За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 57

• 50 155
  • 800
  •   1
Отговори
# 450
Мишенце, Елени - моето дете имаше период на зъборастеж, в който отказваше малки парченца в храната, дори ориз. Искаше или само гладко пасирано или нещо, което да отхапва и сам да си прецени колко да си отхапе. Понякога ако решеше, че е кофти парчето го плюеше. Беше по време на лятната ни почивка- тръгнах с 45 бурканчета сготвена храна за 10 дни, прибрах се с 20.  Караше на диня, пъпеш, хляб, от време на време някоя манджичка и варени картофи.

Боди - колко време капа антибиотика? Седмица след спирането му е препоеръчително да пуснеш микробиология на секрет от очето и носа, за да е сигурно, че няма останало дори и минимално количество бактерия, която да се развие отново след 2-3 седмици.
Моето дете на възрастта на твоето на всяко хранене при оригване връщаше по малко мляко.  Ако се касае, обаче за обилно повръщане е редно да се консултираш със специалист.

# 451
  • ту тук, ту там
Фокси, и аз мисля, че е заради активно зъбоникнене в момента! Tired

# 452
Елени - и това ще мине, друго ще дойде. Аз си го обяснявах, че преди да им избият зъбите им се надуват венците и ги боли, когато трябва да стиснат, за да сдъвчат нещо малко. С големите парчета по могат да регулират натиска, а и голяма част от тях смачкват с натиск между езика и небцето. Миниатюрните, като ориза например, обаче колкото и да са разварени не се разпадат така и трябва да се местят между челюстите, което им причинява някакъв дискомфорт.

# 453
HeartЗдравейте, мили дами Simple Smile!

Моля за помощ и съвет. Искам да оставя малкия известно време без памперс, но не мога да намеря в нета информация за някаква алтернатива. Малък е още за гърне. Благодаря ви Blush!

# 454
При така поставените условия май няма алтернатива. Чувала съм за многократни пелени, но според мен е хамалогия и неудобство. Защо трябва да е без памперс?

# 455
Не знам какво имаш предвид, може би нещо като Естествена бебешка хигиена?

# 456
Защото преди повече от месец го оперираха от гноен абсцес на дупето. Сега пак изби гной на същото място, бяхме в болницата, гледаха го с камера под упойка, няма фистула, няма и абсцес дълбок. Възпалението е на 2 милиметра дълбочина, ама събира гной. Искам да оставя кожата да диша, защото с памперсите се запарва и стои влажна, въпреки честата смяна. След акане мием дупето и се киснем в тинктура от лайка, мажа и с някакво кремче с йод от аптеката, ама...Искам да махнем памперса за известно време.

# 457
# 458
Феникс-разбирам, Лейди ти е дала линк. Колко е голямо детето?

# 459
Лейди, благодаря:hugs:, Фокси, малкия е на 3 месеца. Не ме притеснява, че е хамалогия, ако ще и да трябва матраци да сменям после. Само да решим проблема, че...Disappointed Relieved

# 460
Феникс-чак матраци няма да сменяш, ако слагаш протектори, но явно наистина памучни гащички са алтернативата в случая.

# 461
Феникс, съчувствам ти - ако искаш пробвай Либеро имат гащички тип памперс. Казвам Либеро, понеже те като че ли имат най-малко химии и не им миришат памперсите, нямат някакви супер попиващи ленти ала-бала и са за чувствителни дупета. Купи най-малкият размер, ще са ви големи сигурно, но то това е хубавото - хем ще попива, хем се проветрява дупето и не стои влажно. Моят съвет - купи си спално чувалче с крачета или си уший. Слагай бебето само по блузка и без панталонче вътре. Широко е, детето като рита прави вятър и дупето не се подсича. Може да правиш бани със смрадлика / тетра - не знам дали правиш, и ако лекарят разрешава леко с тампонче напоено с риванол да мацваш /по лекарско предписание де/.

# 462
За лекарите не ми се говори, не очаквах и по чужбинско да са такива малоумници като някои в Бг. След първата операция ми казаха да го измивам само с водичка, това стигало. Аз измивах с физиологичен разтвор и чай от лайка, ама не е било явно достатъчно. Трябвал си е антисептик някакъв. Сега са на мнение, че първия път се е затворила много бързо раничката и е останала гной, която сега избива. Какво му причиниха в болницата пък не ми се говори, ако не бях реагирала остро, сигурно и още неща щяха да му причинят. Гнойно огнище третират с тинктура от лайка и вода. Ама и аз патка, слушам, щото нали са лекари.  Бясна съм. Имам тетра, майка ми ще ми изпрати още от Бг, заедно с реванол на кремче и разни други неща. Дано да се оправя милото ми детенце без да стигаме пак до болница, че този път ще бия някой.

# 463
Аз като ми беше подсечено детето слагах на капки риванол - капвах, за да не разранявам допълнително с търкане. Може и със специално предназначен капкомер за целта. Но това пак казвам, аз така съм си преценила, моята педиатърка ми каза, че може.
Вода и лайка за мен са сигурен начин да се възпали - защото се запарва. Тетра бани седнал, или може и да капнеш пак с капкомер. Аз капвах, но после оставах да рита до изсъхване на 100% на голо дупе. Накрая слагах Джин Джира, защото е спрей и пак се избягва втриването. А Джин Джирата пази, после да не попада урина на мястото и да го възпали допълнително. Не знам дали това ти помага, но пробвай - навремето майка ми след раждане с много шевове и против възпаление е правила бани с тетра. Щом на нея й е помогнало, би трябвало да има ефект. Бая тетра ще ви трябва обаче, защото тя се вари и после се ползва определени часове. Дано да се оправи бебчето бързо!

# 464
Ще пробвам с тетрата. Преди години киснене на ръката в тетра е спасило ръката на баща ми. Искали са да я режат заради дълбоко възпаление, но с тетрата са се оправили нещата. Моля се на Господ  само да са гледали много добре и да не са проспали нещо, а възпалението да е само повърхностно. За съветване с педиатър в момента и дума не може да става, защото на старото ни педи искам да му откъсна главата, а ново още нямаме избрано. Извинявам се, че звуча толкова агресивно, но не съм очаквала прехвалените немски детски лекари да са толкова зле. Благодаря ви, мили момичета:sunflower:

Общи условия

Активация на акаунт