За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 57

• 50 123
  • 800
  •   1
Отговори
# 495
  • София
При мен драмата е и в това, че по принцип съм страшен чистник. Може би идва от това, че прекарвам доста време вкъщи и се вглеждам непрекъснато. И ми е доста кофти ако нещо не е на място или е дори леко мръсно. И аз съм си луда, се. Откакто влезнах в 6-7 месец поразредих чистенията, много започнах да се изморявам. Ще видим как ще е.
Днес ми е ден да освобождавам шкафове и да местя моите неща на други места, та да има място за бебето, че наближава моментът, а стая още нямаме за нея и всичко трябва да е в нашата не особено голяма спалня..

# 496
  • София
Аз чистя веднъж седмично, че и по-рядко понякога, ако децата се задържат вкъщи болни например. Просто нямам сили... и нерви. С увеличаване на броя на децата ми пука все по-малко - само да сме здрави и щастливи.  Laughing
Иначе ползвам това:

# 497
Кати,
Живи и здрави, с появата на бебето и като порасне малко много, много неща няма да са си на мястото. Stuck Out Tongue Winking Eye
И аз в началото се опитвах да подреждам вечер като си легне малката. Сега вече, само ако съм на кеф. Така или иначе, сутринта като стане за 5 минути става същият хаос, въобще не ми пука. Няма как да обясниш на едногодишно, че трябва да има ред и нещата си имат място. Като порасне, ще подреждаме заедно, надявам се. Grinning

# 498
Вкъщи нещата взеха да се движат спираловидно надолу с чистенето, след като бебето се появи. Имам парочистачка и минавам с нея и за дезинфекция е супер, и е безвредно. Навсякъде може да се чисти, има и приставки за мебели. Но и ние гледаме по-малко мебели, без килими, да е просторно, детето да има къде да се движи.

# 499
Винаги съм се чудила стават ли за ламинат тези парочистачки, че ние навсякъде сме с такъв дори в коридора?

# 500
Винаги съм се чудила стават ли за ламинат тези парочистачки, че ние навсякъде сме с такъв дори в коридора?

Според мен зависи какъв ти е паркета. Ако е тъмен и има фин гланц може и да стоят петна, след като изсъхне. Но ако е състарен и светъл няма проблем. Отделен е въпросът с тая фина пара, която може да се просмуче между самите блокчета. Иначе е еко. Grinning

# 501
Стават. Те са с пара, няма влажно - минаваш и изсъхва секунда, след като си минал, вече не се вижда диря. По-малко мокри от моп. Единствено  ламината трябва да е нормален /в смисъл не от тези за 6лв/метър, съвсем измислените, дето и с моп да минеш се надуват/.
Нашите мебели са МДФ и ги чистя с парочистачка. Имаме едни гумени постелки, такава тип пъзел, на която пълзеше, докато беше малък - и нея съм я чистила с парочистачка, нищо й няма.
Има само две условия- първо прахосмучиш, и накрая проветряваш,  за 5-10 минути, за да не ти се вдигне влажността в стаята.

# 502
  • София
И при мен нещата се променят с увеличаване на броя на децата. С големия син беше голямо чистене, подреждане, пренареждане и т.н. Той спи, аз подреждам и чистя. Сега няма такова нещо. Подреждам малко, минавам набързо пода при необходимост и гледам да обърна внимание на баткото, а ако успея да дремна 30-на мин, още по-добре, че сън не ми достига. Crazy

# 503
Прахта е алерген, неоспоримо е. Ама ако детето или някой от семейството има алергия от прах няма да стане само с бърсане. Моето дете живее от 8-мия си ден с котка, която смятам е по-алерге от домашната прах. Зор нямам, ама все пак е моето дете. Като беше новороден и аз подскачах да чустя, ама то и при мен не е лесно-в къща съм, квадрарурата е голяма. Близо 250 квадрата са. На всичкото отгоре докато беше 3-4 месечен лятото беше във вихъра си и не се прибирахме. По цял ден митках с количката. Миналата зима вече предпочитах да се занимавам с него, отколкото да снова с разни парцали и да изкукуригвам, че на дивана имало косми или прах по секцията.
И сега съм така-върша най-неотложното в домакинството и предпочитам да играя с него, откоккото да стои да ме гледа как бърша или с баща си да се забавляват, пък аз да снова...

# 504
Здравейте, събудих се с тази информация.

http://www.babh.government.bg/bg/Object/news/view/1854/%D0%97%D0 … 8F%D0%BC%EF%BF%BD

Моля прочетете за да избегнете евентуални проблеми!

# 505
Имам един малко глупав въпрос, но ще питам 😀 на 34 дни сме само на кърма, яде на поискване тоест когато се разплаче, но е между 3 и 4 часа. Понякога всичко е много хоатично като ядене, спане, къпане и т.н. Иска ми се да има някакъв режим, но затова трябва на 3часа примерно да давам до яде иска или не и да определим точен час за баня не 7 8 или 9. Възможно ли е на тази възраст и как. Извинявам се за дългия пост, но съм си малко подредена и ми се иска да нормализирам и това. 😂

# 506
И двете си деца съм къпала под час, примерно към 7-8 часа. Не виждам защо да не го правиш и ти, сега как процедирате?

С храненето е по-сложен въпроса, но в твоя случай детето прави горе-долу еднакви паузи, на мен не ми прилича на хаус. Най-добре е тук да следваш неговия ритъм, но на тази възраст е добре да се храни поне 6-7 пъти на денонощие (да ме поправят по запознатите, че може и да бъркам точната бройка).

# 507
И двете си деца съм къпала под час, примерно към 7-8 часа. Не виждам защо да не го правиш и ти, сега как процедирате?

С храненето е по-сложен въпроса, но в твоя случай детето прави горе-долу еднакви паузи, на мен не ми прилича на хаус. Най-добре е тук да следваш неговия ритъм, но на тази възраст е добре да се храни поне 6-7 пъти на денонощие (да ме поправят по запознатите, че може и да бъркам точната бройка).
Гледам в 8 да се къпем.

# 508
Аз мисля, че нямаш повод за притеснения. Да, режимът е хубаво нещо, но при толкова малко бебче мисля, че няма как да се случи. В тази възраст и при дъщеря ми беше кое както дойде. След втория месец нещата почнаха лека- полека да влизат в някакъв ритъм, а след шестия вече имаше режим. Но аз кърмих само 2 месеца и после беше на АМ. Доколкото знам при кърмените бебчета е малко по- трудно да се изгради ритъм, просто защото изяждат различно количество на всяко хранене.
Иначе Лейди е права - 6-7 хранения за тази възраст. При нас обаче имам чувството, че бяха безброй.

# 509
Момичета може ли някой да ми помогне със съвет за едни изследвания на детето:
Пуснахме му профилактични кръвни изследвания, защото бяхме пропуснали да го изследваме на годинка. На година и половина, има лимфоцити 9,5 при максимум допустими според референтните стойности на лабораторията 7. В процентно отношение лимфоцитите са 74% при допустими до 70%. Всичко друго е в рамките на нормалното.
Звънях на педиатърката, тя каза, че при малки деца било нормално и толкова. Препоръча да пуснем и урина и да видим там как ще са нещата.
Не знам дали наистина е нормална тази стойност или да търся второ мнение?

Общи условия

Активация на акаунт