Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-21

• 71 294
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
Не търся апартамент с  квадратура на къща, но родителите ми живеят в 110 квадрата и жилището е доста по-просторно и функционално от обявени 117 например НС. Да не говорим, че има предложения на НС с висока сграда на два метра от балкона. Недоумявам кой ще го купи това. Наистина продавачите са изгубили връзка с реалността и то не по отношение на цените, а на качеството на живот, което предлагат за тези цени. Ама не бързали, нека не бързат, те апартаментите са ипотекирани към банки и ипотеката си тече....(коментирам частен случай, който ми е известен, но предполагам много от новите апартаменти са с тежести в резултат на финансиране от банка на инвеститора).

Това мисля, още отдавна го изяснихме - че старото е с много по-добри разпределения и не лъжат в площообразуването, и то си има причини за това. Мисля, че си поставяш малко сложен казус, да не кажа невъзможен  - хем да е НС, хем да е с разпределенията и удобставата на старото, хем и да е с отстояния и гледка. Такова НС може и да има, обаче то няма да е на средна цена за локацията, а ще е на поне 30-40 % по-висока, защото ще е много голямо изключение. И за него ще има опашка от желаещи. Но пък това си е твое решение.

Като гледам, новите проекти в Лозенец са на 3000 е/кв, без да имат тези характеристики - щом на този на Семинарията с целия трафик, мръсотия и шум му искат над 300 000 за 100 кв  Shocked  Сега и BLD ще почват на Галичица, не знам какви цени ще избичат там, иначе там вероятно ще има гледка и отстояния, парцелът е на такова място. Но не ми се мисли какво ще се случи с трафика и паркирането по Галичица, като изградят там няколко корпуса по на 7-8 етажа - парцелът е много голям.

Последна редакция: вт, 28 ное 2017, 13:54 от Анонимен

# 391
Попеа, може ли малко повече подробности за проекта на BLD на Галичица, ако имаш де...Не съм забелязала там да започва нещо ново, а ако и парцелът е хубав.....
П.П. НС се предлага масово с гараж или паркомясто (то и такова се търси), така че няма според мен да се задръсти улицата.

# 392
С тези изисквания се сещам за небостъргача на Артекс в Изгрев - 100кв чисти, 120 общи. Ще ти е широчко Simple Smile Няма да имаш блок пред себе си защото си на 21-ви етаж от 23, строителството е качествено, само дето ще трябва да им броиш 200к евро без ДДС. Ако ги извадиш в кеш няма да плащаш ДДС-то Simple Smile

# 393
С тези изисквания се сещам за небостъргача на Артекс в Изгрев - 100кв чисти, 120 общи. Ще ти е широчко Simple Smile Няма да имаш блок пред себе си защото си на 21-ви етаж от 23, строителството е качествено, само дето ще трябва да им броиш 200к евро без ДДС. Ако ги извадиш в кеш няма да плащаш ДДС-то Simple Smile
Не ми се живее в небостъргач, мерси. И не е въпросът в парите. А и видях строежа, ами доста е нагъчкано там, че и далеч от метрото.

# 394
Аз честно казано много бих искал да живея на предпоследния етаж там, но ако беше друга локация и до 100к евро Simple Smile

# 395
Попеа, може ли малко повече подробности за проекта на BLD на Галичица, ако имаш де...Не съм забелязала там да започва нещо ново, а ако и парцелът е хубав.....
П.П. НС се предлага масово с гараж или паркомясто (то и такова се търси), така че няма според мен да се задръсти улицата.

Още не е обявен - няма табела, няма изкоп, но минавам често от там. Това е на гърба на ФМИ, беше някаква лаборатория или предприятие за нещо си, и гледам, че са разрушили сградата и са подготвили терена. Не знам кога ще почват, обаче, следи им сайта. Всъщност има табела, на която пише, че до 30.11. ще приключат разрушителните работи и се извиняват за неудобството.

Абе не знам как се предлага, обаче сградите ще са големи и ще трябват много паркоместа (четох за проекта някъде преди време), което значи копане много надълбоко, а в района има подпочвени води. А и дори да има гаражи, нали тези всички коли трябва да минат по Галичица и по малките околни улички, а пропускливостта на улицата е все същата. Просто тези улици са за къщи и малки 3-4 етажни кооперации, а не за 7-8 етажни с по 3-4 входа.

Последна редакция: вт, 28 ное 2017, 14:13 от Анонимен

# 396
Да, права си, така е. Дано не търсят яко застрояване и оставят зелена площ и въздух, пише, че се целят във високия сегмент. Ще им следя сайта, благодаря. Кварталът е хубав, само дано не го зашият от строежи като Стрелбище и Хладилника, че и там бутнаха къщите на хората и вдигнаха нагоре бетона. Тук спасението е, че къщите са хубави и добре поддържани, не им се продава явно на собствениците и правилно.

# 397
  • София
Мисля, че някъде в любимия ми форум четох и аз за сградата, но не мога да го открия. Първата тема е за  проектите, въобще софийската тема е интересна.
http://www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?s=d04acdc6e2627c3 … 4d654f&f=4218

# 398

Още не е обявен - няма табела, няма изкоп, но минавам често от там. Това е на гърба на ФМИ, беше някаква лаборатория или предприятие за нещо си, и гледам, че са разрушили сградата и са подготвили терена. Не знам кога ще почват, обаче, следи им сайта. Всъщност има табела, на която пише, че до 30.11. ще приключат разрушителните работи и се извиняват за неудобството.

Абе не знам как се предлага, обаче сградите ще са големи и ще трябват много паркоместа (четох за проекта някъде преди време), което значи копане много надълбоко, а в района има подпочвени води. А и дори да има гаражи, нали тези всички коли трябва да минат по Галичица и по малките околни улички, а пропускливостта на улицата е все същата. Просто тези улици са за къщи и малки 3-4 етажни кооперации, а не за 7-8 етажни с по 3-4 входа.
Между "Якобица" и "Бабуна планина" ли, или "Доктор Марин Русев"?

# 399
Прочетох, че ще бъде на Галичица 33. Милен Русев не е ли в Изток?

# 400
Между "Якобица" и "Бабуна планина" ли, или "Доктор Марин Русев"?

Първото - срещу бившето холандско, сега май е на Казахстан. ЯкУбица е улицата.
Малее, и на Марин Русев ли ще бичат мастодонти?!  Shocked Ужас и безумие!
Дано не търсят яко застрояване и оставят зелена площ и въздух, пише, че се целят във високия сегмент. Ще им следя сайта, благодаря. Кварталът е хубав, само дано не го зашият от строежи като Стрелбище и Хладилника, че и там бутнаха къщите на хората и вдигнаха нагоре бетона. Тук спасението е, че къщите са хубави и добре поддържани, не им се продава явно на собствениците и правилно.

Не знам защо, ама  не храня особени надежди за това  Mr. Green

# 401
Там по спомен има някакви много стари сгради с изпопадала мазилка и паркинг, може би са към сградите на СУ, но петното е апетитна хапка за някой инвеститор. Надявам се да не уплътнят до максимум парцела.

# 402
Аз честно казано много бих искал да живея на предпоследния етаж там, но ако беше друга локация и до 100к евро Simple Smile
Аз съм ходила на оглед на апартамент на 22 етаж в ЕПК. Като изключим невероятната гледка, няма никакви плюсове, а само минуси. Веднъж да се развали асансьора, ще ти се приреве. Ако се налага да се качват мебели (например матрак 160/200), които не влизат в него, ще се разделиш с минимум 220 лв, за да ти ги качат. Освен това да гледаш деца на толкова висок етаж е ужасно стресово. Постоянно ще им трепериш да не паднат. Терасата ти е абсолютно неизползваема, а да простираш на нея е изключено.

# 403
  • София
Тук също има някакво инфо - http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2016/04/10/2739818_bulgars … v_lozenec_za_nad/
Парцелът е голям, много зависи как ще го застроят.  

# 404
Те сега новите небостъргачи ги строят с огромни тераси, обезопасени, добре изглеждат, обаче и зимата трябва да се чисти тая площ, а вятърът как духа нависоко, веднъж бях в един такъв хотел, мерси. А дечица навсякъде е стресово да се гледат, и от втория етаж на къща може да паднат и да стане непоправимото.

Общи условия

Активация на акаунт