История с момиче!

• 19 182
  • 176
  •   1
Отговори
# 90
Очаквам да порасне, да се отдели от мнението на родителите си, да им покаже, че вече е самостоятелен човек, да вземе живота си в ръце, да спре да живее в отрицание защото тя не знае колко е тежък живота и какво е да имаш истински проблеми от рода да плащаш сметки да мисли и за други хора и да си отговорен за други хора. Искам да спре да се крие в черупката си и да се отпусне поне пред мен и да имаме истински шанс да видим дали е възможна реална връзка. От самата връзка искам семейство, близост и опора!

Това са нейни решения, няма как ти да ги вземеш вместо нея. Всъщност ти искаш тя да не е тя, като се промени изцяло. Няма как да стане.

Според мен това момиче няма истински чувства към теб. Чувствата те отварят към любимия. Това с черупката са само някакви твои обяснения. И най-черупчестият човек се разтваря, когато намери правилния "ключ" за себе си. Ти не си този ключ за това момиче, ако беше - за 7 години да се бяхте научили да комуникирате.

Колко време е минало от последния ви контакт (вербален, онлайн, по телефон)? Много общо пишеш... Откога не сте се търсили?

# 91
Това пък с последния разговор е патология. Сигурно няма да успееш да и кажеш каквото си намислил точно по начина , по който ти се ще или ще ти се стори , че нещо не те е разбрала както трябва и ще се наложи още един последен разговор и така докато ги навървиш 20 и мацката не си изкара ограничителна заповед Grinning

# 92
  • Куциндрел
Скрит текст:
Историята ми с това момиче е много дълга, ще се опитам да опиша колкото мога по-кратко, ако някой се интересува от нещо конкретно мога да обясня по-подробно!

Искам мнението ви и съвет как да постъпя в сегашната ситуация а и като цяло в дългосрочен план!

Познавам се с това момиче повече от 7 години, още като се запознах с нея ми направи впечетление, но тогава си имах приятелка и просто поддържах нормални приятелски отношения, но още тогава си личеше, че и тя има някакъв лек интерес към мен! Няколко месеца след като приключи връзката с тогавашната ми приятелка аз потърсих това момиче и започнахме да излизаме като вече моята идея беше за нещо по-сериозно! И оттогава започнаха проблемите, тя много трудно споделя и много трудно показва каквито и да било емоции! Създала си е много сериозна обвивка да не допуска хора и за жалост заедно с това е готова да лъже и да маже много! Аз стоях и се опитвах да се докажа поне 5 месеца при което имах много малък напредък! Тя едва ми даваше да я целувам а за секс и дума не можеше да става, при което аз се опитах да говоря няколко пъти с нея на тази тема, че е време да скъсим дистанцията, че е нормално след толкова време да не се притеснява толкова и т.н. Усещам и разбирам много когато ме лъжат а до тогава тя не беше спирала тук таме пак да си измисля разни оправдания и да послъгва тук таме! А едно от основните неща който търся в една връзка е искреност! И с всичките тези неща и след разговорите нещата не се промениха и аз реших да прекратим опитите! Но на нея наистина й личеше, че е много влюбена в мен(колкото и нескромно да звучи)! Няколко месеца по-късно тя реши да ме потърси и да пробва да поправи нещата като е по-открита и готова за по-сериозни отношения, но всичко беше за няколко дни след което започна да се държи по стария начин и след ощя няколко седмици опити пак се разделихме! Минаха няколко години и честно казано това момиче не ми излезе от главата, мине замине време и се сещах за нея и как имам нещо недоизживяно с нея! И накрая един ден реших пак да я потърся започнахме пак да излизаме и се стигна до момента в който й казах, че или правим нещо наистина сериозно или оставаме само приятели завинаги(просто след поредния месец на опити стигащи пак до същото положение много се бях ядосал) и тя реши да останем приятели! При което аз реших че ще се държа изключително и само приятелски без да показвам никакви емоции, че я харесвам и като цяло да избягвам физически контакт и такива неща, което чисто и просто от моя страна беше с идеята да й покажа какво е можело да има и един вид да я накажа(което си признавам е глупаво)! Минаха може би година и половина така и аз се отпуснах забравих за "накзването" държах се нормално приятелски и един ден от дума на дума стана въпрос за секс по приятелски без обвързване и само при мисълта в мен забушуваха всички емоции и чувства към нея с 5-ти по голяма сила и явно и при нея! Започнахме да обсъждаме за секс без обвързване и след няколко седмици на обсъждане се решихме и го направихме( да поясня това беше 1-я път когато правя секс с нея). Продължихме да се виждаме и да излизаме като тук таме правехме и секс! Като реално и 2-та имаме чувства но и на 2-та ни е по-добре така просто по приятелски без много обвързване или поне така си мислим! Онзи ден решихме да ходим на кино и аз й казах, че след киното може да дойде вкъщи( за секс) тя каза, че е изморена и ще ми каже дали иска когато излезем! Излязохме всичко беше ок даже повече от окей даже сякъш тя започна да проявява някакво привързване! Но на мен ми стана нещо почувствах се адски самотен и адски имах нужда от човек до себе си в този момент, честно казано не знам защо така стана но за няколко минути направо се сринах! Имах нужда от внимание от ласки от секс така го чувствах! Свърши киното и аз я попитах дали ще дойде тя каза, че не иска и ще се прибира, на мен ми стана изключително кофти, прегърнах я и започнах да я целувам и за първи път през всичките тези години й казах, че точно сега имам нужда от нея( което за моя характер е доста трудно за казване и тя го знае), Чакахме такси и ми каза, че може да дойде, качихме се в таксито отидохме до тях(живеем на 100 метра един от друг) и тя каза изморена съм спи ми се и ще се прибирам! Почувствах се смазан!!! Аз излях душата си и й казах колко самотен се чувствам и колко точно в този момент имам нужда от нея и тя просто си тръгна! Прибрах се  и 3 часа след това тя стоеше във фейса при положение, че й се спеше...  

