С какво ви дразнят свекървите- 88

• 77 562
  • 788
  •   1
Отговори
# 555
И все пак не разбрах – кое налага мъжът ти да им дава пари всеки месец (не за конкретни нужди – здраве, ремонти и т.н., когато е нормално да се помогне)?
Само защото му звънят и искат? Ами, дай ми номера му, моля те, да му звънна и аз.

# 556
Реално останалите наследници са някъде в чужбина и изобщо не им пука за 2-стайка на първи етаж в Хаджи Димитър, но иди обясни това на хора, които е трудно дори да надвикаш. А иначе са упорити като магарета. В петък беше тръгнал да им остави пари, но нещо пак се засегнаха (не им се бил обадил по-рано) и той не им занесе. Днес е неделя и му пропищяха ушите по въпроса как ги е зарязал и се били оправяли с 1 лев цели 2 дни. Няма оправия. Аз имам чувството, че ако ги зареже, ще умрат от глад, но няма да си оправят имотните въпроси.
Да го накарам да ми припишат при нотариус, че мъжът ти има право да се разпорежда с техният дял от апартамента. Тогава той може да издири наследниците, да се продаде евентуално апартамента и да се разделят парите. А мъжът ти да им дава определена месечна издръжка от тези пари докато те свършат.
Да има каже, че не може да си позволи да им дава месечни постоянно.
А иначе, ако съпругът ти без пълномощно им оправи бакиите, те ще се появят да вземат парите, евентуално ще ги подарят на сестрата и следващият месец пак няма да имат.

Пробвахме. Няколко пъти. Всеки път изпадат в нервни кризи колко страшно щяло да е и какви нерви щели да почупят. А и да му припишат апартамент... никога. Ако някога припишат нещо, то ще е на сестра му с гаранция. Ние предлагахме ние да задвижим нещата с тяхно позволение, после да платим за ремонта и да им намерим наематели. Не искат.

Сийка, ами родители са му, жал му е. Не може да знае, че гладуват и да се чувства добре. Такъв е - много е добричък и макар че като цяло няма проблеми да казва НЕ, няма да е ОК с идеята, че живеят на кисело зеле и хляб.

# 557
  • София
Няма нищо по-страшно от емоционалното изнудване!

# 558
Как са се оправяли тия хора толкова години, Google76, че и две деца са отгледали? Техните родители ли са ги подпомагали?  Така, както го разказваш, те са си на отглеждане. А че само една пенсия не стига, то е ясно, ама защо е една... 
Не разбирам, как така по цял ден ще стоят у дъщеря си, а дори няма да се нахранят там...

# 559
Как са се оправяли тия хора толкова години, Google76, че и две деца са отгледали? Техните родители ли са ги подпомагали?  Така, както го разказваш, те са си на отглеждане. А че само една пенсия не стига, то е ясно, ама защо е една...  
Не разбирам, как така по цял ден ще стоят у дъщеря си, а дори няма да се нахранят там...

Една е, защото баща му спря да работи сред медицинските реформи, защото били несправедливи (бил е лекар). Та от около 20 години не е работил нищо. Иначе да, от родители са подпомагани преди нас. Те са си свикнали някой да им е длъжен.

# 560
Ах, Гугъл, тези хора ще ви виснат на гърбовете, просто тепърва очаквайте номера и разправии, още нищо не сте видели, какви панаири ви очакват, ако не сложите граници още сега.

# 561
Да, всичко ви предстои.

# 562
То по-лошо от това няма накъде.

# 563
Както те чета – има, има...

# 564
Еми не знам вече. От една страна родител трудно се оставя съвсем да мре от глад. От друга те правят положението много лошо. Аз нямаше да мрънкам за самите пари, ако отношението им беше малко по-човешко. На мен ми е обидно да им даваме пари, докато те ни овикват. Ей това ми е най-гадно.

