ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-12

• 83 333
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Обадих се до бившата Токуда и в спешното също правят, но трябвало на място да се отиде и да се обсъди с докторите какво количество и цената тогава. Без час е и са денонощно. Дано стане там, близо ми е...
Миналия месец правих вливката в Малинов в събота, но в петък се обадих на регистратурата да попитам дали може и те ме свързаха с някаква сестра, която ми каза по кое време в събота да отида.Вливах 5мл и струваше 55лв.

# 631
  • София
Да, аз питах два пъти и единия път ми казаха да звънна в петък и ако имало планирани и други вливки, ще стане, а ако не, няма. Днес пък момичето, което ме свърза с Русев ми каза да звънна няколко дни преди това, за да уговорим със сестрите и че не е проблем.. Та, дано да няма проблем, когато дойде времето..

# 632
Здравейте момичета.
Бременна съм в 4-я месец. Моят АГ казва, че всичко е наред, но понеже не усвоявам обикновена ФК и съм 4G/5G Pai (на АП съм по 1 таблетка вечер и 3 по 1 мет. Фк), моля да ме насочите какви изследвания да си направя. Поне за витамините и за тоя АП някакви, за да видя дали съм в норма.
Неговото "Всичко е наред" не ми вдъхва доверие.
Благодаря ви!

# 633
И аз съм със същата мунация, но и с завишени антитела. На фраксипарин съм всеки ден още след пункцията. В последствие ми пуснаха фибриноген, протромбиново време и IRN. Имаше отново леко отклонение и ми включиха и Синтривал по 1 таблетка, което е хранителна добавка, замествала аспирина. Твоят случай прилича да е като моя, но не се чувствам компетентна да те съветвам. Защо не се консултираш с имунолог.

# 634
  • Sofia
И аз съм със същите мутации, не съм бременна в момента, от имунолог имам назначен АП през ден в месеца на Б и след това, след положителен тест фракси или клексан през ден 0,4. Пия само 1х фк мета вечер. Предполагам, че има и други неща, които докторите следят щом се различават терапиите... аз лично се усъмних в това “през ден” и ще ходя и при Паскалева да обсъдим тромбофилиите и правилна ли е терапията. При бременност се надявам АГто ми да ме следи изкъсо и да не се налага да ходя за второ мнение, но все пак е добре човек да се подсигури, че след тия загуби съм на тръни Sad

# 635
И в моята терапия пишеше фракси 0.4 да се редува с АП през ден, но в действителност никога не е било така при мен -  АП не 6ъм вземала, а фракси е всеки ден след пункцията в доза 0.6. Това от АГ-то, при което правих процедурута. Сега съм 15 г.с.

# 636
И аз съм със същата мунация, но и с завишени антитела. На фраксипарин съм всеки ден още след пункцията. В последствие ми пуснаха фибриноген, протромбиново време и IRN. Имаше отново леко отклонение и ми включиха и Синтривал по 1 таблетка, което е хранителна добавка, замествала аспирина. Твоят случай прилича да е като моя, но не се чувствам компетентна да те съветвам. Защо не се консултираш с имунолог.
Извинявам се, но искам да попитам този Синтривал какъв лекар може да ми го назначи-кардиолог, хематолог или имунолог.Имам алергия към аспирина и нищо не ми е назначено за завишените тромбоцитно-левкоцитни агрегати.Имсм тромбофилия и повишени НК клетки, за които правя вливки с интралипид.На този етап правим естествени опити (имам един спонтанен аборт в 8гс след спиране на сърдечната дейност).Иначе имам едно детенце от ин витро при което не съм била на терапия за тромбофилията, но след втората бременност, която завърши със спонтанен аборт разбрах за тромбофилията (беше естествено забременяване)...

# 637
  • София
Здравейте момичета.
Бременна съм в 4-я месец. Моят АГ казва, че всичко е наред, но понеже не усвоявам обикновена ФК и съм 4G/5G Pai (на АП съм по 1 таблетка вечер и 3 по 1 мет. Фк), моля да ме насочите какви изследвания да си направя. Поне за витамините и за тоя АП някакви, за да видя дали съм в норма.
Неговото "Всичко е наред" не ми вдъхва доверие.
Благодаря ви!

Мишленце, за Ап то можеш да направиш Аспи тест при Паскалева, ( показва дали дозата ти е ок и дали ти е достатъчен. За витамините - при имунолог- Русев в случая е ок за тях.

# 638
  • София
Аз сега чета, че при мутации и неусвояване на ФК , се пие повече от 0,4 г мета фолиева, а на мен ми е предписано 1т на ден от 0,4г.. На вас как е предписано? И конкретно някоя с хомозигот по мутантен алел по MTHFR..На мен Русев даже ми каза да почина месец след предходната ФК, която пиех без да знам, че не усвоявам обикновена. Явно не е хубаво да се смесват и трябва да има време да се изчисти организма от обикновената, която е натрупана и е токсична..