Не съм правил скандали или сцени просто от тогава не съм я търсил и тя мен също, искам вашето мнение и съвет как да постъпя сега! А също и как да постъпя в дългосрочен план от една страна се чувствам сякъш съдбата постоянно ме дърпа към нея а от друга страна си мисля, че ако тръгна да правя нещо по-сериозно е безсмислено и може да пропилея пак време в което всъщност мога да срещна нещо по-добро!

Извинявам се за дългия и благодаря за вниманието!
Ейц, веднъж ти е отказала секс и ти си се сринал, че си се опитал и да я изнудваш емоционално, само и само да топнеш чушката...Simple Smile)))))
И тема в бг-мама си пуснал по повода, че веднъж не са ти вързали...
Най-добре си лекувай емоционалните сривове, не е от девойката, ами от мъжкото ти Его.

# 93
Аз мисля, че тя те харесва, но не достатъчно (била съм на нейното място). Приятно и е да прекарвате времето си заедно, приятно и е да правите секс, но образно казано "няма пеперуди в корема". Затова е с теб (особено като няма друг на хоризонта), но поддържа и известна дистанция точно защото не е решила да е с теб завинаги, явно нещо я спира. Един дявол знае какво може да реши във всеки един момент - може да реши да е с теб, а може и обратното. Явно доста трудно завързва връзки с това си поведение.
Според мен ти трябва да решиш - дали те устройва да сте приятели и да си ходите 5 за 4 или търсиш нещо друго. Ако оставате приятели - ОК. Ако искаш нещо друго - забравяш за нея и всичките ти недоизживяни глупости, ако те потърси по телефона деликатно я отрязваш и вървиш напред

# 94
  • Пловдив
Колкото и егоиостично да звучи искам моята съвест да е чиста и да съм казал абсолютно всичко което имам да казвам. Не искам един ден да се връщам в мислите си и да си казвам, че можеше да се случи нещо. Искам да й обясня моите действия и защо съм постъпил така.

qrye
Най вероятно това с черупката е така. Аз не мисля, че това е кой знае каква промяна а просто порастване.

bgtatko81
Честно вече в постовете Ви виждам само секс, секс, секс...

