ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-12

• 83 309
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
д-р Петър Иванов-КИРМ Плевен

# 556
 И аз правих опит ИКСИ в КИРМ, но при д-р Бързашки. Не знах, че доц. Иванов е специалист в тромбофилиите.

# 557
Знам, че дисертацията му е на тема Тромбофилия и тромбоемболични заболявания.

# 558
Смърфче, отиди при Русев на консултация.
Храненето няма отношение към генетични и имунологични проблеми.
Трябва да следиш витамини Б9 и Б12 и да приемаш метилираните им форми, защото не усвояваш синтетичните. Това означава да приемаш Неофолик Мета вместо синтетична фолиева киселина, а за Б12 - метилкобаламин.

Аз при него ходя,но просто ми се струва че нещо може би той не знае или не мога да се примеря и търся начин да се оправят нещата.Ясно ми е за б-9 и б-12,но все пак се питам как така съм живяла толкова години без да знам за тоя проблем,нима наистина дори някакво малко количество не се взима от храната от б витамините.Ами аз само тея взимам то нали има и други бвитамини какво става с тях.Нещо липсва незнам какво но нещо не е както трябва.

# 559
  • София
За витамините има изследвания. Ако имаш дефицит, явно не се усвоява добре - живееш, но имаш проблеми - не е задължително да ги усещаш. Фолат има в зеленолистните зеленчуци. Б12 има в някои видове дреболии, и то ако са гледани животните природосъобразно.

НК клетки и генетични мутации с храна не можеш да регулираш, нито агрегацията на тромбоцитите.

Ако се разтърсиш за информация на английски - ще намериш доста. Ако не - довери се на Русев, лично за мен това е специалистът, който разбира най-много от всички, с които съм се консултирала досега.

# 560
  • София
На анестезиологичната ми консултация преди да родя (бях за планувано секцио) анестезиоложката ми каза за си слагам клексана до деня преди секциото.
Родих със спешно секцио и не бяха минали 24ч от последната инжекция, но не съм имала никакви проблеми. 8 часа след операцията ми го включиха отново.

# 561
  • Sofia
Момичета, НК клетките следят ли се след вливанията на Интралипид, правят ли се пак кръвни тестове или просто всеки следва терапията до определената седмица?

# 562
  • София
Русев ми е казвал че няма смисъл от контрола, защото НК клетките се повлияват мнооого бавно. А ако са следствие на генетични мутации - само ги потискаш с вливките. В изследванията в Репроинова има НК клетъчна активност - така че се знае как ще ти повлияят различните препарати - интралипид и имуноглобулин.

Конова доколкото зная изследва само НК клетки (без клетъчна активност) и прави контрола на 3 седмици.

В Надежда имунолозите ти дават само заключение, но не и резултата от изследването (доколкото са ми споделяли други момичета).

Момичета, НК клетките следят ли се след вливанията на Интралипид, правят ли се пак кръвни тестове или просто всеки следва терапията до определената седмица?

# 563
Здравейте. Извинявам се, че нахълтвам така- но как мога да се свържа с доц.Русев освен с телефон? Минаха 2 седмици от моите изследвания и все още нямам резултат, звънях вчера в клиниката и там ми казаха, че нищо не излиза при попълването на ЕГН. Малко се притеснявам, времето минава, а вие казахте до 7-10 дни и все пак се чудя дали да не опитам да се свържа с него.
Или директно да му позвъня след 18:00ч. Някоя от вас имала ли е подобен казус с резултатите?

# 564
Аз имах, излязоха ми след 14 дни (доцентът имаше изпитна сесия или нещо подобно) Понеже не обичам да звъня, пратих мейл, един ден ми отговори и си записах час за коментар.

# 565
Здравейте. Извинявам се, че нахълтвам така- но как мога да се свържа с доц.Русев освен с телефон? Минаха 2 седмици от моите изследвания и все още нямам резултат, звънях вчера в клиниката и там ми казаха, че нищо не излиза при попълването на ЕГН. Малко се притеснявам, времето минава, а вие казахте до 7-10 дни и все пак се чудя дали да не опитам да се свържа с него.
Или директно да му позвъня след 18:00ч. Някоя от вас имала ли е подобен казус с резултатите?

Аз имах същия казус! Беше ме забравил, добре че му се обадих. Търси го вечер след 18 часа. Дори доцента ми каза добре че се обади, мислех че съм ти ги изпратил.

# 566
  • София
Дели, странно, как без резултати, а само заключение? Аз имам и резултати и заключение от Надежда( имунолозите )..

# 567
  • София
Моя близка приятелка прави биопсия преди месец в Надежда. За НК клетките има само заключение от имунолозите - нищо друго не са й дали, питала е изрично. В заключението има само един индекс, други стойности няма.

Дели, странно, как без резултати, а само заключение? Аз имам и резултати и заключение от Надежда( имунолозите )..

# 568
Здравейте, скоро си направих изследване на вит.B12, вит.D3 и ФК. Резултатите са следните:
вит. D3- 46.9 nmol/l (под 50 се води сериозен дефицит)
вит.B12- 304.90 pg/ml (реф. с-сти 184- 878)
Фолиева киселина- 9.63 ng/ml (реф. с-сти 3-17)
Как ви се виждат? Аз съм хетерозигот по MTHFR. Причината да изследвам и вит. D3 е, че от известно време се чувствам много уморена.

# 569
  • София
Форест, всички според мен могат да се повишат. Преди бременност трябва да целиш малко под горната граница за всичките. Д определено е нисък.

The Vitamin D Council recommends maintaining serum levels of 50 ng/ml (equivalent to 125 nmol/L*), with the following reference ranges:
Deficient: 0-40 ng/ml (0-100 nmol/l)
Sufficient: 40-80 ng/ml (100-200 nmol/l)
High Normal: 80-100 ng/ml (200-250 nmol/l)

Последна редакция: чт, 15 фев 2018, 16:46 от delisardeli

Общи условия

Активация на акаунт