Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 1 дек. 2019, 05:46 ч.

Фермата сезон 5 тема 10

 • 32 714
 • 992
 •   1
Отговори

Анкета

Кой е вашият победител ?

Опции:

 • Мнения: 159
НОВ СВЯТ
***


„Фермата“ е приключенско риалити, излъчвано с грандиозен успех в над 50 държави по света.
Петият сезон на риалитито в България е посветен на един от най-големите проблеми на нашето време – разделението между бедни и богати. Двете групи, които изпитват социален гняв помежду си, ще бъдат поставени в условия, в които да разберат, че не могат да съществуват една без друга. Участниците трябва да се научат на взаимно уважение и да изградят мост в една разделена нация. Тази предстояща еволюция живее в рамките на пулса на времето.

Във „Фермата“ 5 ще влязат 20 участници, плюс един със специален статут – личност, която обществото познава и уважава. Той ще вдъхновява всеки от двете групи да покаже най-доброто от себе си, за да реализира както своята индивидуална кауза, така общата.

Тази есен зрителите на bTV ще видят изключително силни персонажи, в лицето на които всеки ще открие себе си. Сред фермерите ще има известни личности, които не са обичайните звезди, участващи в риалити формати. Те ще живеят рамо до рамо с участници, които не са популярни, но са избрани сред хиляди кандидати, благодарение на вълнуващите си лични истории, каузи и изразена индивидуалност.

Специално внимание и в пети сезон ще бъде отделено на уроците и куизовете по история. Уроците ще се провеждат в отделно пространство (класна стая), като ще включват теми за най-големите български успехи в различни сфери. Всяка нова тема ще се въвежда с видео и дискусия. Куизовете ще протичат под формата на състезание между два отбора с пет въпроса.

Занаятите и традициите на старите българи ще оживеят във  „Фермата: Нов свят“  по изключително колоритен начин и този сезон. Всяка седмица „веселите баби“ – Дешка, Янка и Данка от с. Горно Драглище ще предават на участниците по един стар български занаят.
***

Nature Star Участници Nature Star

Скрит текст:
Александър Тодоров

Александър Тодоров е на 40 г., от Благоевград, необвързан, проектант на сгради. Смехът за него е основно средство за оцеляване и форма на протест. Комедийният си талант Александър използва за правенето на късометражно кино, в което открито недоволства срещу социалните абсурди в държавата. Последният му такъв проект е свързан със „Системата ни убива“.
Икономист по образование, Тодоров вярва, че богатите са натрупали състояние на гърба на пенсионерите у нас.  Съжалява хората, избрали да се борят за щастието си чрез финикийски знаци. Изнервя се от деградиралите ценности в общество, в което момчетата се виждат като ММА бойци, а момичетата искат да приличат на фолк певици.
Александър влиза във „Фермата“ на шега, защото тя „има нужда от 100 килограмова, брадясала душа, има нужда и от акъл“.Венцислав Димитров

Венцислав Димитров е на 47 г., безработен, от София. До 2004 г. има прекрасно семейство, кариера в МВР и финансова сигурност. Интриги водят до изхвърлянето му от системата, месец по-късно се развежда, а в следващите две години губи родителите си.  Венци се ориентира към охранителния бизнес, а сред клиентите му са известни политици. Среща нова любов, но съдбата му нанася пореден удар и той остава на улицата с 20 000 лв кредит. Губи и жената до себе си, след като родителите й бойкотират връзката им. Венцислав влиза във „Фермата“ в отбора на сиромасите, за да рестартира живота си.


