За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 57

• 49 200
  • 800
  •   1
Отговори
# 285
  • Стара Загора
Нищо момичета, държа да отбележа че повече от дългокърмещите кърмят второто си дете толкова време, защото вече знаят какво да правят. Simple Smile При мен помогна само кърменето легнала, цял ден и цяла нощ само с бебето си лежахме няколко дни. И тоновете литература, които изчетох.

# 286
Не,не, оптимизъм е да си с една гърда, а да си купиш пликчета за съхранение на кърма Wink сещате се , неотваряна е още кутията Wink
Аз не се обвинявам .  Каквото можах- дадох от себе си. 2 месеца са си чист рекорд за мен. Искам да ида един ден в онкото и да кажа на лекарката ми: аз вече имам дете и то дори е кърмено.
Тя преди 5 години ми забрани да мисля за деца. Просто да се застрахова. Но аз исках само това.
Не се и надявах, че ще кърмя. Пак много дадох от себе си Wink

# 287
  • София
PeacockLove, супер че си успяла да кърмиш.
Мен ме оперираха от мастит месец след раждането. Аз леко се опъвах "недоносен е, а таз цица пуска повече, не я давам". Увери ме лекарят, че няма да имам проблем с кърменето и беше така. Малко беше, но от цялото ми сърце.

# 288
bodybeautiful, записваш си каквото ти хрумне като въпроси към педиатъра. Аз все забравях по нещо и ми се е случвало да се връщам.
Физиологичен разтвор можеш да си купиш на ампули или направо банка. (От банката теглиш с игла и спринцовка).
Правила съм промивки и с отвара от лайка.

Не съм много сигурна дали при запушен слъзен канал се събираха гурелчета.
Ще се преборите.
Nie otdavna e promivame s tonimer I ocheta I nos, profilaxis.  No ....

# 289
Zdr.bebcheto mi e na 2 meseca ot vchera za treti pat se zahlasva bez da plache v napalno spokoino sastoqnie nz na kakvo se dalji chetoh mn po tazi tema no v vsichki sluchai se sluchva pri uplaha bolka i silen plach molq ako ima drugi s sashtie problemi da spfelq

# 290
  • София
Моето така плачеше, вдигам го и му духвам в лицето, за да си поеме дъх. Успокоявам го. И до днес когато истерясва му духам в лицето, при нас действа. Но в случая ти казваш, че без плач го прави,за  това вече трябва да питаш педиатъра.
Да не би да не се е оригнало, да се дави от слюнка, от мляко?

# 291
Ami ne mislq che e ot zadavqne,snoshti sled parvoto zahlasvane vednaga go vdignah uspokoi se ostavih go i nqmashe i dve minuti pak se zahlasna.A dnes dokato si lejeshe vidimo dovolen che mu smenqm pampersa pak go napravi. Dokato go gledah kak se usmihvashe i izvednash opuna rachichkite i krachetata i se zahlasna

# 292
  • София
Искаш да кажеш, че го прави без плач.  Като обясняваш на лекарката не й казвай, че се захласва, защото може и да не те разбере. Първата асоциация е, че детето е плачело. В интернет пише, че се израства това състояния, но аз те съветвам да потърсиш съвет на педиатър. Прочети за бебешка апнея.

# 293
  • София
bodybeautiful, Vani4ka 88, пишете на кирилица.

Vani4ka 88, консултирайте се с педиатър и невролог.

# 294
Някой може ли да обясни какво означава да се захласва?

# 295
Ами като реве и не може да си поеме дъх. Аз в такива случай духвам в лицето.

# 296
  • Пловдив
Здравейте,

Въпрос към майките, които захранват по ЗВБ -  в самото начало на захранването само веднъж на ден ли предлагате плод/зеленчук?

# 297
  • София
Добър вечер !
Момичета да ви питам дали мога  според вас да пия Биозин мама ако кърмя?

# 298
Добър вечер !
Момичета да ви питам дали мога  според вас да пия Биозин мама ако кърмя?

Да, можеш! Той може да се пие когато си бременна или кърмиш. Аз съм пила и няма никакъв проблем.

# 299
  • Германия
Здравейте,

Въпрос към майките, които захранват по ЗВБ -  в самото начало на захранването само веднъж на ден ли предлагате плод/зеленчук?

Не непременно. И по 2х на ден съм предлагала, а някои дни не съм давало нищо.  Понякога се е случвало да предложа плод за закуска, зеленчуци за вечеря.. както дойде

Общи условия

Активация на акаунт