Бързи здравословни въпроси и отговори – 10

• 64 103
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
За каква възраст? Може да ползвате Инфлуцид, Цинабсин /при хрема/, Тонзилотрен /при болки в гърлото/, витамин Ц в достатъчно големи дози /според това дали е за възрастен, или дете/, чай с мед и лимон, джинджифил. В носа може да се слага физиологичен разтвор или Стеримар, например, да се капят капки с клеева тинктура. Може и директно витамин Ц по 2-3 капки във всяка ноздра, но това е при по-сериозна хрема. Имайте предвид, че някой лекари го отричат, други го препоръчват горещо.
Може и стандартни лекарства като Тайлол хот, Фервекс и подобни, но ние винаги пробваме първо гореизброените.

# 496
  • София
Има ли повръщане и разстройство?

# 497
Побърках се вече.....как няма ден спокойствие незнам......
Тази сутрин по възглавницата на мъжа ми имаше петънца от кръв. Засъхнала и избледняла, незнам какъв е бил първоначалния цвят. Отстрани на чаршафа също едно петънце.
Ще откача, незнам от къде е. Моя близка лекар ми каза че се случва често и на много хора и идва от слюнката...тоест е по всяка вероятност от носа, дето се е духал силно и ако се пукне капиляр докато спи не се стича по носа а в гърлото и от там в слюнката. Или пък може да директно от носа... Кашлица няма никаква, задух, болки, нищо няма. Само силно възпалени гърло и силна хрема..тази сутрин температура....
Неще капки в носа и само ходи да се духа....
Случвало ли ви се е, мисля си ужасни неща:-(

Последна редакция: сб, 23 дек 2017, 14:14 от Анонимен

# 498
При последното ми разболяване за хремата много ми помогна Синулан форте. Води се хранителна добавка, но на втория ден изчезна хремата.

# 499
  • София
Детето е с 40 С , силна хрема, червено гърло и болки в тялото.
Кашля, но от гърлото, тъй като преди 2 седмици беше по същият начин, директно му изсписаха антибиотик.
Мъжът ми беше с болки в тялото , Т, изпотяване - пневмония.
Мен този вирус ме подкара и вече 3 седмица кашлям.

Пулмоложката каза , че върви парагрип , който е подобен на бронхи и пневмония с болки в гърлото.

Може би при всеки протича различно, но масово около мен са с болки в гърлото->кашлица-> температура-> брутална хрема.

# 500
Wind, детето беше и все още е с брутална хрема и кашлица от гърлото. Вчера ходихме на контрола при ЛЛ и каза да продължава да си пие сиропа /Силвертус/ и пръска в носа /Назик/. Много се притеснявам ,защото само 2 седмици след бронхита го хвана този вирус ли е , настинка ли е и аз не знам. Хвана ме и мен - два дни с отвратителна хрема и от време на време ме болят мускулите и главата. Хремата си продължава и имам чувството , че изобщо не се повлиява от спрея , който си пръскам. Rolling Eyes

# 501
Момичета, имам въпрос за кръвното. Понеже у нас нямам апарат, ми падна един електронен сега пи празниците. Реших да си проследя кръвното заради едни главоболия. Вчера ваеира цял ден от 115/70 до 140/100. Ама кворо си иска показва. Меря гл: 140/100. Меря го пак: 120/80. Меря го пак: 115/70, после 140/100. Днес обачв тоя апарат се побърка. Все да показва 180/120, 150/100, 130/100 и такива безумни стойности. Това 180, както разбирате, мв ошашка, и от страх да не правя хипертонична криза, акокнах до спешното. Там ми го мериха два пъти през 10 минути: и двата пъти 110/70. Какъв е проблемът, че с този кирлив апарат у нас варира, а в спешното е 110/70?! Страх ме е да нямам хипертония, ама някак си съм по-склонна да вяряам на лекарите, че ми няма нищо. Какво мислите? Електронният аларат уж в хубав.

# 502
Ох, момиче, няколко пъти ти казвахме, какво да направиш, ама не приемаш съвети, явно.

# 503
Приемам съвети и го правя! Това с кръвното ми го каза личноят ми лекар, за да проследя главоболието си да ме би да вдигам кръвно от СТРЕС. Стига вече, имам нормален въпрос. Да си мериш кръвното е нормална здравна култура. Ако на теб ти излезе 180/120 при 44 кила какво ще си помислиш?

# 504
  • София
Бих си помислила , че съм вдигнала кръвно , поради някаква причина , а не че имам по принцип високо кръвно.
Било ми е такова и съм взимала мента, глог и на принципа на плацебото.
Виж онзи ден ми беше 80/40 и аз писах тук 😂

Малкият пие Цевзил антибиотик , и има болки в стомаха. Давам му пробиотик , но казва , че го боли.
Какво друго мога да му давам

# 505
Е да ама след като показа 180, после показа 140, после 120. Сигурно е развален.

# 506
  • София
Възможно е. Такива разлики ?

# 507
Смени му батериите и следвай инструкциите. Преди мерене почивай 10на минути и не мери дори и два пъти един след друг. Поне половин час между меренията.
Можеш и да го носиш с теб да ти го проверят. Възможно е да е развален и да не мери вярно.

# 508
Апаратът не е мой. Забелязах, че според мястото на ръката, дава отклонение с над 20 единици.

# 509
Уинд, не зная какъв пробиотик даваш. Последно на малката й изписаха Ентерол. По едно прахче дневно. Давах й го на обед, а антибиотикът беше сутрин и вечер. Понесе го добре, въпреки че 10 дни го пи.

Общи условия

Активация на акаунт