С какво ви дразнят свекървите- 88

• 78 377
  • 788
  •   1
Отговори
# 510
Моите изчадия- и двамата, са безбожно гнусливи- дотам, че щерката като готви не опитва яденето, а синковеца постанови, че трябва да се ползва една лъжица за разбъркване и друга опитване.
За облизването на пръстите, няма нужда и да споменавам.
И мъжът ми е много гнуслив, с една лъжица като се опита яденето и директно в миялната машина, а с друга се разбръква.
Храна не пипа с ръце и не му е приятно да види друг така.
Дори и зелето не бъркам вече с ръце, а със салатни лъжици.
А в мармаладът се бърка със специална лъжичка, а с друга се маже по филиите.
Аз свикнах бързо на неговите начини и дори сега ми харесва така.
Ако държиш и обиаш един човек, и имаш желание, свикваш.
А и неговите начини са много по-добри и по-хигиенични от моите, така че ги възприех с радост.

# 511
Нали трябва с ръце да си го намачкаш зелето. Или имате специално центрофуга за това?

# 512
  • София
Истината за мен е, че който не е имал баба на село, при която да го пратят през ваканцията, става прекалено стерилен и приема че зеленчуците се гледат в тарелките- измити, опаковани.......а ябълката от дървото в градината- също толкова мръсна, колкото пристигналата от другия край на света.

# 513

Замислих се  как бих постъпила, ако съм в ситуации, каквито сте описали.
Вероятно бих казала направо, че не искам да ям заради хигиената. Може сами да не си дават сметка, че това е причината.

# 514

Замислих се  как бих постъпила, ако съм в ситуации, каквито сте описали.
Вероятно бих казала направо, че не искам да ям заради хигиената. Може сами да не си дават сметка, че това е причината.

Да де, ама ако си младо момиче, което е в семейството от не много отдавна, дали ще имаш смелост и как ще се изтълкува от другите.
Или ще те обяват за претенция и дръпната.

# 515

Замислих се  как бих постъпила, ако съм в ситуации, каквито сте описали.
Не бих могла да се пречупя да го кажа. И да си дават сметка, и да не си, със сигурност ще ги засегна, както и да го поднеса.

# 516
  • Canada
Истината за мен е, че който не е имал баба на село, при която да го пратят през ваканцията, става прекалено стерилен и приема че зеленчуците се гледат в тарелките- измити, опаковани.......а ябълката от дървото в градината- също толкова мръсна, колкото пристигналата от другия край на света.

Не, просто едно е при баба на село, друго е от тарелката, чието съдържание не знаеш с какво е било третирано и как.

# 517
Аз предпочитам да си трая и да се правя на диета, защото знам, че ако направя забележка, ще им стане ясно на всички, че ме гнус и това ще доведе до конфликти в семейството, после и раздори и с мъжа ми. Малко диета не е лошо нещо Simple Smile

# 518

Замислих се  как бих постъпила, ако съм в ситуации, каквито сте описали.
Не бих могла да се пречупя да го кажа. И да си дават сметка, и да не си, със сигурност ще ги засегна, както и да го поднеса.
Аз също. Представи си, че на теб ти го кажат - Колкото и възпитано да е поднесено, ще те заболи. Като в приказката за мечката и лошата дума.

# 519
Аз съм израстнала при баба и дядо и сме живели в къща. Много миеха абсолютно всичко от градината и ме предупреждаваха нищо да не ям не измито, за да не хвана кучешка тения. А и имаше много котки навсякъде и определено не ги ваксинирваха или обезпараитяваха, защото не принадлежаха на никой.

# 520
  • Варна
Хм, деликатна ситуация наистина. Мисля, че тук няма правилен и грешен подход. Трябва да се действа според хората, случая, ситуацията. Не мисля, че бих изпляскала на съпруга ми: "Гнус ме е от майка ти, щото е болна." Но пък за неизмити картофи и обиране на кайма от пода, бих си го казала директно, даже не на съпруга ми, а директно на тях.
И не, Янечек, не е лиготия да не искаш да хрупаш пръст, само и само да не засегнеш някого. Моята свекърва така мие марули, че после може да си счупиш зъб. А като свари яйца, така ги бели, че после си набавяш калций за месеци напред. Казала съм й директно, че държа аз да върша някои неща, като гореспоменатите например. В началото се цупеше, но се примири.

# 521
  • София

Аз също. Представи си, че на теб ти го кажат - Колкото и възпитано да е поднесено, ще те заболи. Като в приказката за мечката и лошата дума.

Добре, но когато с години все извиняваш неяденето у тях с диети и алергии, дали не е по- обидно? newsm78

Ами, ако свекървата е от хората, които обичат да сложат проблема на масата, за да го решат и директно те попита за причината, заявявайки ти че е наясно, че не иде реч за диети и алергии?
Пак ли ще измисляш или ще ѝ разкажеш от какво те е гнус? newsm78

# 522
Ами, ако свекървата е от хората, които обичат да сложат проблема на масата, за да го решат и директно те попита за причината, заявявайки ти че е наясно, че не иде реч за диети и алергии?
Пак ли ще измисляш или ще ѝ разкажеш от какво те е гнус? newsm78
Е, ако е такъв човек, директният отговор е по-доброто решение. Кали е права, трябва да се действа спрямо човека и ситуацията.

# 523
  • Варна
Ако беше такава вече щеше да е сложила проблема на масата.

# 524
Проблемът със себореята е един, а събиране на кайма от пода и кихане в салатата е друг.
В първата ситуация трябва   да се търси адекватно лечение, в другите случаи подходът трябва да е друг. Сложно е, обидно би било, но пък и някои хора трябва да си променят навици, неприятни за околните.  Не е възможно цял живот да се преструваш, че не си гладен или си на диета. Ето, Кали споделя нейния опит и  у тях  нещата са се решили.
Пък и такива свекърви, снахи или други домакини, трябва да са абсолютни тапигьози, за да не забележат и да не си дадат сметка защо това се повтаря, пък сами да се досетят и поправят. Ама явно сме си наистина голем процент дебили.

Последна редакция: сб, 25 ное 2017, 18:15 от K.A.G.

Общи условия

Активация на акаунт