Бързи здравословни въпроси и отговори – 10

• 64 101
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Някой има ли идея за колко дни минава изгорено небце....
На Бъдни вечер хапнах гореща една плънка но като цяло нищо кой знае какво не усетих. На 25 сутринта мекото небце ми беше като обринато...точно до зъбите и едната дъгичка е силно зачервена. Видях с огледалце то нещо като афтичка, ама не баш афта, все едно е свалена кожата. Като цяло не е много червено, днес е малко по добре ама още боли особено като го докато с език пари...
А оня ден като смуках един бонбон и усетих вкус на кръв...
Какво ще да е това и за колко минава...

# 526
elle.n, и аз имам, от студа е, особено когато съм заголила някоя част от тялото или просто ми е студено. Мисля че няма оправия зимата.

# 527
Аз и лятото съм така. Ексфолирам, мажа с кремове/масла но няма оправия.

# 528
elle.n, и аз имам, от студа е, особено когато съм заголила някоя част от тялото или просто ми е студено. Мисля че няма оправия зимата.
Да, появи ми се след студовете миналата седмица. Четох много неща за студова алергия , но не е такава, защото при нея се получават червени петна, но след известно време минават. Чудя се дали да не отида на лекар, но много се съмнявам да ми помогнат и затова питах тук дали някой се е сблъсквал с това. Много е неприятно и за гледане и на допир Sad

# 529
Съмнявам се лекарите да помогнат особено, на мен, особено след бръснене на краката, ми се появяват червени точки и са доста болезнени. Това в следствие на търкането на сухата кожа в дрехите. Хидратирам, мажа и няма ефект, зимата съм така.

# 530
Суха ли е кожата? Пробвай с медицинска или бебешка козметика да мажеш (лосион/мляко за тяло). Има добри серии на А-дерма, Биодерма, но са скъпички. Сигурно и по-евтин вариант могат да предложат във всяка аптека.

# 531
Към мен ли е въпросът? Мажа с един лосион с Урея, но не е медицинска козметиката.

# 532
Към elle.n беше въпросът, но и ти май сподели, че имаш същия проблем. На мен като ми се появи подобен проблем за съжаление само с по-скъпа козметика го оправям, но е по-добре, отколкото да си вървя така. Все пак при мен е и по-различно, защото кожата се нацепва буквално от студа, а доколкото вижда, при elle.n са просто "пъпчици", които се появяват понякога и след епилиране или бръснене, та ако нацели подходяща козметика и я прилага често предполагам ще се оправят нещата.

# 533
  • София

Ако знаеш английски, прочети за keratosis pilaris. Това е, но при теб е много лека форма щом няма сърбеж, дразнене и зачервяване. Много хора го имат, просто повече количество на опредлени клетки (забравих кои).
"Лечението" е комплексно- определена диета с по- малко въглехидрати и като цяло сладко, разни AHA разтвори в различни концентрации спрямо интензитета на загрубяване на кожата и разбира се, редовна хидратация. При теб може и само с хидратация да стане. Но да знаеш, че физическото ексфолиране (т.е. много търкане с ексфолианти с частици) може да е противопоказно. Ексфолирането само с горните разтвори. Simple Smile

# 534
Към elle.n беше въпросът, но и ти май сподели, че имаш същия проблем. На мен като ми се появи подобен проблем за съжаление само с по-скъпа козметика го оправям, но е по-добре, отколкото да си вървя така. Все пак при мен е и по-различно, защото кожата се нацепва буквално от студа, а доколкото вижда, при elle.n са просто "пъпчици", които се появяват понякога и след епилиране или бръснене, та ако нацели подходяща козметика и я прилага често предполагам ще се оправят нещата.
Не ми е суха кожата, става така след измръзване и винаги около колената, задната част на бедрото и по - рядко предната част ... никъде другаде.  Трябва да пробвам медицинска козметика и дано помогне, защото с какви ли не лосиони съм мазало и нищо Sad

# 535

Ако знаеш английски, прочети за keratosis pilaris. Това е, но при теб е много лека форма щом няма сърбеж, дразнене и зачервяване. Много хора го имат, просто повече количество на опредлени клетки (забравих кои).
"Лечението" е комплексно- определена диета с по- малко въглехидрати и като цяло сладко, разни AHA разтвори в различни концентрации спрямо интензитета на загрубяване на кожата и разбира се, редовна хидратация. При теб може и само с хидратация да стане. Но да знаеш, че физическото ексфолиране (т.е. много търкане с ексфолианти с частици) може да е противопоказно. Ексфолирането само с горните разтвори. Simple Smile

Благодаря! Ще прочета. До сега никога не ми е създавало проблем, почти не се вижда, но аз си знам. Интересно е, че е само на опр. места. От външната страна на прасеца/ лятото изчезва/ и на ръцете след епилация. 

# 536
Благодаря, и аз така реших, но пък ми се е случвало и друг път подуване на венците около мъдреците и е отшумявало. Не е имало обаче болки в сливиците.
А каква е процедурата? Пука се и се дренира ли?
От венеца са се възпалили меките тъкани. От там е болката в гърлото. Била съм така...точно от мъдрец,опитващ се да пробие. Пих АБ и ходих на зъболекар.
При теб трябва да се оправи зъба. Може да е и джоб, както казва Дидка.

Аз да питам- боли ме гърло,лл изписа АБ. Аз пуснах кръвни и си чудя дали да го почвам. Левкоцити 12.5 при норма 10, утайка 22, црп 15? Ниски лимфоцити.другото в норма. Какво мислите?

# 537
Не съм лекар, црп не е до небесата, но определено е повишено. Аз бих го пийнала. Ако си със силен имунитет и имаш време да си полежиш, попиеш чай...може и да пробваш без, знам ли. Ама с ниски лимфоцити не знам дали ще успее да се пребори организма Аз съм кекава и в подобна ситуация бих си го пийнала АБ.

# 538
И аз бих го пила, защото гърлото ми е слабо място. Какво те притеснява - имаш оплаквания от няколко дни, висока Т, изписан ти е от лекар,изследванията са ти показателни Hug Действай и бързо оздравяване !

# 539
Ами какво...защото все се чудя и аз. И защото веднъж така ме боля, а докторът /друг/ ми беше казал,че не е гнойна ангина и не ми изписа АБ. А и тогава имах нещо бяло по сливицата, но той каза, че са гъбички.
Благодаря...ще помисля още малко Hug

Общи условия

Активация на акаунт