ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-12

• 83 298
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Моите изследвания са правени в клиника Малинов. Имаше някакъв проблем с резултатите и днес директно се свързах с доцента, за да му кажа, че 14 дни нямам резултат. Той се извини за забавянето, но заключение не получих и честно казано дори и да има такова, бих отишла при него за подробно обяснение.
Затова и си записах час за консултация, тези моите стойности не ми говорят много. Според мен трябва лично да се коментират нещата поне при първите изследвания.
За MTHFR заключението му беше, че не мога да усвоявам обикновените фолиева киселина и Б12, а за ембриотоксините - че са отрицателни.
Извинете за подробния пост. Simple Smile

# 586
  • София
Доц. Русев ми ги назначи, в Малинов.

Моите изследвания са правени в клиника Малинов. Имаше някакъв проблем с резултатите и днес директно се свързах с доцента, за да му кажа, че 14 дни нямам резултат. Той се извини за забавянето, но заключение не получих и честно казано дори и да има такова, бих отишла при него за подробно обяснение.
Затова и си записах час за консултация, тези моите стойности не ми говорят много. Според мен трябва лично да се коментират нещата поне при първите изследвания.
За MTHFR заключението му беше, че не мога да усвоявам обикновените фолиева киселина и Б12, а за ембриотоксините - че са отрицателни.
Извинете за подробния пост. Simple Smile

Peoney, това, че са отрицателни лошо ли е..? Ти си като с моите резултати, нали? Rolling Eyes

# 587
  • София
Бибиян, аз вливам интралипид,  последния път бях за няма и 2 часа в клиниката - половин час проба  (по протокол) и около час самото вливане. Отделно пътя до клиниката и обратно. Обедна почивка не оправя. Аз си тръгвам към 15ч и после не се връщам на работа.
За терапията ти с фракси не мога да се изкажа , защото действието му е 24 часа (даже 18) и поставянето му през ден на мен лично не ми е логично. Но гледам че е масова практика на доц. Русев,  аз на твое място бих консултирала и с проф. Паскалева

# 588
  • София
Оо, абсурд аз да излизам от работа! Изобщо не виждам как и кога ще ги правя, освен ако не е възможно след 18ч..Sad Паскалева къде работи?

# 589
  • Sofia
Bibian, Peony, къде изследвахте НК клетките. Едната има резултат без заключение, другата точно обратното.

Бибиан, казаха ми, че вливането на Интралипид е за около 30-40мин в Малинов поне, иначе и моето заключение е подобно. Аз се чудя за този аспирин, как се приема с фраксипарина, редуваме дните ли?

# 590
  • пазарджик
Паскалева е в Национална Кардиологична Болница.В нета има инфо.

# 591
  • София
Bibian, Peony, къде изследвахте НК клетките. Едната има резултат без заключение, другата точно обратното.

Бибиан, казаха ми, че вливането на Интралипид е за около 30-40мин в Малинов поне, иначе и моето заключение е подобно. Аз се чудя за този аспирин, как се приема с фраксипарина, редуваме дните ли?
И аз не разбрах това..Но тях приемаме по време на бременност, нали? Поне на мен така пише...Иначе, досега аз пиех Огестан и имам още от опаковката, но явно ще се купува метилирана форма..Аз от цялото заключение и от това, което прочетох,май най-обезпокоително е Хомозигота по мутантен алел...И при теб ли е същия?

# 592
  • Пловдив
Момичета, имате ли представа какво означават тези резултати и трябва ли да съм притеснена..? Sad :

"Повишени НК клетки. Наличие на инхибиращи ембриотоксини. Хомозигот по мутантен алел на MTHFR.

Фолиевата к-на да бъде –МЕТА форма х1тбл на ден. Ако е необходимо, Вит В12 също трябва да бъде метил-В12.

За вливане на 5 гр Имуноглобулин 2-4 дена преди овулация (или ЕТ) и 5 мл Интралипид 20% 2-4 дена след положителен тест за бременност. (Имуноглобулинът ще подтисне ембриотоксините за около 12 месеца). Последно вливане в на Интралипид в края на 8-ма – 9-та г. седмица.  Аспирин протект х1тбл през ден по време на бременност за няколко седмици. След положителен тест да се включи Фраксипарин (или Клексан) 0.4 през ден за няколко седмици при динамично следене на антикоагулантната теарпия (всяка 3-та седмица: брой тромбоцити и АРТТ."

Моето е абсолютно същото и аз се тревожа с тоя ...имуноглобулин. Дано някое от другите момичета, които се е подлагало на тези процедури, да напише нещо повече .... newsm78

# 593
Бибиан, моите ембриотоксини са отрицателни - което е добре, смисъл нямам ембриотоксини и няма да вливам Имуноглобулини.
Но имам затруднения с разчитането - някоя от вас има ли с подобни стойности като моите и назначени вливания? Интересува ме, защото часът ми е чак на 8 март Sad  Виждам, че общата популация на НК клетките не е завишена, а само на определена популация, както и на активността им.
Ще съм благодарна.
Иначе тези ембриотоксини - той ми обясняваше, че с вливките се избягва възможността за отхвърляне на ембриона. И вливката осигурява около 1 година прозорец Simple Smile

# 594
  • Sofia

И аз не разбрах това..Но тях приемаме по време на бременност, нали? Поне на мен така пише...Иначе, досега аз пиех Огестан и имам още от опаковката, но явно ще се купува метилирана форма..Аз от цялото заключение и от това, което прочетох,май най-обезпокоително е Хомозигота по мутантен алел...И при теб ли е същия?

