Бързи здравословни въпроси и отговори – 10

• 63 433
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Благодаря, Мариса! Flowers Hibiscus

# 601
В "Бодимед" преди време ми бяха казали, че те също могат да ми вземат носен и гърлен секрет, но не проникват толкова надълбоко в ноздрите и гърлото, колкото би го направил специалист УНГ. Спомням си, че питах тук, в темата, дали това е от чак такова значение и имаше противоположни мнения дали, ако пробите се вземат в домашни условия или от лаборантка, биха били достатъчно акуратни за целите на изследването, или е далеч по-добре манипулацията да бъде извършена от лекар УНГ. Peace

# 602
На мен ми се наложи миналия месец да ми се вземе гърлен секрет и лекаря УНГ изрично каза , че иска той да го вземе ,а не ЛЛ, защото ще е точно от където трябва да се вземе.
Пп: лаборантите не ги учат да взимат такива секрети и най-вероятно ще го направят напълно "непрофесионално" Hands V

# 603
  • София
Благодаря на всички! И аз съм на същото мнение, но нямам избор щом лаборантката отказва да вземе пробата. А за УНГ едва ли ще получа направление - пускам изследванията по свое решение, защото детето "влачи" един и същ проблем доста време и ЛЛ не предприема нищо по въпроса, отказва ми направления, защото според нея не било проблем. Всъщност проблемът е само нощем, през деня й няма нищо на малечка и ЛЛ вероятно има своите основания, но пък аз искам да съм сигурна, че наистина й няма нищо.

# 604
  • В Голямото село
Аз не знам защо си давате парите за помощни лекарства?
След добър АБ кашлицата ще се изчисти, просто трябва време, не става за ден.
Дева, не е така. Антобиотикът би помогнал само при наличие на доказана бактериална инфекция. В конкретния случай ми се струва, че не става дума за такава. При толкова продължителна кашлица отдавна да съм отишла на лекар. Ако беше бактериална инфекцията, вероятно щеше да има и други оплаквания.
Бих посетила личния лекар. Възможно е да е отключена някаква алергия. Т.е. секретът да е абсолютно чист. Търсете причината, много време е минало.
И АБ, и Геломиртола са ми предписани от лекар пулмолог, не си ги пия на своя глава. Все си мисля, че лекаря трябва да знае какво прави, даже на три прегледа съм ходила за последния месец, и рентгенова снимка е правена. Казали са ми само хроничен бронхит, но нямам зелени храчки, характерни за бактериална инфекция. След празниците явно пак ще трябва да ходя.

# 605
Когато вземаш секрет е най-добре да използваш стерилни тампони С хранителна среда. Трудно се намират обаче по аптеките.

# 606
  • On the sea
Да ме притеснява ли главоболие при движение на главата, болката не е силна, но доста  неприятна вече втори ден. (От няколко дни съм със грип)

# 607
Съсвем нормално е това при грип.
А всъщност грип ли е или обикновен вирус?
Масово хората на една хрема казват грип.

# 608
Здравейте
Притеснена съм за майка си.От около 10 ина дни се оплаква от проблем със стомаха,гадене,повръщане,отмаляване.Изследвания прави-наред са.При личния преглед,няма проблем според него.Днес я водихме на спешен(то днес какво друго).Сложиха и инжекция деган +бусколизин,изписаха и спазмалгон,деган и още нещо в момента не се сещам какво.
Да не би да има вирус,за който не съм чула?

# 609
  • On the sea
Ами температура, гърло, нос и аз не знам, не е чак толкова страшно, на такова главоболие досега съм нямала и всъщност продължава Disappointed

# 610
Здравейте
Притеснена съм за майка си.От около 10 ина дни се оплаква от проблем със стомаха,гадене,повръщане,отмаляване.Изследвания прави-наред са.При личния преглед,няма проблем според него.Днес я водихме на спешен(то днес какво друго).Сложиха и инжекция деган +бусколизин,изписаха и спазмалгон,деган и още нещо в момента не се сещам какво.
Да не би да има вирус,за който не съм чула?

Гастроентеролог май ви трябва.
А иначе има ентеровируси...с болки в корема, повръщане, разстройство. Отпадналостта би могла да е от обезводняването.
Но все пак 10 дена са си доста. Посетете специалист. Какви изследвания са пескани?

# 611
Ами температура, гърло, нос и аз не знам, не е чак толкова страшно, на такова главоболие досега съм нямала и всъщност продължава Disappointed

Само хрема е достатъчна за главоболие.
Не е страшно.

# 612
И аз за майка се тревожа. От снощи е с повръщане, разтройство и главоболие, а нея глава не я е боляло от години. Чувства се отпаднала. Вчера и световъртеж получи. Дали е вирус? Като чели предпочитам да е това, макар, че е възрастна и един вирус ще я събори на легло с дни.

# 613
Прилича на вирус. Много вода трябва да пие, много. От обезводняването боли глава, нямаш сили, отпаднал си. Много течности трябват....

# 614
  • София
Когато вземаш секрет е най-добре да използваш стерилни тампони С хранителна среда. Трудно се намират обаче по аптеките.

В Цибалаб винаги са ли давали безплатно!

Общи условия

Активация на акаунт