Бих искала да споделя моя опит и преживявания през последните 6 месеца след прекарана ортопедична операция.След дългогодишни болки в тазобедрената става заради които се беше влошил начина ми на живот се установи че имам дисплазия . Не се установи дали е вродена или придобита, но така или иначе започна да ми създава проблеми на средна възраст. Попаднах на много добър ортопед в Плевен - доц. Венци Росманов който ми спаси ставата от преждевременна смяна, като приложи рекунструктивна хирургия - присадка на кост. Операцията е много успешна, възстановила съм се почти на 100 %. Оказа се че след операцията не трябваше да се стъпва на крака поне 45 дена, мускулатурата отслабва много и като се има в предвид че са рязани и много мускулни влакна, то крака става изключително слаб. От опит установих че е много важно веднага да се започне работа с  рехабилитатор за масажи и раздвижвания в леглото. Аз не го направих и ми беше много трудно след 2 месеца да започна да раздвижвам крака и да се боря със срастването на мускулите. Белега почти не се забелязва, защото съм се мазала със Терезиенойл. Все още ходя при кинезетерапевт за гимнастика и мисля че резултатите идват.