ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-12

• 83 307
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
Смърфче, октагам, интратект и имуновенин са едно и също нещо - имуноглобулини. Октагам е английски май, интратект е немски, имуновенин е български. Имуновенин е по-евтин, но знам че прави повече алергични реакции, защото не е толкова пречистен.
Аз имам проблеми с алергии не се знаят от какво.Кое е най доброто?

И аз съм така. Влях Октагам.

# 601
Консултирай се с лекар. На мен са ми вливали и трите препарата и не съм имала проблем с нито един от тях. За имуновенина казват, че може да предизвика странични реакции, като лека температура, главоболие, втрисане, но съвсем не е задължително да се проявят при всички. Този препарат съответно е и по-евтин.

# 602
  • София
Октагама къде ви го вливаха и на каква цена е? Вчера звънях да питам за Имуноглобин 5 вливка и ми казаха, че чуждия е пречистен и е 500лв и български-300лв, който обаче имал много странични ефекти и вливката била над 3 часа с него, докато с немския- към 2 часа. Е, как да избере човек българския вариант при това положение?Sad

# 603
  • София
Аз нямам алергии, но реших да не рискувам със странични ефекти и влях октагам. Всички имуноглобулини се вливат на много бавна капка, особено първия път, затова вливката е около 3ч.

# 604
Имуновенина ми го вливаха около 4,30 часа, Октагам и Интратект около 2,30 часа. Имуновенина ми го предложиха на цена 670 лв., за другите два препарата платих 1100 лв.  Имуновенина беше 40 ампули, останалите два препарата по 10 г.

Последна редакция: сб, 17 фев 2018, 14:59 от Helinor17

# 605
  • София
5мг октагам съм вливала за 3ч и около 480 лв миналия юни в Малинов. От началото на годината са вдигнали цените, вероятно е вече около 500.

# 606
Аз вливах преди 2 месеца Интратект, Октагама миналата година.

# 607
И аз като Дейли вливай 5 гр. Октагам в Малинов на 3 пъти април, май и юни, като всяка вливка ми беше 480 лева.

# 608
Смърфче, октагам, интратект и имуновенин са едно и също нещо - имуноглобулини. Октагам е английски май, интратект е немски, имуновенин е български. Имуновенин е по-евтин, но знам че прави повече алергични реакции, защото не е толкова пречистен.

А колко пъти трябва да се влива искам някаква финансова сметка да си направя ,но не знам колко трябва колко пъти се прави.

# 609

А колко пъти трябва да се влива искам някаква финансова сметка да си направя ,но не знам колко трябва колко пъти се прави.

Една вливк преди трансфер-овулация, една вливка след плюс тест и една вливка в 8 седмица.

# 610
  • София
Смърфче, вливките ти ги назначава имунолог. Може да нямаш нужда от тях. Отиди на консултация с доц Русев.

При мен имуноглобулина беше еднократно, интралипид е по схемата на Дънди.

# 611
Готови са изследванията за вит Д и Б12.
Вит Д - 37.73 (препоръчителни нива над 30). Вит Б12 - 588.1 (145 - 569). Мисля, че са добре. Буена?Simple Smile

# 612
Ема, какви са референтните стойности на вит. Д? Мисля, че ти е нисък. Моят преди около месец беше 34, сега пия 10к. вигантол на ден.

# 613
Меги, пише: препоръчителни нива > 30, достатъчност > 20, недостатъчност 10-20, тежък дефицит < 10 (в ng/ml).
Изследван е в Бодимед.

# 614
  • София
Витамин Д може и още:
The Vitamin D Council recommends maintaining serum levels of 50 ng/ml (equivalent to 125 nmol/L*), with the following reference ranges: Deficient: 0-40 ng/ml (0-100 nmol/l) Sufficient: 40-80 ng/ml (100-200 nmol/l) High Normal: 80-100 ng/ml (200-250 nmol/l)

Б12 е доста добре, имай предвид че горната граница е 900 и нагоре.

Общи условия

Активация на акаунт