Melting Moments
Продукти:
175 гр масло
¼ ч. пудра захар
1 ч. брашно
¼ ч. нишесте
1 п. ванилия или друга есенция
Приготвяне: Маслото,захарта и ванилията се разбиват на пухкав крем.Брашното и нишестето постепено се прибавят към крема. От мекото тесто се шприцоват звездички в тава с хартия.Слагат се в хладилник за 1 час.Пекат се на 180 С 10-15 мин или докато леко се зачервят.
1 чаша = 237 мл
Рецептата е от една дама Мишел в някой от руските сайтове.
И още едни, които са със същите продукти, но в малко по различно съотношение и не се шприцоват, а се правят на топчета.
Schneeflocken
Продукти:
250 гр кр.масло
100 гр пудра захар
250 гр нишесте
100 гр брашно
1 п. ванилия
Приготвяне: Маслото,захарта и ванилията се разбиват на пухкав крем.Брашното и нишестето постепено се прибавят към крема.От тестото се правят топчета с големината на орех.Нареждат се в тава и се притискат отгоре с вилица.Пекат се на 180 С около 10 мин.
Нямам спомен от къде съм записала рецептата.
И двете рецепти са изпробвани. Сладките наистина се топят в устата.