Коледа 2017

• 139 105
  • 956
  •   1
Отговори
# 735
  • Велико Търново
bubalesa, джинджифилките по моята рецепта се втвърдяват първите 24 часа, но омекват след още 2-3 дни.
От само себе си ли? Трябва ли да са в кутия или може и отворени? Blush

# 736
Аз моите от момента на изстиването ги затворих в кутия, иначе още повече ще се втвърдят. Може да им добавя и резен ябълка.

Аз имам проблем обаче - тестото з линцерите ми е твърдо като камък, абсурд да се разточи. А с другото, джинджифиловото, заедно прекараха нощта в хладилника, но то не беше така. За първи път ми се случва така с маслено тесто.
Ще ги наблюдавам на стайна температура, но що така стана не знам. Close

# 737
Mирa, ще се отпусне на стайна температура или ако малко го помачкате с ръце Simple Smile

# 738
  • Sofia
Отчитам 2 дози меденки и доза и половина рохлички. Меденките станаха добре, мекички са. Но рохличките са фантастични! За пръв път ги правя и съм много впечатлена от вкуса. Обаче формата им е грешна според мен. Аз направих 1/3 на полумесеци и понеже ми омръзна да се пипкам останалите ги направих на леко сплескани топчета. И понеже са трошливи топчетата се оказаха много по-удачната форма. Полумесеците половината се счупиха докато ги овалвах в пудра захар.  Така че на който не му се занимава може да пробва на топчета.

# 739
Няма грешка във формата на рохличките!  Laughing Аз винаги ги правя на полумесеци и от цялата доза имам една- две счупени само. Peace  Иначе и други са споделяли, че ги правят на топчета, не е важна формата, важното е, че са страхотни на вкус!  Hug

# 740
Край! Приключих със сладките за тази година. Последно направих Ричарели, но не съм много очарована от тях. Като ореховка са ми, само че с бадеми. Но аз не си падам много по ядките, та повредата може и да е при мен.
Кучидати са тазгодишният ми фаворит. Лесно се правят. Само меленето на сушените плодове е малко по-затормозяващо за блендера, но му се намира цаката. На малки порции и накрая смесваш всичко.

# 741
Английски коледен кейк,  медени сладки и джинджифилова къщичка ми е подготовката за тази Коледа.

# 742
  • София
Приключих, опаковах, изнесох навън на студено, КРАЙ!!  Simple Smile Остана една баклава и АКК, ама в близките дни.
Линцер - 

Ричарели, за мен е превъзходната сладка -

Меденки с бадем -

и всичко което сътворих -

# 743
Имам проблем с пудрата захар. Още при овалването /топли бяха/ не полепна много, но на другия ден направо нямаше нищо. Какво да правя-студени ли да ги поръсвам-дали ще полепне.
пп Захира беше

# 744
Не знам какви са сладките, но може да пробваш да ги минеш с четка с разтопено масло и после да ги оваляш в пудрата захар.

# 745
  • София
Аз моите от момента на изстиването ги затворих в кутия, иначе още повече ще се втвърдят. Може да им добавя и резен ябълка.

Аз имам проблем обаче - тестото з линцерите ми е твърдо като камък, абсурд да се разточи. А с другото, джинджифиловото, заедно прекараха нощта в хладилника, но то не беше така. За първи път ми се случва така с маслено тесто.
Добави 1 ч . л. ледена вода, максимум 2 ч.л. но много внимателно. Веднага ще се оправи тестото.

# 746
  • Czech Republic

Аз много пъти съм казвала, че с тестото за линцери се работи в малки количества, но студено. Не го разреждай в никакъв случай. Отрежи с нож от тестото останалото остави в хладилника, а това което си отрязала, леко  омачкай с ръце - ще видиш, че моментално ще се отпусне от топлината. Сега наръси плота с малко брашно и започни да разточваш - вече става, нали? Даже ще трябва да работиш бързо, защото формата на линцерите се разлива ако е топло тестото. Това е, защото в тестото има много масло. Опитай и кажи какво става.

# 747
Приготвих второ количество джинджифилови бонбони и не знам колко дози медени бисквити, които слепих със сливов мармалад и украсих с шоколад. Направих и тези безглутенови бадемово канелени звездички Утре ще опека отново брауни бисквитите, колкото и много да станаха ги изядохме с приятели.

# 748
колкото и много да станаха ги изядохме с приятели.

Ето това са най-приятните моменти в празничните дни Gift Heart 
Наталина - твоите вълшебства в украсата нямат край. Вече 8-9 години те "следя" най-усърдно Flushed   Всяка година ме учудваш все повече. Украсата на меденките е като с ръка непипана - направо удивлява  Flowers Hibiscus
Марчева - момиче, ти умора нямаш  Flowers Four Leaf Clover

Момичета - всички сте ВЪЗХИТИТЕЛНИ !!!  Flowers Bouquet Такова разнообразие от рецепти, украси, количества......

# 749
Имам странен проблем. Снощи замесих два вида тесто и сега се чудя дали на едното съм сложила яйце или съм забравила. И се чудя, ако съм забравила, това как ще се отрази на сладките? Ще станат ли по-трошливи или нещо друго. Голяма съм патка така като за някое нещо се зачудя направила ли съм го или не. Обикновено съм го направила, ама ей на, сега нямам никакъв спомен, а не ми се ровеше в коша да видя колко черупки от яйца има.

Общи условия

Активация на акаунт