Веселка Маринова

Веселка Маринова е на 22 г., от с. Борима, коняр. Майка на три деца от двама мъже. Тежкият физически труд е нейната стихия, а между семейството, заемите, кредитите и животните, за които се грижи, парите никога не стигат. Свикнала е да живее в спартански условия без ток и вода.
С първия си партньор Веселка се разделя заради злоупотребите му с алкохола и физически тормоз. С втория си мъж е щастлива, защото го е избрала „с разум“. Мечтата на младата жена днес е да има повече коне и собствен дом, тъй като семейството й дели покрив с родителите й.
Веселка влиза във „Фермата“ в отбора на сиромасите с нагласата да преживее приключението на живота си.Дана Виткова и Велислава Димитрова

Дана е на 47 г., филолог, а дъщеря й Велислава е на 25 г., фотограф. Животът ги разделя непрекъснато, но „Фермата“ ги събира като един играч. Дана има три момичета от два брака. Първият й съпруг и баща на близначките й заминава за Германия след като натрупва дългове от хазарт. Дана се омъжва повторно, а Велислава тръгва по лош път като тийнейджър, заради което майка й й връчва еднопосочен билет за Германия. Там момичето живее при баща си, завършва образованието си и постепенно си връща вкуса към живота с тренировки по футбол. Днес твърди, че решението на майка й е било животоспасяващо. След поредица от затруднения в България, Дана и новото й семейство се преместват да живеят в Германия. Те успяват да се устроят добре с помощта на първия съпруг на Дана.
Във „Фермата“ Дана ще бъде мозъкът, а Велислава мускулите.Димитър Калайджиев

Димитър Калайджиев е на 25 г., бизнесмен, от Благоевград. Баща му е общински съветник, собственик на хотел, контролиращ и авторитарен родител. Най-голямата мечта на Митко е да не прилича на него. Отношенията им се нормализират чак когато той става финансово независим от баща си и развива успешен бизнес с недвижими имоти.
На личния фронт Митко търпи поражение  - развежда се преди няколко месеца с майката на 2-годишната си дъщеря. Ходи на психотерапевт, за да се самоусъвършенства.
Според Митко бедните в България са хора, които обичат да седят и да мрънкат, вместо да решават сами проблемите си. Явява се на кастинг за „Фермата“, за да преоткрие себе си и да намери спокойствието, което ще го направи още по-добър родител. Влиза в шоуто в отбора на чорбаджиите.Димитър Караиванов

Димитър Караиванов е на 35 г. и мечтае да превърне родния Димитровград в българската Силиконова долина. Амбициран е да докаже, че за да си успешен у нас не е нужно да си престъпник, син на депутат или тото милионер. Планира да създаде университет за предприемачи, за да спре изтичането на мозъци от България към САЩ.
Софтуерният му бизнес за милиони не е напомпал суетата на момчето, отраснало в село Ябълково. С приятелката му живеят в къща в Димитровград и планират да се сдобият с най-голямото богатство – наследници.
Влиза във „Фермата“ в отбора на чорбаджиите, вдъхновен от темата за емиграцията в предходния сезон на шоуто. Иска да покаже, че обикновените хора също могат да бъдат успешни тук, стига да работят здраво и да не търсят оправдания.Елизабет Илчева

Елизабет Илчева е на 28 г., от София, половин словачка. Завършва образованието си в Англия, където работи в бутикова галерия и поддържа висок стандарт на живот. Преди две години се връща в България и става асистент на изпълнителния директор в голяма гръцка строителна и инвестиционна компания.
Вярва, че парите са важни, когато има кауза. Финансовата стабилност винаги е била цел за Елизабет, но с цената на усилен, почти денонощен труд.
Влиза във „Фермата“ в отбора на чорбаджиите, за да се свърже с корените си и да разбере дали злото е закодирано в българската народопсихология, тъй като е усещала доста злоба и завист на свой гръб.Ивайло Шопски

Ивайло Шопски е на 36 г., от София, разведен, с 8-годишен син. Превръща стар германски автобус в единственото по рода си пътуващо читалище „Бащино огнище“. Автор е на 11 книги, водещ на две телевизионни и три радио предавания на патриотична тематика, всичките финансирани от него. Инициатор на редица акции по възстановяване и изграждане на войнишки паметници и подпомагане на манастири. Въпреки липсата на спонсори е приел присърце мисията да пропагандира българщината.
Влиза във „Фермата“ в отбора на чорбаджиите и иска да покаже, че доброто е заразително и за него трябва да се разказва. Лидерските му качества и способността да сътвори от нищо нещо с ръцете си му вдъхват надеждата, че може да спечели.Иван Милин

Иван Милин е на 30 г., от Разлог и е бизнесмен, отгледан по всички закони на улицата. Няма завършено средно образование, но днес държи три заведения на морето, вкарва коли от Италия и е герой в криминалните рубики.
Гордее се с факта, че няма нито една присъда.
За Иван парите са всичко. Хомофоб е, не пуши, не пие алкохол от 5 години и се заканва да си тръгне от „Фермата“ със 100 000 лева по-богат. Влиза в шоуто в отбора на чорбаджиите.Красимир Джунов

Красимир Джунов е на 37 г., автомонтьор от София и авантюрист без дрехи в Сан Себастиан, Испания. Животът му в страната на фламенкото наподобява сценария на „Буги нощи“ – нашенецът изкарва прехраната си по редица екзотични начини.
Първата му работа в Испания е като фейс контрол в хитов нощен клуб. От тогава пътят му следва максимата „Живея за купона и живея от купона“. Флиртът е в кръвта му, а моногамията – обречена кауза. Участвал е в еротични фестивали с приятелката си, порнозвездата Джесика Блу.
Красимир е богат на преживявания, но не и на пари и имущество. В шоуто влиза в отбора на сиромасите. Кандидатства за „Фермата“ от сантимент към баба си. Родителите му искали да го дадат в дом за сираци, но тя не им е позволила и го е отгледала.Красимира Цочева

Красимира Цочева е на 30 г., от София, майка на 4-годишен син, и човек, който не обича да губи. Не допуска жени в обкръжението си и излиза от панелната си гарсониера само за тренировки по кросфит. Красимира е домакиня, която вдига щанги. Обсебена е от спорта и е в залата през ден, за да поставя лични рекорди.
Парите за нея не са мерна единица за щастие – предпочита да е в хармония със себе си и без лев в джоба, отколкото да е депресирана с възможности.
Красимира не си пада по нощния живот, но е сомнамбул. Говори на сън и често се разхожда без посока, което със сигурност ще разбуни духовете в общата спалня на отбора й във „Фермата“. Краси е убедена, че ще спечели голямата награда. Влиза в шоуто в отбора на сиромасите.Кристияна Брънзалова

Кристияна Брънзалова е на 25 г., от София. Архитект, който взима най-доброто от образователните традиции на Англия и Италия, но избира да се върне в България. Родът й има 200-годишна история в село Хвойна и тя се посвещава на възстановяването на местното  училище, където са преподавали предците й.
Кристияна е „влюбена във всичко българско“ и основава фондация, чиято мисия е съхраняването и спасяването на стари сгради. За нея парите са средство за сбъдване на благородни цели.
Кристияна влиза във „Фермата“ в отбора на чорбаджиите с идеята да я спечели, а с наградата ще направи виртуален регистър на сградите с уникална архитектурна стойност в Родопите.Маргарита Христова

Маргарита Христова е на 36 г., от София, учител в детска градина. Има 18-годишен брак и две деца. Вярва, че да си преподавател е призвание и влага цялата си душа в работата, въпреки обидно ниското заплащане. Характерът на Маргарита е кален от развода на родителите й. Сурова и безпощадна във възпитателните си методи, майка й я учи на дисциплина и къртовски труд, а баща й й дава обич и дом.
Маргарита се смята за „най-артистичния“ участник във „Фермата“ до момента и твърди, че битката за победа не е по-сложна задача от установяването на ежедневен контрол над 30 деца в градината. Влиза в шоуто в отбора на сиромасите.Мариана Маринова