# 565
Въпреки, че в една друга тема с Google спорим, в тази напълно я разбирам и и съчувствам. С моите свекъри положението е подобно. С разликата, че свеки е неработещата. Има само около 20г. трудов стаж, а през последните 10-15г. си стои в къщи и казва, че не и е добре и не може да работи. С две думи от много време тя не изкарва никакви парички. Скоро и пенсия няма да вземе, защото нито стаж нито години има.
Свекъра работи в чужбина (не целогодишно) и единствено заради това, все още се оправят що годе сами. Поне там се осигурява на висока заплата и се надяваме, че това ще му помогне за пенсията след някоя друга година.
Иначе и ние им помагаме, но по по-индиректен начин. Покриваме им някои сметки, плащаме здравните осигуровки на свеки. Минаият ден им взехме нов глюкомер. Когато ходим на гости най-редовно зареждаме хладилника с продукти. Ей такива неща ЗАСЕГА.
До този момент само няколко пъти се е налагало да им даваме парички на ръка, но предполагам, че ако нещо с пенсията на свекъра се обърка ще се наложи да го правим по-често.
Лошото е, че както е казала Гугъл, те са му родители и няма как да ги остави. Няма как да знае, че стоят на студено, няма какво да ядат или не могат да си позволят най-елементарните консумативи и да стои безучастен.
Гугъл, свекъра ти на колко години е? Има ли шанс скоро да вземе някаква пенсия?  

# 566
Гугълче, аз ти вярвам, че мъжът ти е добър и грижовен, но ти и сама си наясно, че в този случай става въпрос за емоционално изнудване, на което той се поддава чисто ирационално. Той просто не може да се отърве от емоционалната си зависимост. И когато се появят вашите деца, ще стане страшно. Ама много страшно.

# 567
Гугъл, свекъра ти на колко години е? Има ли шанс скоро да вземе някаква пенсия?  
Не, отдавна е минал пенсионна възраст, но няма стаж. Много е трудно да се обясни, но той наистина няма как да остави родителите си, каквито и да са да гладуват... Не е такъв човек.

Уиш, то даже не е емоционална зависимост, а нещо като дълг по-скоро. Хем гледа да не им угажда съвсем и да отделя минималното, хем реално няма как съвсем да ги зареже.

Освен това ситуацията реално е далеч по-закучена. Ще го обясня накратко.
Когато казвам "свекърите ни тормозят" обикновено имам в предвид баща му. Майка му си има своите минуси, но далеч не е това чудовище, което е баща му. След толкова години психически тормоз, тя просто се е примирила и гледа да не се обажда дори да не е съгласна, за да си спести проблеми, просто с по една дума приглася, за да се води, че го е защитила (та да не я овиква после). Когато се виждат само двамата (МП и майка му) се разбират доста по-нормално, но тя няма как да наложи, каквото и да е мнение. Свекъра е от тия мъже, които твърдят, че домакинската работа не е за тях, не поема нищо, не прави нищо, пълен патриархат, но в неговия случай и не допринася с нищо освен с тормоз. Темата защо тя търпи е отвъд моето разбиране и възприятие.
Та, ако МП спре да им дава пари, то така наказва и майка си, която реално не е виновна за простотиите на баща му, а това действително не е ОК. Ако всичко опираше до баща му, аз мисля, че и той щеше да се е отказал отдавна и да се дистанцирал максимално.

# 568
Дългът към родителите си е дълг и е нещо съвсем нормално. Но тук, границите на дълга са прескочени и наистина се отива в емоционалната зависимост. Свекърите ти имат алтернативи за подобряване на материалното си положение. Те отхвърлят всяка една алтернатива, без да дадат нито един разумен аргумент. Но мъжът ти продължава с финансовите инжекции. Разбирам, да нямаха алтернативи. Но те имат. Кое друго освен емоционалната зависимост го кара да инжектира финанси, като те имат реални алтернативи? Аз ти вярвам, че мъжът ти е свястно момче. Но ти го гледаш с очите на любовта, а аз през отражението му в моя чугунен тиган и от там идва разликата в картинката, която виждаме. Надявам се да се окажа лош пророк, но не ти завиждам, когато се родят децата ви.

# 569
  • Ямбол
Понеже Гугъл е млада, предполагам и свекърите не са много стари. Не може ли да работи нещо свекърът или пак ще си намери извинение.
Има такива хора, които цял живот лежат на нечий гръб, а най-гадно е да изнудваш децата си.
Моята свекърва е в малко по-лек вариант, но тя в момента също е зависима изцяло от нас.

Всеки ден има с какво да ме дразни - днес я помолих да дойде по-късно следобед(искала да си готви), като мислех първо аз да сготвя и после да не се пречкаме двете. Е, дойде точно когато започвах с два часа по-рано. Хем си знам, че тя науми ли си нещо, няма накъде, но взе да ми писва да се съобразявам все с нея.
Аз или майка ми сме така възпитавани, че никога няма да причиним такива номера на децата си. Тя обаче е расла с възпитанието, че децата са длъжни и у нас се разполага, все едно си е вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт