С какво ви дразнят свекървите- 88

• 77 495
  • 788
  •   1
Отговори
# 630
Това с научаването пред очите ми се е опровергавало. Аз кърмех на поискване и не съм оставяла мамин златен да плаче и така и не стана ужасно бебе.  Просто ако се оставят родителите и бебето да свикнат и сами да си изработят стериотип, нещата се нареждат. Не всички бебета реват непрекъснато, независимо от начина на отглеждане.

За това е важно да не се бъркат странични хора. Нито едно бебе не заслужава да бъде оставено да плаче. Няма как едномесечно дете да се "лигави".

# 631
Върви още тая мантра явно, като го вземеш често ще го разглезиш. Горките деца.

# 632
Няма правилно и грешно,природата се  е погрижила да даде усет на майките,за това името е свято.
То има период ,после време да оставиш  "детето" да се оправя само.Като пораснат,и  да искаш да го вземеш идва ден да не можеш.А ти се иска,признавам.Когато виждаш,че страда ти идва да го гушнеш като бебе,да му мине.Ама не става.
Бебетата са за гушкане.Най-вече от мама.Пред очите ми е снахата с внука,изпращаше ме от терасата.Няма да го забравя.И като кърми-мадона.Себе си не съм виждала,но нея  пазя като картина в съзнанието си.

# 633
  • Monaco
Според мен новородено бебенце трябва да се гушка и успокоява, знаете имат колики мъничетата, растат им зъбки, имат нужда да усетят топлината и уханието на мама. Връзката е много силна, даже се препоръчва след като се роди да се постави на гърдите на майката, за да се успокои. Вече като са по-големички и се глезят, за да стане на тяхното съм съгласна, че не трябва да се лигави детенцето.  А колкото до моята свекърва, тя не приема друго мнение и говори доста наставнически, което не ми е приятно. Който и друг да е, би било неприятно и да е приятелка, съсед, дори и моята майка. И тя милата си ми дава съвети, с които не съм съгласна, например че първите 3 месеца не трябва да излизам с бебчето да не се разболеем и да не пускам много хора в къщи, което ми е малко невъзможно, имайки впредвид, че мъжът ми има много роднини, които биха искали да се порадват и да видят нашето бебе. А и като добавя, че терминът ми е на Коледа, със сигурност ще сме заобиколени от много хора...

# 634
Със сигурност в сезона на грипа върволици гости не са най-доброто за едно новородено. Но, ако социалният живот е по-важен от здравето му, ОК.

# 635
Сигурно и за кърменето под час не си спомняш.

О, него си го спомням. И не съжалявам, между другото. И аз, и бебето се чувствахме много добре с режима, който си създадохме. То си спеше спокойно, аз имах време да си почина, да почета, да пия кафе с приятелка или да свърша някоя работа из къщи.
Това, което най-много ме мореше в този период, беше постоянното пране, сушене и гладене на пелени.  Sick

# 636
Какви пелени, Сийке? Децата ни не са ли набори? 93-та е Говендър Мой и помня как в родилното ми набиха в канчето никакви памперси, само памучни пелени. Точно два дни издържах на режима пране, сушене, гладене, изхвърлих пелените, купих си памлерси и се родих направо.

# 637
Ами, в наше село имаше само един вид памперси, на "Памперс" в Аско-Деница и един пакет струваше почти цяло майчинство. Синът ми е роден през януари. Към края на годината се появиха и някакви италиански, които бяха доста по-евтини, та разбрахме и ние от тази екстра. Първите 3 месеца беше само на пелени и гащи, памперс само за разходка и при ходенето на консултация. Да припомням ли как пишкат момченцата и че едно напикаване означаваше смяна на всички дрехи, включително и камизолките/блузките?  Laughing

# 638
Сигурно и за кърменето под час не си спомняш.

О, него си го спомням. И не съжалявам, между другото. И аз, и бебето се чувствахме много добре с режима, който си създадохме. То си спеше спокойно, аз имах време да си почина, да почета, да пия кафе с приятелка или да свърша някоя работа из къщи.
Това, което най-много ме мореше в този период, беше постоянното пране, сушене и гладене на пелени.  Sick

Я се опитай да го препоръчаш  на снахата.

# 639
Какви пелени, Сийке? Децата ни не са ли набори? 93-та е Говендър Мой и помня как в родилното ми набиха в канчето никакви памперси, само памучни пелени. Точно два дни издържах на режима пране, сушене, гладене, изхвърлих пелените, купих си памлерси и се родих направо.

Моят е 89та. Явно точно в тези години е била границата. За памперси не бяхме чували.

# 640
Няма нужда да го препоръчва на снахата. Тя си е отделен индивид и ще си изработи сама режим който и е удобен на нея.
Мерси съм за такива препоръки, хеле пък от хора дето не са кърмили повече от 3 месеца.

# 641
  • Monaco
Не съм казвала, че социалния живот е по-важен! Казах че на Коледа семейството се събира, мисля че навсякъде е така и това е неизбежно. И  не може 3 месеца да не излизаш никаде, дори на разходка. Не мисля ще има нормален човек, който би си замъкнал детето по барове, кафенета и дискотеки, че да говорим за социален живот!

# 642
Я се опитай да го препоръчаш  на снахата.

От какъв зор?
На мен да не би някой да ми се е бъркал как да си гледам детето? Слушах съветите на акушерката и лекаря, четях книги как си гледат децата по света и главно се водех по детето. Както вече казах, гледах го така, както беше най-добре за двама ни.

# 643

Мерси съм за такива препоръки, хеле пък от хора дето не са кърмили повече от 3 месеца.

Анатема за такива хора.

# 644
Къде са ти точилките, иначе не хваща анатемата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт