Бързи здравословни въпроси и отговори – 10

• 64 102
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Този апарат има ли упътване? Ако има го прочети, ако не аз ти го синтезирам: не мери след движение, пиене, ядене, пушене, мериш седнал с ръката сгъната в лакътя, на маса пред теб. След едно мерене на едната ръка, мериш на другата, защото тази на която си помпил вече има спазъм на кръвоносните съдове, затова може да ти показва високите стойности.
Абе принципно мериш веднъж и следващото мерене да е поне след няколко часа, всъщност мери се два пъти дневно - сутрин и вечер. Ако те боли глава - мериш тогава.

Ти беше споменала, че си млада, вероятността да имаш високо кръвно или дори да правиш някакви инцидентни хипертонични кризи клони към абсолютната нула.

# 511
  • София
И аз като меря няколко пъти един след друг ми дава отклонения. А апаратът е гарантирано добър. Явно това, което пише Miss има значение. А ако те боли глава и кръвното е по-високо, пий аналгин - той сваля. Честито Рождество!

# 512
Кръвно не се мери едно след друго.
Самият апарат има нужда от интервал, при моя е поне 30 мин.

# 513
Здравейте, имам въпрос, тъй като днес нямам възможност да отида на лекар.

Майка ми от повече от седмица е с нещо като фарингит, тя си има проблеми и с носната преграда и като цяло доста я боли гърлото и има налепи.
Аз от 3-4 дни съм с подут венец до долен наскоро пломбиран мъдрец (т.е. уж здрав) и болки в сливицата от тази страна само. Боли ме като натисна с език , а гърлото- като преглъщам. Нямам хрема и кашлица.
От друга страна, един ден преди да ми стане това, се виждах с приятеля ми, който до преди 2-3 седмици беше доста болен и сега е развил невралгия. (която доколкото знам може да се отключи и след вирус от бактерии)

И понеже работните дни не са много преди 31-ви, сега се чудя на лекар ли да отида или на зъболекар. Защото не съм сигурна кое е първото- дали майка ми ме е заразила и от там реакция и на венците с подуването или той ми е предал някакви бактерии и имам възпаление на мъдреца и венеца, а от там сливицата се е подула.

# 514
  • оттам, откъдето започва България
Според мен си за стоматолог. Наскоро имах такъв проблем, ходих на УНГ и в крайна сметка се установи, че имам проблем с венечен джоб. След процедурата всички изброени от теб признаци отшумяха.

# 515
Благодаря, и аз така реших, но пък ми се е случвало и друг път подуване на венците около мъдреците и е отшумявало. Не е имало обаче болки в сливиците.
А каква е процедурата? Пука се и се дренира ли?

# 516
Много сериозно питане - от известно време имам упорит сърбеж в долната външна част на носа и не минава от нищо. що за  симптом е това.

# 517
  • оттам, откъдето започва България
Благодаря, и аз така реших, но пък ми се е случвало и друг път подуване на венците около мъдреците и е отшумявало. Не е имало обаче болки в сливиците.
А каква е процедурата? Пука се и се дренира ли?

При мен освен болка в гърлото, имаше болка в ухото и дясната част на главата. Направиха ми някаква промивка, след това ми сложиха някакво дренче с лекарство, което трябваше да махна след определено време.

# 518
Здравейте! Някой има ли идея колко време след приключване на лечението на цистит може да има полов акт?

# 519
  • София
Може ли да ми кажете , кое пт всички противогрипни прахчета , не те "приспива"?
Кое е най-мощното ?

# 520

Фармацефт ми е казвал, че най-мощното е Грипекс Макс, с най-голяма дозировка на парацетамол, доколкото си спомням, но мисля, че от всички от този тип ще се унасяш. Евентуално можеш да опиташ таблетки, сякаш по-малко ме приспиват, но пък прахчетата действат по-бързо и по-добре като цяло, според мен.

# 521
Здравейте. За първи месец пия противозачатъчни като днес ми е последното хапче. Цикълът ми до сега идваше в периода на 28-35 дни, като миналия месец имах кафяво течение около овулацията ми. Сега независимо от противозачатъчните отново имам кафяво течение, което си обяснявам отново с овулацията ми. Нормално ли при започване на противозачатъчни овулацията ми започне преди да съм свършила опаковката или самите противозачатъчни ми идват слаби?

# 522
Каква овулация с противозачатъчни?

# 523
Пиеш противозачатъчни за да НЯМАШ овулация.

# 524
От студа ми излиза ето това и не знам как да го тренирам... хидратира си кожата, но не минава ... Имам и в задната част на краката , не са червени, не сърбят, не болят ... какво да направя ? Искам си гладката кожа Sad

Общи условия

Активация на акаунт