Мариана Маринова е на 37 г., от София, носител на титлата „Мисис България“ 2007, организатор на конкурси за красота и бизнес дама.
Има две деца, които отглежда сама. Отрича се от конкурсите „Мис Силикон“, когато разбира, че 14-годишната дъщеря на нейна приятелка мечтае да тунингова  бюста си. „Не желая да насърчавам това!“, категорична е Мариана и споделя, че външният й вид не е изплатил нито колата, нито апартамента й.
Като родител  най-голямото предизвикателство за нея е да отгледа добри хора, които са готови да помогнат, без да очакват изгода от това.  
Маринова влиза във „Фермата“ в отбора на чорбаджиите с идеята да покаже, че пищният бюст не е признак на мързел и липса на морални ценности.Орлин Горанов

Орлин Горанов е на 62 г., от София. Един от най-обичаните изпълнители в българската музика ще бъде Мъдрецът във „Фермата“. Менторът, който ще балансира между отбора на чорбаджиите и този на сиромасите.
Изпълнителят на „Светът е за двама“ се самоизгражда като артист и в дългогодишната си успешна кариера се уповава единствено на таланта, здравата работа и желязната си самодисциплина. Горанов признава, че няма милиони в наследството си,  но държи безценни морални инвестиции. Следва рицарското правило, че е по-добре вместо подаяние да дадеш ръка на падналия, за да може сам да си помогне.
Във „Фермата“ певецът ще търси отговори на два основни въпроса: оформят ли парите характера и какво всъщност можеш да си купиш с пари?Паулина Ванегас

Паулина Ванегас е на 29 г., от София, студент. Наполовина никарагуанка, тя е магнит за мъжкото внимание и портфейли. Хубавицата посочва като основен източник на доходи своя „задоволителен сексуален живот“ и бърза да уточни, че е по-важно в какво инвестираш парите си, а не как ги изкарваш.
Тийнейджърските години на Паулина минават в тежки спорове и побоища с майка й, бягства от интернат в Испания и скок в капана на дрогата. Светът й се пренарежда след като среща бащата на детето си. Днес Паулина се грижи сама за сина си Николас, а част от финансовата помощ на приятелите си пренасочва към фондация за борба с наркозависимости и ремонт на църква в село Сопица.
Паулина влиза във „Фермата“ в отбора на чорбаджиите и в готовност за нова любов.
Сами Хоссни

Сами Хоссни е на 27 г., бизнесмен от Стара Загора и гражданин на света. Кариерата му на нутриционист, лайф коуч и бизнес съветник го среща със знаменитости.
Роденият в семейството на египтянин и българка младеж е бивш национал по плуване, 10 пъти шампион на България по кикбокс и шампион на Азия по муайтай. Мечтае да създаде първата ни федерация по сърф и да има семейство, като за бъдещия си дом вече е купил земя в Северна Бразилия.
Състезателния си дух Сами подхранва с болката от перманентното отсъствие на баща му. Той заминава за САЩ, когато момченцето е съвсем малко, но след атентатите на 11 септември бизнесът му се срива и спира да им помага финансово. Сами влиза във „Фермата“ в отбора на чорбаджиите, за да даде добър пример и да вдъхнови хората сами да направят промяна в живота си.Саня Борисова

Саня Борисова е на 36 г., актриса, от София. Звездата й изгрява през 2008 г. с главна роля в телевизионен сериал. Едно от най-разпознаваемите лица в българското кино съществува извън клишетата на шоубизнеса – бойкотира нощния живот и алкохола, не яде месо и поддържа духа си с тай чи. Китайското бойно изкуство я вдъхновява да напише сценарий за фентъзи филм, чиито снимки предстоят.
За Саня „Фермата“ е приключение, което би й помогнало да преоткрие себе си след края на дългогодишна връзка. Родената във Видин актриса не попада в категория „нахъсан състезател“, но ако бъде предизвикана на дуел, е решена да даде най-доброто от себе си.  Влиза в шоуто в отбора на чорбаджиите.Силвия Митева

