С какво ви дразнят свекървите- 88

• 77 531
  • 788
  •   1
Отговори
# 570
Понеже Гугъл е млада, предполагам и свекърите не са много стари. Не може ли да работи нещо свекърът или пак ще си намери извинение.
Има такива хора, които цял живот лежат на нечий гръб, а най-гадно е да изнудваш децата си.
Моята свекърва е в малко по-лек вариант, но тя в момента също е зависима изцяло от нас.

Всеки ден има с какво да ме дразни - днес я помолих да дойде по-късно следобед(искала да си готви), като мислех първо аз да сготвя и после да не се пречкаме двете. Е, дойде точно когато започвах с два часа по-рано. Хем си знам, че тя науми ли си нещо, няма накъде, но взе да ми писва да се съобразявам все с нея.
Аз или майка ми сме така възпитавани, че никога няма да причиним такива номера на децата си. Тя обаче е расла с възпитанието, че децата са длъжни и у нас се разполага, все едно си е вкъщи.
Това никога не бих го издържала, направо ще откача. Няма да спестя приказките на мъжа ми да поговори с майка си, ако и това не помогне, вече ще влошим отношенията си.

# 571
Човекът ако е искал да работи и да издържа семейсвтото си, досега да го е направил. Според мен от 100 кладенеца вода ще донесе, но работа няма да започне. Още повече, че има кой да му дава пари и да финансира безделието му.
Аз за това питах на колко години е?  Ако има поне 15 години трудов стаж и е навършил 67, би трябвало най-малко да може да взима минималната пенсия. А щом е бил медицинско лице и със съпругата си са отгледали 2 деца, все ми се струва, че поне тези 15г. трябва да ги е изработил.

# 572
Ако стане мормон или мюсюлманин, може и по повече. Ама от друга страна и на него ще му висят на главата няколко тъщи, то вярвам, че ще ти се размине. Mr. Green

# 573
  • Варна
Гугъл, ясно е, че приятелят ти е мека Мария и няма да спре да ги подпомага. Ок, нормално отношение на дете към родители е да помогне. Но няма ли начин сумата, която давате на месец да им се дава наведнъж и след това да се прекратят всякакви разговори и обаждания с тях докато дойде време за следващия месец да се дадат парите? Евентуално може и по банка да го уредите или наистина чрез сестрата. Парите са отписани, то е ясно, но поне нервите да си спестите.

# 574
Гугъл, ясно е, че приятелят ти е мека Мария и няма да спре да ги подпомага. Ок, нормално отношение на дете към родители е да помогне. Но няма ли начин сумата, която давате на месец да им се дава наведнъж и след това да се прекратят всякакви разговори и обаждания с тях докато дойде време за следващия месец да се дадат парите? Евентуално може и по банка да го уредите или наистина чрез сестрата. Парите са отписани, то е ясно, но поне нервите да си спестите.
И ние натам клоним. Евентуално може да им изкара една карта и да ги превежда директно на картата. Ще има големи панаири в началото, но току виж се примирят.

Човекът ако е искал да работи и да издържа семейсвтото си, досега да го е направил. Според мен от 100 кладенеца вода ще донесе, но работа няма да започне. Още повече, че има кой да му дава пари и да финансира безделието му.
Аз за това питах на колко години е?  Ако има поне 15 години трудов стаж и е навършил 67, би трябвало най-малко да може да взима минималната пенсия. А щом е бил медицинско лице и със съпругата си са отгледали 2 деца, все ми се струва, че поне тези 15г. трябва да ги е изработил.
Не е навършил още 67, иначе благодаря, това не го знаех за минималната пенсия. Мисля, че има 15 години трудов стаж, ще попитам.

# 575
Гугъл, и аз това щях да предложа. Или на седмична или на месечна база да им определите един бюджет и да се говори с тях, че толкова може да заделите. И наистина да им се даде карта за сметка и да си ги теглят сами. Сигурно ще е голяма истерия, защото няма да им е удобно и няма да е на тяхната, но в един момент и вие трябва да сложите някакви граници и да го отстоявате. Това напрежение рано или късно ще се прехвърли във връзката ви. Поставете им условия, иначе рискувате вашите отношения.

# 576
Гугълче, по-добре панаирите да са сега, отколкото като се родят децата.

Вижте какво ви нося:
Скрит текст:

# 577
Гугъле, дано не се изпокарате с мъжа ти заради тези истории, не е рядкост такава роднина, която отклонява системно финанси и разиграва театро, да се яви препъни камък в отношенията с партньора. Фиксирайте месечна сума за издръжка, връчете им дебитна карта, която да зареждате на определено число и толкова.

# 578
Гугълче, присъединявам се към поста на Янечек, по-горе.Не се сърди на момчето, сега е отговорен син, ще е и отговорен съпруг и баща. И аз съм минала през това, поставяш граници, ама и постоянно трябва да си твърд, че все искаха да ги прескочат, ами живот.

# 579
Като дойдат децата и техните разходи, ще е доста по-трудно.

# 580
По-трудно ще е, стига да понечат да имат собствени деца, че като гледам, те и сега имат - две безпомощни същества, които просят внимание, ядосват ги и трябват пари за отглеждането им.

# 581
Не вярвам да си развалим нашите отношения покрай тях най-вече, защото той не се хвърля да им защитава логиката и добре разбира, че има проблем. Осъзнава, че нещата трябва да се променят и досега не ни е лишавал от съществени неща в тяхна чест. Предполагам, че когато проимаме деца ще се наложи помощите да намалеят независимо от техните желания.

# 582

Всеки ден има с какво да ме дразни - днес я помолих да дойде по-късно следобед(искала да си готви),

Защо готви у вас?

# 583
имат - две безпомощни същества, които просят внимание, ядосват ги и трябват пари за отглеждането им.
Прилагат емоционален шантаж с цел финансова облага.
Колкото по-възрастни стават толкова разходите по тях ще са по-големи.

# 584
Няма как финансово да се оттърват от родителите. Просто природа... Мъжът на Гугъл или трябва са прекъсне всякакъв контакт с тях (което е нечовешко и слабо вероятно) или трябв да продължава са дава парички. Срядно положение няма, защото “свекърите” няма да позволят. Ако спрат паричките, по това което разказва Гугъл, те ще ги подлудят.
Гугъл от кой град сте, ако е ОК да споделиш?

Общи условия

Активация на акаунт