Последна редакция: вт, 14 ное 2017, 17:11 от bubanka

# 95
Както казах, човекът трябва да порасне и да се откаже от идеята, че трябва да обяснява живота на другите. Многословен е, досаден, мокро одеало, а както се мятка за секс и се умилква като разгонен котарак на валериан, напомня ми за оня цитат от "Мъжки времена", "аз не искам плюнчо да ме лигави"...

Бе пълна гадост...

# 96
  • София

Стоя тук защото за тези 7 години си взех и се променях докато ние сме имали някакви отношения. Ще бъде гадно от моя страна защото са се променили ценностите ми през тези години да кажа оставям те защото аз се промених и вече не искам онова което ти казвах в началото. Аз съм човек които стои зад думите си и си понасям последствията за тях, и съм се съгласил да играя играта с тези правила(преди да се променя). Видях я още в началото, че лъже но съм бил по-млад и зелен и реших, че може би един ден ще е искрена с мен, да сега не бих се хванал да го правя това, но не мога заради това че съм се променил да й кажа чао, дължа на нея и на себе си да видя какво ще се случи до края.

Това, да ме прощаваш, са балони, зад които продължаваш да се криеш, а ако си вярваш, ще продължаваш да се самонараняваш и да лъжеш и нея.
Ако си се променил и не си същия човек, който тя е харесала по някакъв си неин, дори и силно изкривен начин, ако вече имаш други ценности и не искаш това, което си искал преди 7 години, си длъжен, ако си честен човек, да ѝ го кажеш, за да не я заблуждаваш.
Тя те лъже, ти я лъжеш- толкова ли ти е трудно да схванеш, какво ще се случи накрая? newsm78

Всъщност, тя те е отсвирила точно когато в прав ред си ѝ обяснил колко ти е тежко и каква нужда имаш от нея.
Толкова ли нямаш достойнство, за да прекратиш подигравките с теб?

# 97
  • Пловдив
absurT
Аз определено не я лъже, казал съм й го това, че съм се променил. Но аз не съм се променил за да искам друго променил ми се е подхода към момичетата/жените. Аз искам същото каквото и преди само дето преди идеята беше, че имаме време да си живеем докато дойде време за семейство и деца а сега, не ми се живее толкова колкото ми се искат тези неща и съм й го казвал.

Няколко пъти казах, че съм напълно искрен и с вас и с нея и няма нито "балони" нито друг дълбок смисъл, но вие продължавате да търсите под вола теле...

Последна редакция: вт, 14 ное 2017, 17:19 от bubanka

# 98
  • Няма такава държава!
Няколко пъти казах, че съм напълно искрен и с вас и с нея и няма нито "балони" нито друг дълбок смисъл, но вие продължавате да търсите под вола теле...

Че си и вярваш. Дадоха ти доста съвети, така ли не си избра поне един, който да приложиш? Ти може и сам да си се възпитавал, но толкова си се харесал, че не допускаш и мисъл да се промениш, дори само подхода към жените да промениш. Ние търсим под вола теле, но не го ли правиш  и ти? Аз също обичам да разсъждавам и да се обеснявам пред близки хора, но това твойто е прекалено, поспри малко - хората се отегчават.
ПП. Не мога да повярвам, но по тази тема ще се съглася с Абсурт и Сирената.

# 99
  • Пловдив
Цвете от Луната
Първо не виждам никаква връзка между казаното и цитата. И аз определено благодаря за съветите и си избрах даже много от тях. Не съм се харесал, имам самочувствие защото знам колко струвам. И определено ще променя подхода си напред, bgtatko81 в първите си постове ми даде много добри съвети и бих използвал някой от тях.Може и аз да търся под вола теле, не знам кой крив и кой прав, но има някаква грешка в общуването(някой не може да разбере другия).Аз мисля, че можете да повярвате, че някой може реално да ги мисли тези неща и си мислите, че това е поза. Като под тези неща не се изтъквам а имам предвид като цяло, някой мислят, че съм луд, други, че си вярвам. Извинявам се, че досаждам с безкрайни си обяснения, но аз отговарям на вашите въпроси и не съм вързал никой да чете.