Силвия Митева е на 32 г., от Несебър и приема участието си във „Фермата“ като най-големия подарък от съдбата до момента. Описва се като „малко дете, на което му се лудее“ и бяга от скуката с различни професии. Била е  управител на пощенска станция и маникюрист.
Единственото нещо, в което проявява постоянство, е любовта, въпреки че тя я „побърква“ и „става некоординирана“. Остава на улицата след шестгодишна връзка с пловдивчанин и в момента живее при приятелка в София.
Силвия пренебрегва стойността на парите и тиктакането на биологичния си часовник.  Влиза във „Фермата“ в отбора на сиромасите,  за да се забавлява и не изключва възможността да се влюби.Станислав Борисов

Станислав Борисов е на 32 г., от София, военен. Най-голямата му болка е, че съвременните българи не са готови да умрат за родината.
Истината е компасът, който го води в живота. Разделя се с дългогодишната си приятелка, след като я хваща в лъжа. Мечтае да създаде семейство с жена,  която ще държи на думата си и ще го следва безусловно по пътя му.
За Станислав парите са необходимото зло за оцеляване. Боецът вярва, че богатите в България печелят на гърба на бедните и само будната гражданска съвест може да подобри средата за живот тук.
Станислав мобилизира цялата си спортна злоба за победа във „Фермата“ и ще строява в две редици отбора на сиромасите, за да върне славата на българската армия.Тихомир Рангелов

Тихомир Рангелов e на 32 г., от София. Балкански шампион по културизъм, вегетарианец и открит гей. От 8 години живее на семейни начала с влогъра Стамбини. Признава, че има привличане и към жени, но никога не се е изкушавал да потърси партньор от другия пол.
Предпочитанията си към мъжете обяснява с травма в детството. След смъртта на майка си Тихомир е отгледан от бавачки, една от които редовно го е малтретирала физически и психически. Момчето намира отдушник в спорта, който освен негова страст, се превръща и в професия.
Във „Фермата“ Тихомир иска да рестартира близостта си с природата. Въпреки добрия стандарт на живот влиза в отбора на сиромасите и е решен да излезе като абсолютен победител.


 

Последна редакция: нд, 01 дек 2019, 06:12 от Лейди Годайва

# 1
 • Мнения: 554
Благодаря за темата 🌺
Може ли някой да ми припомни, как ще се излъчи победител, гласуване ли е , дуел ли е ...

# 2
 • Мнения: 439
Благодаря за темата! Flowers Hibiscus
Включвам се и аз на финалната права, както се казва, от много време само ви чета.

dany_nik, има игра с точки, гласуване от отпадналите и SMS-и от зрителите.

# 3
 • София
 • Мнения: 2 559
Радвам се, че Веселка спечели, ама съм разочарована от спокойното поведение на Бети. Исках да се мята на арената и да скубе коси от яд.

# 4
 • София
 • Мнения: 2 722
Мед!
Не знам кой ги научи, че трябва да си слагат най-силната битка за 4 точки, ама Бетиту за втори път прави тая грешка и този път съдбата не я пожали.
Много ми хареса и идеите на Вили - бий с малката брадва, носи количката наведнъж. Абе просто класа  Mr. Green

# 5
 • ново
 • Мнения: 3 057
Утре като се прибера ще изгледам епизода, но както разбирам резултата е бил 8:7 за Веселка ли?

