Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 8

• 142 116
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
  • DE
Поясненията за правенето на майонеза и на мен ще да си ми много в полза, че имам два провала и повече не опитах
Лабрекс, провансалската беше с мляко, нали? Пусни ми моля те линк за да не влизам в твоята тема, че няма да изляза скоро от там ако се намъкна да чета
----------
Правих бонбони Роше и Рафаело, но пълен провал-вафлите са доста омекнали и няма никаква хрупкавост
Дали като се охладят добре ще хрускат или не-май тъпо мисля...
--------
Сарма от прясно зеле (кисело нямам тази година) с кайма, просо и пушено месо

# 526
matze, ето "провансал-а", всякак я правя и все се получава. В смисъл, че намалявам олиото, когато ми трябва по-малко, съответно и подправките, с даденото количество олио също става чудесно. Другата е млечна, за която пишеш. Peace

# 527
  • DE
Явно съм объркала понятията. Да, трябва млечна да е била-благодаря Лабрекс!
Ще търся млечната тогава

# 528
Меденки, направени с помощта на 9-годишната ми племенница. За утре съм ѝ обещала други да правим. Ако не линцерови, то арменските може пак.

# 529
Явно съм объркала понятията. Да, трябва млечна да е била-благодаря Лабрекс!
Ще търся млечната тогава

matze, не знам кои рецепти си пробвала, слагам двечки:

На Мастърчето: МЛЕЧНАТА МАЙОНЕЗА

и моята МАЙОНЕЗА БЕЗ ЯЙЦА

Гъсти стават и двете, като имам два-три пъти и малко по-редки са се получавали, възможно от млякото да е, използвам такова от магазина.  Peace

# 530
  • София
Много ви благодаря за поясненията за тъпата майонеза, за всички ви.. Hug Но бъдете убедени , че съм изгледала всички клипове , уж ми беше всичко ясно и разбира се пореден провал. Повече няма и да се опитвам, при мен не става, категорично! левите ми ръце са на едно тъмно и тайно място и не могат да я спретнат, а нерви повече нямам, та аз наистина от яд бях прегризала дървото, защото всички я приготвяте, а аз - излагация.  Sick
Тъй като имах гости за вечеря спретнах един уникален сладкиш, до момента не можеше да ми отвори, но сега вече може и го пускам на фото. Това е Mervelleux - в превод, извинявам се ако знаете ,- прекрасно! Наистина е прекрасно, това са две целувки слепени с фин сметаново-шоколадов мус и потопени в шоколадови стружки. Уникален, повтарям се!  Самите целувки остават силно хрупкави, не се напояват, незнайно как за мен, защото целувката винаги поема лесно влагата, а крема е разкош! На външен вид на снимката не изглежда много добре, но в действителност са красиви, а за вкус вече ви казах, освен това не е трудно, е, омацах се  по едно време имаше и на кухненските ми перденца меренг, ама ги  изпрах набързо.

Последна редакция: сб, 23 дек 2017, 02:41 от marchеva14

# 531
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
идвам пак с молба Simple Smile
вчера опитах "снежна топка" в гръцка сладкарница.
приличаше на целувка, но не е.
имаше основа от нещо леко, не като вафлена кора, а по скоро като маслено тесто на много тънък пласт, върху него имаше беше шприцоване целувчено нещо със страхотен ванилово-карамелено-целувчен вкус.
Simple Smile

# 532
  • ВАРНА
 Вита баклава с гюлова вода.

# 533
Пица за закуско-обяд (стават към обяд, ваканция е Blush).

# 534
  • München, Deutschland
идвам пак с молба Simple Smile
вчера опитах "снежна топка" в гръцка сладкарница.
приличаше на целувка, но не е.
имаше основа от нещо леко, не като вафлена кора, а по скоро като маслено тесто на много тънък пласт, върху него имаше беше шприцоване целувчено нещо със страхотен ванилово-карамелено-целувчен вкус.
Simple Smile

Показвам ти немски вариант на нещо, което ми прозвуча като твоето описание. Нещо подобно ли е?

# 535
В България ги има в Лидъл тези целувки от по-горе, основата си е вафлена обаче.

# 536
  • München, Deutschland
Точно това щях да й кажа и аз, в случай, че търси нещо такова. Тук са доста евтини, мисля, че и в Бг не бяха скъпи...

# 537
  • София
В Лидъл има два вида - по-едри с тъмен щоколад и по-дребни с по-тъмен, млечен и с бял шоколад. Ето ги. Цената им беше май към 4лв. +/-

# 538
Да, в Кауфланд също ги има тези целувки, но са само големия вариант. А наскоро ги видях и в Т маркет. На мен лично най-много ми харесват тези от Лидл.

# 539
marchеva14, аз правя майонеза по най-лесния начин и никога досега не се е проваляла, ама никога!
Във високата мерителна чаша на пасатора слагам 1 яйце, 1/2 чаена лъжичка горчица, малко лимонов сок, сол, пипер и 1 пръст зехтн като за начало. Пускам пасатора за няколко секунди колкото да обедини всички съставки и после започвам  да добавям зехтин на много тънка струйка докато не ми хареса гъстотата, колкото повече зехтин или олио слагаш, толкова по-гъста става майонезата. Получава се абсолютно винаги, супер лесно е и става много, много бързо!
Не ми остана време да направя на време за Коледа, нито маковите гевречета, нито бонбоните рафаело, но съм си ги сложила в списъка и все ще стигна и до тях.

Ето за какво успях да направя:

Орехови бисквитки

Любимите ми Напукани коледни сладки

Бисквити с шоколад и кафе

Весели празници на всички! Christmas Tree

Последна редакция: сб, 23 дек 2017, 15:27 от lipodve

Общи условия

Активация на акаунт