Бързи здравословни въпроси и отговори – 10

• 63 936
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • оттам, откъдето започва България
Тета, направи си гаргара с хладка вода и сол, повечко сол сложи във водата. Много добре действа.

# 541
Правих аз. Със сода , със сол....с лимонов сок. Мазах грануфорин даже...позелених си цялата уста...бляк.
Да видим ще прескоча ли трапа...Joy

# 542
  • оттам, откъдето започва България
То, че ще го прескочиш е ясно, но наистина прави тези гаргари, защото облекчават. Освен това в такива случаи също си купувам и Нео-ангин. Не е много приятен, но според мен е най-ефикасен от смучещите таблетки.

# 543
Здравейте
Пак лепнах вирус Sad
Пих рибомунил за 4 път този месец и вчера нещо ми стана, много съм отпаднала, вие ми се свят, нямам апетит, кашлям много дълбоко, стигам до там, че повръщам от кашляне, но кашлицата е влажна. Имам леко дразнене в гърлото, но не ме боли.
Сега мерих Т - 38.4, пих ибупрофен, а от обяд до сега 4 бр. ремантадин.
Най-голямото зло е, че мнооого ми се спи и съм отпаднала.
Нещо за бързо вдигане на крак?

# 544
Ремантидина не е ли за грип...тежко лекарство е.

# 545
Добре де, пишеш, че за четвърти път пиеш този месец Рибомунил, но това не ми се връзва със схемата 4 дни пиеш - 3 почиваш два пъти, пак 4 пиеш и почиваш 24 дни. И всичко това са три приема и периодът е по-голям от месец. Не можеш да очакваш чудеса от препарата, той не те предпазва от вируси, а се предполага, че след поне три-четири месечна употреба по схемата, която продължава, ще укрепи дихателните ти пътища. Примерно, ако си карала пневмония, или серия от бронхити. За вирусите има протиогрипни ваксини, на които аз специално не съм привърженик. И никога няма гаранция.

# 546
Пикая кръв буквално. Не е цикъл, не е и само при избърсване. Да отивам ли или да чакам празниците да минат?

# 547
Аз бих отишла веднага!

# 548
Да, днес лекарите работят, бих отишла в голяма болница, за да е сигурно че има и дежурна лаборатория, Токуда примерно или друга голяма болница.

# 549
Цистит да не е? Болки има ли?
Да не си яла червено цвекло...веднъж така си изкарах акъла,докато вдяна, че е от цвеклото....

# 550
Задължително на лекар и то по най-бързия начин. Днес си е работен ден.

# 551
Болки и парене има. Нищо червено не съм яла. Щипе ужасно като изцеждам и кръвта е на струйки. Точно както при цикъл, но не е.

# 552
  • София
Спешно на лекар!!!

# 553
Може да е цистит тогава. Урина с посявка и АБ ще изпишат вероятно.
Сигурно за първи път имаш цистит....първият път и аз се изплаших, бях студентка и ходих на гинеколог Blush
Нямаше бгмама тогава...
Но върви на лекар все пак. Уролог май трябва.
Обикновена урина ще стане по-бързо. Седимент и белтък се пуска. Ако белтъка е положителен и ако има масово бактерии в седимента, ще можеш веднага да почнеш лечение. Посявката ще ти излезе след празниците.

# 554
На мен ми се е случвало при камъни в бъбреците. Няколко дни пишках кръв и след това направих криза и ме приеха в болница . Присъединявам се към съветите за преглед от лекар и изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт