За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 57

• 50 167
  • 800
  •   1
Отговори
# 435
Ех значи, да знаех щях такова да си поръчам... Ама вече с люлка и шезлонг не смея нищо повече да търся за сега.
Щеше да ми е много полезно

# 436
  • София
Ех значи, да знаех щях такова да си поръчам... Ама вече с люлка и шезлонг не смея нищо повече да търся за сега.
Щеше да ми е много полезно
Аз с тази цел го поръчах, че замества кош, люлка, стол, защото пести място. Отделно беше удобно люлеенето с крак, че ние нали сме скарани малко със спането. Полюшвам го с крак и гледам да свърша нещо. За път вземахме само него, че с баткото пътуването беше свързано с много багаж.
Бях хвърлила око и на 4moms, но щях да го ползвам по-малко време (ограничение за кг), а цената е доста по-висока.

# 437
  • Стара Загора
Аз си ползвам коша от количката за спане в другите стаи, много ми е удобно.

# 438
  • София
Да, ако има количка с кош, може да се ползва. Аз търсих количка без зимен кош и затова намерих решение за у нас и за път. Варианти има много. Мои познати пък имат сгъваема кошара за в хола и дървена масивна кошара за детската стая. Въпрос на пространство и удобство.

# 439
Аз моя симен кощ го държа в количката. В хола имам люлка и сега за кухнята взехме шезлонг. Но ако знаех за това твоетощях да взема такова.

# 440
  • София
Никога не е ставало дума и затова не съм споделила.

Какво давате за вечеря и към колко часА?

# 441
Аз давам супа към 19. После към 20 като вечеряме ние, хапва домат или малко хляб. И преди заспиване пие АМ. Simple Smile

# 442
  • София
Мерси! И аз мисля да давам супа, значи съм на прав път.

# 443
Аз давам каквото вечеряме ние от много време (моето дете-бебе е на 1г. и 8м.). Но то и детето е такова, всичко иска да опита и сам си иска от нашата храна. И ние вечеряме към 19 часа +/-. Супа, ориз, зеле, леща, баница, домашна пица, изобщо всичко за каквото се сетиш.

# 444
  • София
Lаdу Stаrdust, и малкият взе да иска от нашата храна, но аз се въздържам. Давам зеленчук или плод от нашите. Към 1г.6м. смятам да започна да му предлагам по-често, защото обикновено не готвя с много подправки и сол. Твоето вече е големичко и е ок да хапва с вас.

# 445
Моето момченце на година и 6 месеца яде каквото и ние ядем, само че на него му отделям от яденето без подправки, а на нас слагам после сол/подправки - пак зависи, защото аз готвя с копър, магданоз, чубрица, които като цяло му понасят.
Примерно онзи ден правих варени картофи и броколи, запечени със сирене и пиле,  - на детето отделих картофи, броколи, пиле и му добавих изкиснато сирене и яйце, а на нас в тавата сложих сирене и кашкавал и запекох.   Аз правя такива блудкави и лесни манджи.

# 446
При нас нямаше възможност от въздържане - бяха крясъци и хвърляне на купи и лъжици. Съобразявах до едно време какво да му дам, че той пък нямаше почти никакви зъби до година и 3-4 месеца и сега с 12 зъби дъвче дори моркови. Които не възнамерявах да му давам, но това са едни от малкото зеленчуци, които обича баткото и нямаше как да останат скрити. Та ги режа на тънки ивици и си ги хрупа. Изобщо колкото повече не искам да му давам нещо, толкова повече се фиксира върху него. Добре, че като цяло гледам да се храним прилично и няма кой знае какво вредно из хладилника.

# 447
Аз все още готвя отделно за детето и още дълго ще е така. Рядко ядем манджи, основно вечерята е печено месо + салата, което не ми се струва добро меню за вечеря за малчото. Ако успея да накарам ММ да ядем манжа, то това са кисело зеле с месо или зрял фасул с месо и то е 3-4 пъти годишно.

Иначе днес примерно е вечерял спагети с донатен сос и пуешко, снощи картофена манжда с броколи, морков, лук и други зеленчуци. По принцип за вечеря предлагам гъста храна, не давам сухари и той рядко яде хляб напоследък. Супа ( рядка)  съм предлагала веднъж и беше отхвърлена. Изяде картофките, фидето и морковите и взе да ми сочи да му дам друга купичка Simple Smile

# 448
  • София
Малкият има зъби, гризе и дъвче солета, бисквита, плод/ зеленчук (банан, ябълка, круша, краставица), но не обича в манджата да има хрупкави елементи или някакви малки кубчета напр. Нямам обяснение, защо принципно гризе и дъвче, но точно в манджа не харесва нищо, което трябва да бъде сдъвкано.

# 449
  • ту тук, ту там
Ако повръща често, коже да е физиологичен рефлукс, който се израства до към 6 месеца. Ако създава дискомфорт, може да се приема Гастротус БЕйби, сироп. Това ще прецени педиатърът, разбира се! Simple Smile

И на моя син си му е време за вечеря, обаче и той не иска да дъвче парченца в манджите. И все се чудя какво да давам, не ми се струва ОК нашата храна за него все още. Успех имах с един омлет от 1 яйце, малко сирене и броколи и карфиол на пара (в омлета. ). Честно казано, обикновено хапва нещо останало от обяд най-често, но той яде миниатюрни количества напоследък и ми е твърде времеемко и трудоемко, а и направо безсмислено да му готвя още веднъж дневно! Иначе заради АМ така се е напомпал... 🙄

Общи условия

Активация на акаунт