# 100
Аз още не мога да разбера каква е тази любов без корени, която се напъвате да имате 7 години. Вие нямате нищо общо. Ти харесваш едно не особено ясно качество у нея "невинна доброта", което може да значи абсолютно всичко и е силно субективно. На фона на невинната й доброта, обаче, не харесваш нищо в нея - за теб тя е разглезена (не може да се пусне от техните, да плаща сметки и тн.), за теб тя е таткова дъщеричка, лъжкиня, непостоянна, на моменти студена и тн. Може да й измисляш, каквито искаш оправдания в леко затворения й живот, но това е вятър, защото девойката не е на 15, а на 27-28. Досега да е преодоляла... кое всъщност? По-властните си родители? Това не е оправдание за ничие поведение. Ти искаш да я промениш по твое мечтано подобие и да влезе в твоите стереотипи, но това няма да стане. Падаш си не по нея, а по потенциалния й образ в главата ти. Дразниш се и се ядосваш, когато твърде видимо се отклони от него.

Впрочем на мен също ми направи впечатление това, за което пише bgtatko81, макар че първоначално го пренебрегнах. Поставям се на мястото на момичето. Веднъж отказвам секс гости, после ме питат пак, пак отказвам, после за трети път ме питат, аз настоятелно обяснявам как ми се спи, защото човекът явно не е чул предните няколко не-та. И след малко започват мелодрами как е самотен и точно в този момент има нужда от мен емоционално (въпреки, че допреди това е било май основно сексуално). Тя е реагирала доста леко. Аз щях да ти заявя директно, че не се поддавам на изнудване. Дори ситуацията да не е точно такава, каквато звучи, горното си остава.

# 101
  • Пловдив
Падаш си не по нея, а по потенциалния й образ в главата ти.
Да всъщност е точно така! Пак ще се опитам да обясня каква беше ситуацията, попитах я тя каза не знам изморена съм после ще ти отговоря(като излезем). Така ако реално не е искала можеше спокойно да ми каже, не се познаваме от вчера напълно бих я разбрал, плюс това че преди е имало случай директно да ми заяви днес не искам да правим секс. Излизаме разкарваме се, после отиваме на кино, излизаме от киното, и тя все още не е казала нищо относно идването, не виждам защо да не попитам пак при положение, че тя сама е казала, че ще ми отговори когато сме излезли. Тя не ми е дала конкретен отговор да или не защо да не попитам? Ако ми е казала директно не и аз я питам пак е тогава наистина има за какво да ми се ядоса... Прегърнал съм я и я целунах(не виждам как това може да е изнасилване, ако е така всеки ден виждам много мъже да изнасилват приятелките си на публични места) Тя не се дръпна, аз й казах как се чувствам емоционално и че имам нужда от нея, тя каза ок може да дойда в този момент дойде таксито изпратих я и стоейки пред тях(реално можех без да я питам направо да й кажа айде към нас) аз я питам от учтивост(давам й пак шанс ако е размислила) идваш ли, и тя ми казва не ще се прибирам изморена съм. И да може да ви се струва мелодраматично, че точно в този момент аз се сривам тотално емоционално но е така(но явно никои не иска да повярва).
Един въпрос към всички: Защо се драматизира толкова около това, че аз съм имал нужда от отеха емоционално(няколко пъти казах, че можеше да дойде без да правим секс просто за компания), какво толкова сбъркано има в това да помолиш приятел в такъв момент за помощ?

# 102
защото си заявил секс, после си поискал утеха
и на мен са ми играли това с утехата, но бях доста по-малка и се вързах
втори път никой повече не успя да ме "хване" с подобен номер
толкова ли е сложно да го разбереш?
двамата на саме през нощта и тя ще те утешава по приятелски - вЕрно ли?

# 103
защото си заявил секс, после си поискал утеха
и на мен са ми играли това с утехата, но бях доста по-малка и се вързах
втори път никой повече не успя да ме "хване" с подобен номер
толкова ли е сложно да го разбереш?
двамата на саме през нощта и тя ще те утешава по приятелски - вЕрно ли?
Точно пишех същото, но видях, че си постнала.

