Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 8

• 77 264
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
+1

И аз отдадох жилището на по-висока от офертната цена, а бях готова да смъкна. Наемателката ми обаче е доволна, аз - също, тя може да разчита на мен за куп извънредни неща. Та може и ти да се окажеш в такова положение.

Драго, благодаря за идеята - ще й занеса една коледна кошница. Макар че не съм сигурна празнува ли Коледа всъщност, защото е от индийски произход. Но едва ли ще откаже кошница с нещо, пък дори и да не са точно коледни. Даже може български някакви неща да й занеса, тъкмо е на дневен ред.  Hug

# 196
Със сигурност ще ти умирише жилището с този произход, не се заяждам.

# 197
Надявам се визираш евентуално индийски ястия, а не друго.  Rolling Eyes 

Ако е за индийската кухня, то да кажа, че аз обожавам индийско и много често готвя вкъщи - примерно веднъж седмично. Купувам си специално всякакви индийски кърита и масали с всевъзможни логистики, за да са истински индийски, а не евпопеизирани. Пускам абсорбатор, проветрявам и проблеми няма. Иначе момичето не е стъпвало в Индия, освен на екскурзия, нито пък съм усетила непривична миризма в апартамента. Последно като ходих си беше поръчала пица Доминос, а керамичните котлони бяха както съм ги оставила аз. Или не готви въобще, или чисти много старателно.

Ако го омирише, ще го отмириша, всичко е с калъфи и се пере.

# 198
Мишелин, ЧЕСТИТО. Не е надценен имота, щом са го наели на тази цена, не се втелявай излишно. Поемане на консумативи, няма нужда. Ако след време си доволна, винаги можеш да направиш жест. Изчакай поне 6 месеца, да видиш за какво става въпрос. Peace

Със сигурност ще ти умирише жилището с този произход, не се заяждам.
И  българка да е пак може да умирише жилището, че и по лоши неща да му причини. Laughing

# 199
Честито, Мише! bouquet
Никаква кабелна няма да поемаш, щом човекът е приел, значи е ОК наемът.

# 200
  • Бургас
Честито, Мише!
Аз сега отчитам като лек пропуск от моя страна, че в 16-страничния си договор съм пропуснала да пиша да не се сушат дрехи в жилището.
Ходих на оглед, имаше влага в ъгъла на едната стая. Иначе апартаментът е чудесно поддържан и чист. Ще им занеса кошница за Коледа:)
Замислям се да им сложа едни клапи за вентилация.
Другото, което не ми допадна - има лек проблем с дръжката на балконската врата. За мен това е нещо, което би следвало наемателите сами да оправят, пък дори и за моя сметка. Все едно да изгори крушка и мен да викат да я сменям. Може би и това трябва да е записано в договора.
хадзапи, съгласна съм с описаното от теб. Обаче... у нас този лукс би се приел като отживелица. И на мен не ми допада. Живяла съм в подобен апартамент, с масив, гранит, мрамор и пр. Ужасно подтискащо ми действаше. Не  мога да се насиля сега да харесвам тапети, тежки мебели... Обичам минимализма, леко, въздушно да ми е. А пък за под наем - абсурд. Естественият ми паркет вече е надран от наемателите. Лъкибеше права:)

# 201
  • София
Може да им спомнеш за сушенето на дрехи в стаите.
Все пак те ще живеят на влага.
А какви са тези клапи за вентилация и дали може да се сложи на налична дограма?

# 202
по-напред имаше линк - над прозорците се слагат

# 203
  • Бургас
https://www.bezvlaga.com/
Могат. За 30 мин. работа.
Вкъщи имахме същия проблем и така го решихме. Съжалявам, че не знаех по-рано.
Клапите работят добре обаче само ако вратите в стаите не са плътни и имаш отдушник в банята или тоалетната.