# 6
 • Мнения: 3 926
Утре като се прибера ще изгледам епизода, но както разбирам резултата е бил 8:7 за Веселка ли?
8:3

# 7
 • Мнения: 1 956
Добра  си е тактиката с 4-  те точки на най- силната игра, ама няма как да предвидиш първите 3 на 100 %.  Симеон миналия сезон играеше така и добре му се получаваше.
Моят фаворит е Митака 🤘
Лейди , благодаря за темата🌷

# 8
 • Мнения: 2 482
Имало индикации, че Красимира ще се раздели в мъжа си. Баламосват ни. Митко и Красимира още по кастингите са показали интерес един към друг, това го казах оня ден и пак го повтарям. Защо иначе така изведнъж от нищото ще ни го върнат. Всичко е почнало още когато са решавали кой да участва. Красимира е много вероятно на 4 очи да им е споделила, че и е писнало от мъжа и, но не е пожелала това да се оповести, а е решила на визитката си да се представи верна домакиня. Така както и избра да обясни пак публично, че си има перфектен мъж. И двата пъти ни излъгаха, за да не се усетим, че гласят Митко и Красимира за двойка. Ако изобщо и не са ги вкарали като двойка, ама да са ни будалкали през цялото време за да се радваме че Фермата спасила горката домакиня от живот, лишен от любов. Същото и с Краси и Паолина. Имало е шпиони, които са наблюдавали комуникацията на кандидатите още преди да ги изберат. Забелязали са интерес на тоя към оня и са ги викнали да им направят шоуто. Ама ни имат за наивни.
Ама с последния двубой съвсем се оляха. И слепите забелязаха, че игрите са подбирани за Веси да спечели - за дърварка естествено че ще и дадат да цепи дърва. И да цели - видяха на лъка дето уж отначало не знаеше как се държи (кой знае дали не ни е метнала, ама приемаме че не е) и изведнъж взе че се скъса да цели онази мишена. Още тогава забелязах колко е уверена и спокойна в стрелбата. Или има опит или талант, но определено се видя кое и се удава - и хоп - доставиха и го на дуела. И в тоя тесен тунел е ясно, че дребен човек ще се придвижи по-бързо - елементарна физика.
А Бети се прецака с подредбата на игрите. Не знам защо тоя алманах все на 4 точки го слагат - от де измислиха тази глупост бе и вече си я практикуват във всеки сезон.
Всичко е нагласено не само във Фермата а в цялата държава. Па и не само в нея - и тук е така.

# 9
 • Мнения: 6 198
Уффф,това е последната ферма която гледам,добре си правех, че не гледах до сега .
Мислех,,че ще е състезание,то се оказа ББ във ферма

# 10
 • Мнения: 3 926
В случая си беше кофти стратегия най-силната игра да сложиш 4 точки. Виждаш, че останалите са г/д еднакви и всичко зависи от късмета ти. В такъв случай играеш All in. Надяваш се на късмет с една от първите 4 игри и размазваш с най-сигурната ти игра.

# 11
# 12
 • София
 • Мнения: 2 722
Добра  си е тактиката с 4-  те точки на най- силната игра, ама няма как да предвидиш първите 3 на 100 %.  Симеон миналия сезон играеше така и добре му се получаваше.
Моят фаворит е Митака 🤘
Лейди , благодаря за темата🌷
И какво е предимството пред това да я сложиш за 5 точки?
Бети където има огромно предимство в нея, два поредни дуела не я играе. За мен това е доста неумно....

# 13
 • Мнения: 4 208
Гледах интервюто с Бети и тя продължава да е моята любимка. Харесвам интелигентни хора, които си правт изводи от грешките, стараят се да се усъвършенстват и са позитивни. Честит годеж и щастлив семеен живот!

# 14
 • София
 • Мнения: 12 404
На Бети й беше време да излиза вече и тя самата го осъзна.
Затова хладнокръвно понесе загубата и искрено се радваше, че битката е приключила.
Не я слуша главата понякога, но тази искрена емоция и радост от живота, които носи у себе си, ми харесват. И искреността й. Тя не задържа мисъл между ушите си - всичко изговаря на глас. Simple Smile Не се свени да се извини, когато сгреши, и носи някакво благородство, което много ми харесва.
Не е лоша Бети. Въпреки някои разочарования, като цяло - харесва ми като човек. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт