Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 8

• 77 199
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
За мен тази разлика от 200 евро на месец, аз я плащам за удобството да не купувам аз обзавеждане и за да ползвам тези мебели и ел. уреди. Ако някой от тях се развали не по моя вина, защо аз да плащам ремонта? Да кажем счупи се непоправимо пералнята без моя вина. По вашата логика давам 500 евро за нова пералня. На другия ден идва хазяина и ми казва имаш 1 месец да се изнесеш. За кого остава пералнята? Ако кажете за него и че няма да имате нищо против това, или лъжете или имаме тотално различни възгледи по тия въпроси.
Смятам, че цитираното е абсолютно резонно. Да - от една страна наемът е по-висок при обзаведено жилище, защото хазяинът се е охарчил и за обзавеждане и уреди (дали се е охарчил, или ги е наследил, е въпрос извън коментирания проблем Simple Smile ). Но - както и да го погледнем - това обзавеждане и тези уреди се изплащат за 5 години, а се ползват поне 10. Колкото по-стар е уредът и/или колкото по-нови са наемателите - толкова по-тъпо е ремонтът да е за тяхна сметка, а не на хазяина.
Поради тази причина съм си с мои уреди Grinning Тук обаче срещам друг проблем - електроинсталацията в сградите. Стапял ми се е щепсел в чудесна стара тухлена кооперацийка. Кой плаща? Аз, защото ползвам жилището, или хазяинът, защото не е гледал дереджето на инсталацията през последните 20 години?

# 496
Не е на двойна цена спрямо моя наем. Не исках да давам детайли, за да не се разпознае някой, но ще ги дам, за да не излезе, че лъжа или крия нещо. Плащах 600 лева за малък апартамент 35 квадрата. След напускането ми му искат 700 лева. В съседни улици има апартаменти 70 квадрата за 700 лева, които не изглеждат по-зле на снимка.
Неправилно може би се изразих като казах козметичен ремонт. Просто поправиха тук таме каквото имаше счупено или захабено, все разни дреболии (обща сума 100-200 лева максимум, за които не са ми искали пари). Не са пребоядисвали или нещо такова.

# 497
Ако наемодателите ти са си надценили жилището, пазарът бързо ще ги отрезви, не ги мисли. 700 лв за 35 м2 наистина звучи много. Rolling Eyes

Имай предвид обаче, че има много, ама наистина много, фалшиви обяви. Бих казала дори, че когато аз проверявах обявите за аналогични на отдаваното от мен жилище, повечето бяха фалшиви, а останалите, които все пак бяха реални апартаменти, бяха със силно напудрени снимки, които не отговарят на действителността. Да не говорим, че една и съща обява се повтаряше по 4-5 пъти. Всичко това създава грешна представа за пазара и актуалното предлагане.

# 498
600 лв. за   35 кв. м звучи нереално. Още повече, като да е наем от преди години.

# 499
Ами толкова плащах... ако искате вярвайте.

# 500
Взе да става малко досадно вече...

# 501
Да те е карал някой да четеш? Пишат хората, отговарям им.

# 502

Аз лично пиша, не защото ми е интересно, а защото много си противоречите. Вече няколко дни давате грешна информация, но ето че най-накрая изплюхте камъчето - вдигнали са наема със 100лева. Явно са Ви предложили и Вие сте решили да се фръцнете, защото на съседната улица, УЖ имало 70кв жилища за 700лв. Не искате да пишете истината, за да не са се разпознали собствениците - значи Вашите коментари относно дадения случай не са 100% истина! Писахте колко добре сте се разбири, бля-бля, а щом накрая те се отнасят с неуважение към Вас, явно и Вие не сте били напълно коректна спрямо тях! Умирате си от яд, явно, че няма вече да живеете там, и се появявате в тази група да плюете по хората, които толкова време са ви предоставили ДОМ, в който да се подвизате и да живеете! Колко пари сте плащала си е лично Ваш проблем! Много или малко - никой не Ви е карал на сила, нали така?!
Хайде, отивайте в съседната улица да си живеете на широчко за 700лв и бъдете жива и здрава!

# 503
Значи казваш 4 години плащаш 600 лв за жилище 35 м2 newsm78

# 504
ако е на центъра, в хубав блок, не е толкова много. тухлен, с ниски сметки примерно.
в СГ от 5 години насам е-стайните са по толкова квадрата горе-долу, и са по 500 лв. дали вътре ще живее 1 или 3 човека - се плаща на единица имот

# 505

Никой не ме кара да чета, но досега темата винаги ми е била много полезна и информативна. Не исках да ставам груба, като теб, но предполагам, че има и тема за всякакви оплаквания от гадните наемодатели.

# 506
Рядко на хазяин ще му е все тая дали в 30 квадрата ще се наврат един или трима. В Студентски едностайни са по 500-550 и са с ново обзавждане. Затова ми е интересно как 35 кв. за 600 лв., при това наем, уговорен преди 4 години.

# 507
да, ново от Виденов. Ходила съм на огледи, нагледала съм се на какво прилича новото след 2-3 години ползване от този вид таргет наематели.

но все пак - горе-долу им е такава квадратурата. дори 1 човек да живее вътре цената няма да стане 300 лв. нали?

# 508
Рядко на хазяин ще му е все тая дали в 30 квадрата ще се наврат един или трима. В Студентски едностайни са по 500-550 и са с ново обзавждане. Затова ми е интересно как 35 кв. за 600 лв., при това наем, уговорен преди 4 години.

Дамата каза, че било луксозно ремонтирано и обзаведено. Така че, според мен, цената си е била наред. А и както виждаме - намерило се е кой да го наема и на тази сума... Нищо, че сега ще легне болна от увеличаването на наема със 100лв...

# 509

Дамата каза, че било луксозно ремонтирано и обзаведено. Така че, според мен, цената си е била наред. А и както виждаме - намерило се е кой да го наема и на тази сума... Нищо, че сега ще легне болна от увеличаването на наема със 100лв...
Точно толкова се вдигнаха наемите, последните години. Ако е било лукс 2014 та, и наема е бил 600лв, сега спокойно могат да му искат 700, с освежаване без да се сменя пералнята Bosh .

Общи условия

Активация на акаунт