# 204
"хадзапи, съгласна съм с описаното от теб. Обаче... у нас този лукс би се приел като отживелица. И на мен не ми допада. Живяла съм в подобен апартамент, с масив, гранит, мрамор и пр. Ужасно подтискащо ми действаше. Не  мога да се насиля сега да харесвам тапети, тежки мебели... Обичам минимализма, леко, въздушно да ми е. А пък за под наем - абсурд."
Да, в България нямаме стил, защото тук са всичките новобогаташи, няма потомствени аристократи или богаташи, и стилът на новобогаташите е да е всичко съвременно лъскаво като съчетание на евтини и скъпи материали, докато там, където има традиции - не само в Западна Европа, Сащ, Канада, даже и в Латинска Америка си имат традиции с оглед наследството от Испания и Португалия, даже в Южна Корея, Тайланд, Тайван, Япония и в този род страни... богаташите това смятат за лукс, но вече когато са повече на възраст, младежите и там гледат съвременното лъскаво суперлукс.
На мен лично в Япония ми харесва нещо, което постепенно идва на мода по света - както Вие казахте - минимализма, малко, най-необходимото само.

# 205
радвам се, че въпросът ми доведе до бурна дискусия. Wink Бих се радвала да получа и отговор на основния въпрос Wink
Аз почти клоня да не го разделям на 2 ап-та, за да не мисля за двойно обзавеждане, но ще се радвам да  ми споделите своето мнение
Wink

# 206
радвам се, че въпросът ми доведе до бурна дискусия. Wink Бих се радвала да получа и отговор на основния въпрос Wink
Аз почти клоня да не го разделям на 2 ап-та, за да не мисля за двойно обзавеждане, но ще се радвам да  ми споделите своето мнение
Wink

Румка, сега вече сериозно - лично аз и съпругът ми, ако имаме голямо жилище с възможност да се раздели на 2 по-малки, то бихме го разделили, защото малките жилища са най-търсените и съответно държат по-висока цена. Вие сте в "Люлин", там по принцип наемите, както и да направите жилището, са много по-ниски от най-търсените квартали. Като 4-стайно жилище много трудно ще го дадете, 3 и 4-стайните се наемат най-трудно, защото са най-малко търсените, и в повечето случаи ги наемат хора, които после се комбинират с други хора, за да им е по-достъпен наема и става миш-маш. Наши познати в "Обеля" така разделиха техен 4-стаен на един 2-ст. и на гарсониера и успяха да го дадат, иначе не можеха и не можеха, цената за голямо жилище е висока за самостоятелни семейства и стоя така години и накрая се хванаха и го разделиха и веднага си намериха наематели.
Единственото проблема е разделянето на електромерите по партиди, те го направиха с контролни електромери за всяка от разделените части.

# 207
  • София
Благодаря за отговорите за клапите.
Ще ги преслушам тия дни какво могат да предложат за 1 стая.

# 208
Възможно ли е да се намери едностаен апартамент до 450 лева в дружба, младост, дианабад, дървеница, изток, полигона? Имах негативен опит с брокери, които не вдигат телефона от обявата, а след това ти звънят от друг номер и предлагат нещо коренно различно..

# 209
Възможно ли е да се намери едностаен апартамент до 450 лева в дружба, младост, дианабад, дървеница, изток, полигона? Имах негативен опит с брокери, които не вдигат телефона от обявата, а след това ти звънят от друг номер и предлагат нещо коренно различно..
Това са от най-търсените квартали - с изключение на "Дружба", там имате повече вероятност за такава цена, особено около магазина на "Фантастико, който е близо до моста за летището, нарича се там още и циганският магазин, защото наоколо има блокове, където живеят основно от тази група) и е направо невъзможно на такава цена, освен, ако не е нещо тотално за ремонт и всичко да е старо като обзавеждане, и пак ще е трудно. Там вече са от 500 лв. и нагоре гарсониерите старото строителство и новите кухньо-стаи (така наричам съвременните едностайни, защото всичко е на едно място, докато на старите кухнята и стаята са си отделно, като си имат и коридор, а в новото строителство много рядко има коридор).

Общи условия

Активация на акаунт