# 639
Извинявам се, но искам да попитам този Синтривал какъв лекар може да ми го назначи-кардиолог, хематолог или имунолог.Имам алергия към аспирина и нищо не ми е назначено за завишените тромбоцитно-левкоцитни агрегати.Имсм тромбофилия и повишени НК клетки, за които правя вливки с интралипид.На този етап правим естествени опити (имам един спонтанен аборт в 8гс след спиране на сърдечната дейност).Иначе имам едно детенце от ин витро при което не съм била на терапия за тромбофилията, но след втората бременност, която завърши със спонтанен аборт разбрах за тромбофилията (беше естествено забременяване)...
Синтривала ми го изписа АГ, което ми следи бременността. МЕТА фолиевата киселина я пия по 1 таблетка дневно.

# 640
Бибиан, според мен послушай доц.Русев за фолиевата. И на мен ми обясняваше, че ако не усвоявам обикновената се натрупва и е токсична. Аз също съм хомозигот по мутантния алел за MTHFR.
Дами, зачетох се назад по темите и установих, че някои момичета споменават, че НК клетките се повишават при инфекция. Аз имах цистит и лекувах с антибиотик 10 дни, на 3 ден след последното хапче пуснах НК клетки. Стерилната урина пуснах паралелно с имунологичните и всичко беше наред. Та, въпросът ми е според вас възможно ли е тези стойности да се дължат донякъде на цистита, който на практика е бил излекуван, когато съм се изследвала? Или ако имаше такава вероятност доц.Русев щеше да пита дали съм боледувала наскоро? Тези стойности, които се изследват не показват ли повече НК клетки в маточната лигавица?

# 641
  • София
Някое от момичетата скоро каза че се е предозирала с обикновена фолиева. Не помня коя беше.

Бибиан, ако се притесняваш дали 1т ти е достатъчно, 3-4 седмици след като почнеш да пиеш метилфолат и метилкобаламин пусни контрола за Б9 и Б12.

Пеони, според мен се изследват маточните НК клетки. Виж в сайта на Репроинова - обяснено е.

# 642
Бибиан,
и аз не усвоявам напълно B9 и В12, за което не знаех преди месец и си пиех спокойно по 800 mg фолиева киселина на ден. На 30 януари стойността й в кръвта ми беше повече от 45.40 (10.4 - 42.4) и доцент Русев каза да я спра за 3 седмици, за да се изчистя и едва след това да започна по 1 таблетка мета на ден. Дори препоръча да отложа трансфера с месец, именно защото натрупаното количество е токсично. Контролен тест 20 дни по-късно показа, че стойностите й вече са в норма - 36.22.

# 643
  • София
Значи явно е достатъчна и 1 табл наистина. Аз четох, че някои момичета да пили и по 10 табл мета и направо...Dizzy Face  А ми е интересно, ембриотоксините на какво се дължат, от какво се появяват? Примерно, както съм пила 1 год фолиева, която се е трупала и е токсична, възможно ли е да е от това? Или...от полипите, които имам..? Като отида при Русев, ще го попитам тези неща, че онзи ден като се чухме, всичко ми излезе от главата и нищо не успях да попитам.. Тези ембриотоксини са ми най- притеснителните.. Повечето момичета имат повишени НК клетки, както и хомозиготна мутация, но за ембриотоксини почти не намерих друг случай и то на момичета, които да са родили с този проблем.. Русев ме успокоява, че Имуноглобулина ги блокира за дълго време, но дали е така 100% и е гаранция, че няма да има проблеми с тях?Sad Защото каза- с ембриотоксини забременяване не може да стане! При мен стана, но за кратко..Така че, по-скоро става, но после се губи..И за хомозиготната мутация четох, че е най-кофти и проблемна..Дано се коригира всичко с тези вливки и инжекции наистина...

# 644
  • София
Аз познавам момиче с ембриотоксини, бебето е почти на годинка. Разпитах я когато излезнаха моите ембриотоксини.

И друго познавам с хомозигот по MTHFR, нейното бебе на 6м вече.

МетаФолиевата ако е по-голямо количество се изхвърля, за разлика от обикновената, която се натрупва - както при Сирма. Ама 10 хапчета на ден е прекалено. За да си сигурна - изследваш фолат в серум 4 седмици след като почнеш метилфолат и метилкобаламин. Това вече го писах, повтарям в случай че не си видяла.

Гаранция няма, правим каквото можем.

Общи условия

Активация на акаунт