Ти си започнал с предложение за секс. После дори съвсем реално да си си променил мнението (в което се съмнявам - ако тя беше приела, какво щяхте да правите цяла вечер/нощ - само разговори ли? та вие като цяло наистина нямате общи неща), в нейната глава ти вече си показал недвусмислено, че искаш секс, а после когато ти отказва, сменяш струната.

По конкретния ти въпрос - ако много много близък приятел (не сексуален партньор, обаче) има нужда от подкрепа, ще му я окажа и ще знам, че няма опасност да ми се натисне та барем му пусна от съжаление, защото е нещастен в този момент. Но вие не сте близки приятели, защото това предполага общи преживявания, общи теми, общи интереси, обща нагласа и възгледи за света, които вие нямате.

# 104
Един въпрос към всички: Защо се драматизира толкова около това, че аз съм имал нужда от отеха емоционално(няколко пъти казах, че можеше да дойде без да правим секс просто за компания), какво толкова сбъркано има в това да помолиш приятел в такъв момент за помощ?
Отговарям и наистина приключвам по темата. Не го драматизирам, просто не вярвам. Написано е черно на бяло, напълно разбирам написаното, след това версията се смени просто и се обви в някакви абстракции, които по никакъв начин не ми се връзват с първоначално написаното.

Изобщо да си призная честно - това е една от темите, които от самото начало смятам за пързалка, изобщо не мисля, че има реално момиче, но въпросът е принципен и затова пиша. Независимо какво Ви е в главата, описаните действия не са ОК, няма как да минат за ОК и няма как да минат за "да помолиш приятел за помощ". Ето ги действията:
срещате се за кино - вярно ли е?
казвате "хайде след киното да идем у нас за секс" - вярно ли е?
тя казва "уморена съм днес, айде после ще кажа" - това вярно ли е?
след киното казвате "ще дойдеш ли сега у нас за секс"? - това вярно ли е?
тя казва "уморена съм днес, не искам" - това вярно ли е?
Вие започвате да я прегръщате и да я целувате - това вярно ли е?
казвате "виж, сринах се психически току що, никога не съм те молил за това, но имам нужда от близост, имам нужда от секс сега, айде да идем у нас" - това вярно ли е?
тя казва "айде да изчакаме таксито и ще си помисля по пътя" - това вярно ли е?
накрая казва "уморена съм, ще се прибирам чао" - а вие какво казвате тук?

Поправете невярното, щом аз чета превратно историята.

на какъв точно етап сте казали, че искате "емоционална утеха"? след три отказа за секс ли я поискахте? или изобщо няма секс в цялата работа, на мен ми се привижда думичката и изобщо не е протекъл така горният разговор, а се обсъжда бъдещето на връзката, самостоятелността на дамата, нуждата от емоционална подкрепа? Мислех си, че знам български, сега разбирам че "Имах нужда от внимание от ласки от секс така го чувствах!" всъщност означава емоционална подкрепа между приятели. А аз си фантазирам, че било за секс - всъщност не, било за емоция. Емоционални ласки ще да са някакви.

Както и да е, това беше от мен, ако има и зрънце истина в цялата работа - желая успех. Иначе пак желая успех - всеки човек има правото и заслужава шанса да е щастлив и всичко казано от мен по темата е абсолютно приятелски и добронамерено казано с идеята, че не само Вие, но и много други хора четем тук и ако не на Вас лично, може би на някой друг ще му е полезно нещо във връзка с така описаната ситуация, която съвсем не е толкова уникална. Simple Smile

пс. На прегледа при психиатъра - бъдете откровен, не се срамувайте от нищо, не премълчавайте нищо, важно е докторът да получи пълна и вярна информация, иначе си е разговор като всеки друг - седите и си говорите, той задава насочващи въпроси. Повечето психиатри, които съм виждал (и за които съм чувал), са една идея шантави като поведение, но се абстрахирайте от това и говорете откровено за проблемите си без да премълчавате или украсявате каквото и да е..

Общи условия

Активация на акаунт