Коледа 2017

• 139 171
  • 956
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Момичета от къде купувате бадемово брашно?
И да питам Марчева,балсамико което се слага в напуканите сладки бяло или тъмно?

# 616
  • Sofia
Благодаря!  Hug
А кои меденки стават най-меки, че има ужасно много рецепти.  newsm78

# 617
  • София
Момичета от къде купувате бадемово брашно?
И да питам Марчева,балсамико което се слага в напуканите сладки бяло или тъмно?
Бадемово брашно има на в едно магазинче за ядки на ул. "Ан Кънчев" точно до " 100 г сладки" - София.  Това се намира малко преди " Солунка". На килограм е и от там го купувам.
 Балсамикото е тъмно.

# 618
Мама Раче, благодаря, изрових си друга рецепта и станаха страхотни, но слага се и сода, и бакпулвер Simple Smile
Sem, не се притеснявай, харесах рецептата отдавна и си я преписах, взех всички продукти и въобще не съм забелязала, трябва да се чете по-внимателно, не само да се мисли за хапването Wink
И да се оплача: направих Snickerdoodles, но се разляха като много тънки бисквити, ужасно безформени, ухаещи невероятно Simple Smile Бързо станахи на трохички в блендера и ще се преобразуват на чийзкейк.
Тази тортичка Трюфел изглежда невероятно, може би тази година ще е тя.
Миналата година правих Коледно пънче по рецепта оттук и всички много я харесаха.
Тази година са ми поръчали линцери и джинджифилови бисквитки, но смятам да заменя линцерите с нещо друго, защото миналата година, като ги опитаха и ме караха да пека още 2 дози Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 дек 2017, 13:29 от Анонимен

# 619
# 620
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

дърпах се, но... вече няма как.
ще се правят и линцерови сладки.

# 621
Момичета (и момче) имам един бърз и може би глупав въпрос- Ядките за рокличките печени или сурови трябва да са?

А иначе за протокола: до тук съм направила: Меденките на Джемма, Меденките на Джули (с част от тестото направих и 3D курабийки и къщичка), Линцерови сладки (но още не съм ги слепвала), Шведски/Шотландски коледни курабийки, Портокалови бисквитки с парченца шоколад, а днес е ред на Капучиновите звезди (мисля сама да си правя марципана, така че дано се получи).... Остават ми Рохличките, Шприц бисквитки и Зелени маслени елхички

# 622
Аз правя рохличните или със сурови орехи или с белени (бланширани) бадеми.

# 623
Бадемово брашно има в Метро. Два вида. Едното е при ядките и сушените плодове и е като финно смлени бадеми. Другото беше някъде по рафтовете с брашната и е точно като брашно.
Може да се открие и в по-големите вериги магазини. А там, където няма такива, като в наше село, съм намирала при диетичните или био продукти.

Замесих едно маслено тесто, но го ароматизирах с вода от портокалови цветчета. Ако се е получило ще споделя.

# 624
  • София

дърпах се, но... вече няма как.
ще се правят и линцерови сладки.
И правилно!! Няма само ниЙ да бъркаме  Wink chef

# 625
  • У дома
Аз приключих със сладкоправенето в Норвегия... почти ги раздадохме Party От 7 кутии имам една и половина....доволна. В събота ще отида да си купя два кг масло за БГ и да направя малко сладки и там  bowuu
За рохличките-сурови ядки, и по възможност поне една нощ оставям тестото оформено като салам в хладилника Peace
И сега като не са хубави арменските сладки, Све ме отказа hahaha Кажете какво да правя локума, който купих...никой няма да го яде така, поне на нещо кекс, сладки, баница, моля някаква рецепта...за БГ няма да го мъкна Laughing

# 626
# 627
Джени,арменските сладки са си доста хубави,просто не са нещо специално.Аз ги правя целогодишно с орехче или с локум,но при мен на листчето се водят"постни сладки"(баба ми ги правеше 80-90те години винаги за задушница)на баба.

# 628
  • Русе
Ванилени полумесеци

# 629
  • София
Копчетата на Дядо Коледа

Общи условия

Активация на акаунт