При мен е хетерозигот МТХФР и хетерозигот 4Г/5Г ПАИ, но терапнията от Русев е същата за аспирина и фраксито, даже при мен е написал аспирина да се почне непосредствено преди бременност. И аз не знам кое точно е най-обезпокоителното, но терапиите, които имат повечето момичета от него са доста сходни. Явно това е методът му, аз ще отида и при Паскалева за да потвърди терапията с аспирин и фракси, но за имунологията ще си следвам указанията на Русев.

# 595
  • София
Пеони, Сандра ти го е разтълкувала по-горе, и аз съм на същото мнение Simple Smile
Сигурна ли си че няма заключение на другата страница (трябва да са два листа А4 във файла).

В зависимост от нивата на НК клетките и процента намаление на активността им, се назначава различно количество във вливката интралипид - 5, 10 или 20мл. Вливката интралипид отнема около час заедно с документацията. Прави се на всеки два месеца няколко дни преди овулация. Трябва да е там преди ембриона. При инвитро се прави няколко дни преди трансфер. При положителен тест се прави още една вливка, и последна към 8-9 седмица. Целта на вливката интралипид е да неутрализира НК клетките при имплантация и след това, докато плацентата започне да работи пълноценно.

При повишени ТЛА (тромбоцитно-левкоцитни агрегати) се назначава аспирин протект.

За мутациите в тромбофилните гени можете да погледнете първа страница на темата за Тромбофилия - там има обща информация + всяка мутация е обяснена и има линкче за четене. Като цяло няма място за притеснение - явно често се случват такива мутации, важното е да знаем и да вземем мерки - профилактика с НМХ и стриктно следене на кръвотока към плода по време на бременност.

При мутации в MTHFR освен тромбофилията има и друга особеност - нарушен е клетъчния метаболизъм, тъй като не се усвояват добре витамини от група Б. Важните за бременността са  Б9 и Б12 (и Б6). Трябва да следите нивата на тези витамини, като целите горната граница. При по-ниски показатели трябва да се приемат метилирани форми - фолат/неофолик мета вместо синтетична фолиева киселина за Б9, и метилкобаламин вместо синтетичния цианкобаламин за Б12. При хомозиготна мутация е добре да се изследва и хомоцистеин.

Сега за ембриотоксините на Бибиан - и аз ги имам същите инхибиращи ембриотоксини. По принцип не ги изследва при всеки, само когато има съмнение за проблем с имплантацията, или при съмнение за запушени тръби, ЕМ или някакво срастване в матката. За неутрализирането им се влива имуноглобулин, който според него ги подтиска за около 12месеца. Пеони, при теб не виждам да са ти изследвани ембриотоксини - няма резултат в средната колона.

# 596
Дели, безкрайно ти благодаря. Писах ти и на лично, но сега да кажа и за другите момичета - просто не бях свалила файла, отварям го през пдф и заключението изобщо не излизаше. След като го свалих на компютъра се отвори с word и това е заключението:
Повишена популация на НК клетките. Повишена НК активност. Повишени ТЛА. Хомозигот по мутантен алел на MTHFR (667).
Фолиеата к-на да бъде –МЕТА форма х1тбл на ден. Ако се налага, и Вит В12 трябва да бъде метил-В12. Ако се налага, прогестерон не е желателно да надвишава 300 мг на ден.

За вливане на 10 мл Интралипид 2-4 дена преди овулация и повторно 2-4 дена след положителен тест за бременност. Последно вливане в края на 8-ма – 9-та г. седмица.  Аспирин протект х1тбл през ден преди и по време на бременност. След положителен тест да се включи Фраксипарин (или Клексан) 0.4 през ден при динамично следене на антикоагулантната терапия (всяка 3-та седмица: брой тромбоцити и АРТТ).

Ембриотоксини ми изследва също, просто ми ги изпрати повторно, че в този файл не ги бяха записали. Отрицателни са Simple Smile
Благодаря ви, момичета за подкрепата и разяснението. По всичко изглежда, че просто грешката е била моя. Ами, май ще действаме...

Последна редакция: пт, 16 фев 2018, 18:04 от Peoney

# 597
Момичета някой може ли да ми каже разликата за октагам и имуновенин,четох че като цена излизали едно  и също,разликата е в количество,дали е така?Някой да е имал положителен тест на Ureaplasma urealyticum ,дълго време ли се лекува?

# 598
  • София
Смърфче, октагам, интратект и имуновенин са едно и също нещо - имуноглобулини. Октагам е английски май, интратект е немски, имуновенин е български. Имуновенин е по-евтин, но знам че прави повече алергични реакции, защото не е толкова пречистен.

# 599
Смърфче, октагам, интратект и имуновенин са едно и също нещо - имуноглобулини. Октагам е английски май, интратект е немски, имуновенин е български. Имуновенин е по-евтин, но знам че прави повече алергични реакции, защото не е толкова пречистен.
Аз имам проблеми с алергии не се знаят от какво.Кое е най доброто?

Общи условия

Активация на акаунт