Коледа 2017

  • 138 025
  • 956
  •   1
Отговори
# 855
  • Русе
  • Мнения: 4 779
Здравейте,
... са виненките със свинска мас ....

в бързината прочетох  винеТките  и се заинтригувах.  Joy  кой за к`во си му е ... Laughing
Заинтригува ме с винеТките - да няма някоя рецепта Joy Joy

# 856
  • Мнения: 602
Приключвам в момента с едни целувки, че цели 10 белтъка събрах, но 5 замразих.
2 дози кошнички (тарталетки) сладки с орехов пълнеж
2 дози кошнички солени, без пълнеж
2 дози сладки с вафлени кори
целувки от 5 белтъка
това е от днешния ден и както някой спомена работилницата затваря засега.
До Нова година има още време, ще видим да не се заричам.

# 857
  • София
  • Мнения: 12 222
Правя нещо, ама не знам какво направих, що се хванах да се ядосвам, Mervelleux, хем си зная че трудно работя с шприц, цялата се омазах, имаше и по косата ми и на кухненските ми перденца... Joy Joy Сега се пече, 100 мин ще го чакам и накрая май нищо няма да излезе.  Mr. Green

.................в бързината прочетох  винеТките  и се заинтригувах.  Joy  кой за к`во си му е ... Laughing
.........
Заинтригува ме с винеТките - да няма някоя рецепта Joy Joy
Ще трябва да е нова, давай я насам. Joy

# 858
  • Мнения: 602
Правя нещо, ама не знам какво направих, що се хванах да се ядосвам, Mervelleux, хем си зная че трудно работя с шприц, цялата се омазах, имаше и по косата ми и на кухненските ми перденца... Joy Joy Сега се пече, 100 мин ще го чакам и накрая май нищо няма да излезе.  Mr. Green



Марчева не се ядосвай, и аз като тебе ще суша целувки поне час и нещо. Отивам обаче да се къпя и после да гладя към 20 тениски, да не ми е скучно. 1ironing 1ironing 1ironing

# 859
  • Велико Търново
  • Мнения: 1 288
sem22, не съм ги държала по-малко време, точно както си написала броя 1-2-3 и обръщам, броя 1-2-3 и вадя. Днес сутринта май са една идея по-добре, ще видим след няколко дни. Иначе са с божествен аромат. Ще споделя по-късно какво е положението.
scrye - в предишният си пост пишеш, че си ги държала по-малко и ти е останал доста сироп. Затова и аз така отговорих. Имай в предвид обаче, че те НЕ омекват много - ако това очакваш. Леко са хрупкави отвътре, а отгоре медени и сочни.

В предишния си пост писах, цитирам: "Държах ги по малко, както е описано в рецептата ", не знам защо останахте с впечатление, че не съм спазвала рецепта, не ми се влизаше в полемики да обеснявам. Остана ми доста от сиропа, ще видя след няколко дни как са сладките. Благодаря за рецептата.

# 860
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 681
Прекрасна тема, преглеждам я всеки ден.  Hug
Нямате стигане - особено marcheva Rolling Eyes Гледам че някои са писали по малките часове и аз се въртях край печката тогава ooooh!
- опекох баклавата
- направих шоколадовите сладки на Селма, одобрени много от дъщерята и  ММ, само внучката милата се отказа от тях като видя че вътре има захаросани плодове - не обича нищо с ядки  no

- опекох отлежаващите в хладилника бързи линцери на Наталина

- украсих меденките, опечени преди 2-3 дни
-остават само така заради внучката
- добре че тия сладки на Ваня Джорджевич опекох предната вечер, иначе можеше да не си лягам  Embarassed

Щракнах ги на бързо и си легнах.
Нищо повече няма да правя, заливам баклавата в събота, залепвам линцерите и толкова  Crossing Arms Който иска нещо да си прави  Naughty Всичко тая година остана на моите ръце. На края така ме болеше гърба, ама то ще да е от ЕГН-то hahaha
А си бях набелязала още рецепти  Sad Може за НГ да ги направя, че не вярвам да остане нещо до тогава  Wink

Весели празници на всички! На вас и семействата ви - здраве, обич, късмет и много сбъднати мечти!

# 861
# 862
  • Русе
  • Мнения: 2 233
Да си покажа и аз част от сладките!
Капучинови звезди


Линцери на Наталина


Ванилени рохлички


Канелени топчета с лешници Zimtkugeln за оползотворяване на белтъци. Нямах лешници, затова при мен са с бадеми. Попрепекох ги леко и потъмняха белтъците.


Намислила съм още два вида сладки, а меденките и джинджифиловите  ще ги покажа, когато са украсени.

Последна редакция: пт, 22 дек 2017, 12:30 от *sve*

# 863
  • Sofia
  • Мнения: 9 790
Приключих със сладките. Меденки, рохлички и целувки. Всичко ми се получи. Украсено, пакетирано (тези които ще се подаряват).    Утре започвам сърми, чушки с боб, разни видове постни баници.... Край няма готвенето.

# 864
  • Варна
  • Мнения: 458
Момичета , може би е коментирано ,но нямам време да изчета страниците ,
изпекох меденки , издълбах ги , мога ли тази вечер да ги слепя , но пълнежа ще е от трохите с прясно мляко , притеснява ме , това прясно мляко до понеделник баш Коледа ще е ок ли ?Да не вкисне този пълнеж до тогава ?!

# 865
  • Мнения: 43 543
Аз направих моите с пълнеж от трохи, орехи, есенция ром и какао(вода, какао и захар), и разтопено масло.

# 866
  • Русе
  • Мнения: 4 779
Момичета, имам въпрос - колко време след опичане на меденките могат да се украсяват с готов принт? За първи път ще ползвам - четох, че се лепят само с малко вода на гърба и се слагат върху студените меденки

# 867
  • Мнения: 602
Марчева, не казваш нищо за среднощното печиво. Получи ли се?
Много апетитно изглеждат тези капучинови звезди.

# 868
  • Плевен
  • Мнения: 614
Моите готови сладки почти свършиха, похапнахме някои, а повечето вече раздадох за подаръци, но утре се прибира дъщерята, така че сега направих още една доза  минищолени и съм запланувала и доза меденки, които да украсим заедно. Правих и едни сладки с оризово брашно , но нещо не ми допаднаха и тази вечер се префасонираха на шишарки.




и малко бонбони с лоша снимка



# 869
  • Мнения: 15 046
За колко дни омекват меденките (по рецепта на Джема)? Слепих ги с шипков мармалад и ги потопих от едната страна в разтопени шоколад и масло. Дадох на ММ да ги помирише (ухаят прекрасно) и прибрах кутията. Ще ги ядем за Коледа, дали дотогава ще са мекички?

Общи условия

Активация на акаунт