаждане 3-4 години след като е търсил апартамент за покупка... Алооо, то и за някои задължения и глоби си имат давност, какво остава за търсене на имот... Бива безхаберие, но това вече е прекалено Simple Smile
..

Дааа, много са нагли!
И точно така -имат си някаква база данни, която си следят, и прозвъняват периодично.
И на мен са ми звъняли години след като отдавна имаме наематели. За да ги разкарам, просто ги излъгах, че въпросното жилище е продадено. Проработи.  Wink

# 124
..

Дааа, много са нагли!
И точно така -имат си някаква база данни, която си следят, и прозвъняват периодично.
И на мен са ми звъняли години след като отдавна имаме наематели. За да ги разкарам, просто ги излъгах, че въпросното жилище е продадено. Проработи.  Wink

Не е лошо да ни светнат брокерите от форума за какво иде реч, каква е тая прословута система, дето все нещо и куца като информация, само телефонния ти номер свети като свърхнова.

# 125
Един брокер ме пита направо в кой сайт съм публикувала обявата и аз учудена го питах дали не я гледа на сайта и той каза, че я гледа в тяхна система Rolling Eyes

# 126
Според мен като видят обява от частно лице, очите им стават тройни, веднага крадат снимки, параметри и телефонен номер...после и из фейса дебнат по снимките да се докопат до името на собственика, след това жална му майка (аз съм потърпевша та казвам да си знаете)...започва се звънене, лъжи...огледи. След година може пак да звъннат, да не би наемателите да са напуснали, или искате ли по висок наем...Мен са ме питали "а нещо друго давате ли под наем, а продавате ли?" Joy

# 127
    Звънят си по няколко пъти на ден. Но аз съм по-активен, понякога помагам на приятели и телефонът ми се обновява в БАЗАТА.

Последна редакция: пт, 24 ное 2017, 19:15 от bachkator

# 128
    Според мен като видят обява от частно лице, очите им стават тройни, веднага крадат снимки, параметри и телефонен номер...после и из фейса дебнат по снимките да се докопат до името на собственика, след това жална му майка (аз съм потърпевша та казвам да си знаете)...започва се звънене, лъжи...огледи. След година може пак да звъннат, да не би наемателите да са напуснали, или искате ли по висок наем...Мен са ме питали "а нещо друго давате ли под наем, а продавате ли?" Joy
    Абсолютно същото и при мен , а и на въпроса дали продавам и имам ли и друго да отдавам , първо се слисах  . Направо се почувствах виновна , че нямам  Animal Joy Cat
    Сега , когато звънят , отговарям , че е заето , но да звънят догодина август Blush
    Ко да кажа. Weary

# 129
    • София
    Кажи, че си го продала без брокер.
    Ще се пукнат от злоба - % са изпуснали.  hahaha

# 130
    Кажи, че си го продала без брокер.
    Ще се пукнат от злоба - % са изпуснали.  hahaha
    Аз споделих с предната ми брокерка , че имам намерение да го продавам . Това не беше много далече от истината, предвид чудовището , което живее под апартамента ми. Лятото. И тази като започна някакви съвети , че не било изгодно точно сега Flushed  . Не исках да спорим , тя беше в отдела за наеми. Joy
    Ако тръгна наистина да го продавам , брокерите ще бъдат отсвирени от моя милост на сто процента. Е , тук го казвам. И ще  е така , сега и завинаги Bowtie

# 131
    Скрит текст:
    Абсолютно същото и при мен , а и на въпроса дали продавам и имам ли и друго да отдавам , първо се слисах  . Направо се почувствах виновна , че нямам  Animal Joy Cat
    Сега , когато звънят , отговарям , че е заето , но да звънят догодина август Blush
    Ко да кажа. Weary
    Направо се засрами, че нямаш друго... Naughty Догодина до август да си купила 2-3, да имаш. hahaha

# 132
    И мен ме питат дали нямам друг. И даже ми пожелаха да си купя. Laughing

# 133
    и мен ме питат. Аз им отговарям - да, имам още 68 апартамента, обаче за тях грижи фирма. Този, за който сега ми звъните, си е лично мой - купих  го завчера, от парите ми за закуски. И затова сама си го движа
    Wink)

# 134
    Здравейте пак, аз си продължавам със зяпането на обяви. Имам молба и няколко въпроса.  Може ли някой наемодател да ми пусне договора си за наем? Как бихте реагирали, ако наемател предложи собствен договор? Понеже обмислям да си направя един мой вариант и като намеря подходящо жилище, да го предложа и с наемодателя да доуточним и променим, за да е в максимална полза на всички.
    Друго, което ме интересува - някъде четох, че комисионната за брокера понякога се прикривала с по-висок депозит. Това как точно става?  В договора ми последно си пишеше размер на депозита и че се връща при изнасяне и след приспадане на сметки и щети. Накрая се разбрахме с хазяина да е вместо последен наем, обаче предварително дадох 60 лв за покриване на сметки през летен месец (проверих ги като излязоха, нямаха и 20 лв), а и се изнесох седмица по-рано. Освен това, досега винаги и за левче да съм имала разходи по квартирата, съм получавала квитанция. Та как точно комисионната влиза в депозита, къде е описано? Наемодателят не се ли минава, ако го направи така?

Общи условия

Активация на акаунт