Как обичат мъжете?

• 48 003
  • 2 520
  •   1
Отговори
  • По света и у нас
Здравейте, имаше един коментар от миналата седмица за който си мислих тази сутрин.
Аз казах, че мъжете не умеят да обичат и Ронин ме попита как така съм имала взаимоотношения с мъже, които не са ме обичали…

Ето какво мога да обясня аз по въпроса за обичането и ми се иска да изложите вашите теории тук.

Мъжа обича фантазии - той не ме обича мен, обича някаква фантазия, която той си има за мен. Например ако аз съм с къса коса, той ще се сети за Шарън Стоун и ще си представи че аз съм Шарън Стоун и ще изживее любовна история с нея, а не с мен самата.
Ако аз съм славянка, а той е Американец, той ще си изживее фантазията, че е във филм на Агент 007 и аз съм момичето на Бонд от Руски произход със различен акцент  и той е Агент 007.

Безброй са ролите в които са ме слагали без дори аз да се натискам да ги играя. Ето ви списъка и ако намерите прилика в тези мацки кажете тук: Скарлет Джохансен, Камерън Диаз, Катрин Зита Джонс, Шарън Стоун, Момиче на Бонд, , Тинкърбел, Вещица, Шведка, Рускиня, Робиня, Германка, Полякиня, Амазонка, Маргарет Тачер, моделка, Милф, шугър бейби, шугър мама, бос беийб, Майка му, Китайка …. И тн и тн и тн.

Мъжете са си куку. Това е.

# 1
А как обичат жените?

# 2
Аз нещо не ти разбрах поста, но да отговоря.
Единственият мъж, който ме е обичал е баща ми. И това се усещаше чрез грижата за мен, която нямаше нужда даже да поискам. Много ми липсва.
Другите все нещо искаха от мен. Все длъжна бях за нещо, а всъщност нищо насреща... Голи думи и обещания ха-ха не, мерси.

# 3
Аз нещо не ти разбрах поста, но да отговоря.
Единственият мъж, който ме е обичал е баща ми. И това се усещаше чрез грижата за мен, която нямаше нужда даже да поискам. Много ми липсва.
Другите все нещо искаха от мен. Все длъжна бях за нещо, а всъщност нищо насреща... Голи думи и обещания ха-ха не, мерси.

Мамините синчета изискват най-много. Понеже мама ги е разглезила, очакват същото и от жените си.

# 4
изобщо, ама изобщо не мога да приема тезата ти

мъжете обичат рационално, а жените - емоционално
ако някой мъж се метне на емоционално обичане, то обикновено той е тотал щета
от друга страна ние, жените, като цяло искаме да сме обичани емоционално, а не рационално
рационалното обичане е докато вършиш работата, за която са те избрали - после си аут
емоционалното обикновено е някакво вкопчване и запълване на най-разни дефицити и опити за заличване на травми чрез нанасяне/получаване на други травми

и отново стигаме до онова с различните планети - мъже от..., жените от...

# 5
Имам лошо предчувствие за тази тема. 😀

Примадона, наблюденията ти са ми интересни, защото аз съм същата - искам си фантазията. Такъв ми е по принцип характерът/кръстът за носене. Не в степен да си представям, че е Брад Пит или да фетишизирам/обективизирам един мъж, но да, искам да ми запали въображението, искам и аз да запаля неговото, не виждам какво лошо има.

На мен всъщност ми се струва, че много връзки се провалят, защото са зациклили само в битовата част. То и само с мечти не се живее, де, ама аз да бях мъж, директно ще подмина добрата сервилна женица и отивам при тази, която ме предизвиква, вълнува, събужда от съня ми... Като жена правя същото и без това.

PS. Всяко влюбване е идеализация и не е чак толкова лошо. Все пак зависи дали твоят мъж ще пръцка край тебе или колегата на работа, който не понасяш, нали?

# 6
Здравейте, имаше един коментар от миналата седмица за който си мислих тази сутрин.
Аз казах, че мъжете не умеят да обичат и Ронин ме попита как така съм имала взаимоотношения с мъже, които не са ме обичали…

Ето какво мога да обясня аз по въпроса за обичането и ми се иска да изложите вашите теории тук.

Мъжа обича фантазии - той не ме обича мен, обича някаква фантазия, която той си има за мен. Например ако аз съм с къса коса, той ще се сети за Шарън Стоун и ще си представи че аз съм Шарън Стоун и ще изживее любовна история с нея, а не с мен самата.
Ако аз съм славянка, а той е Американец, той ще си изживее фантазията, че е във филм на Агент 007 и аз съм момичето на Бонд от Руски произход със различен акцент  и той е Агент 007.

Безброй са ролите в които са ме слагали без дори аз да се натискам да ги играя. Ето ви списъка и ако намерите прилика в тези мацки кажете тук: Скарлет Джохансен, Камерън Диаз, Катрин Зита Джонс, Шарън Стоун, Момиче на Бонд, , Тинкърбел, Вещица, Шведка, Рускиня, Робиня, Германка, Полякиня, Амазонка, Маргарет Тачер, моделка, Милф, шугър бейби, шугър мама, бос беийб, Майка му, Китайка …. И тн и тн и тн.

Мъжете са си куку. Това е.
Ти не се учиш от мен! От моите провали в този форум.
И ти като мен обобщаваш.

Всеки може да каже за себе си.

Моя отговор.

Образите на жените от екрана са харесвани.
Заблудата е че е задари телата.
По-скоро заради ролите.
Аз харесвам Carrie-Anne Moss в ролята и от Матрицата.
След като гледах филма, гледах други нейни снимки ииии не ми харесва.

Но не.
Ако харесвам някоя жена не я мисля за друга, нито искам да е друга.

Персона,
Да и аз мисля че идеализираме хората , които харесваме.
И мисля че това не е лошо.

Трябва малко магия в този  свят.
Другото е проза. 

Бабанка,

Как може да се обича рационално ?
Аз явно съм идиот.
Като има чувства и ми изчезва цялата рационалност.
 А аз съм много рационален. Твърде много.

Тина,
Шах с пешката.
Как обичат жените. Това ще е другата тема близнак.

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 21:38 от RoninBG

# 7
  • Terra incognita
ПримаДонна, тази теза е доста, така да се каже, повърхностна. Не знам защо, бъркаш фантазии с любов, това са различни неща.
Явно наистина не си попадала на мъже, които са те обичали.
Мога само да кажа, че мъжката любов е тиха но доста по- силна. Мъжът обикне ли, никоя Шарън Стоун или Анджелина Джоли не влизат в картинката. За него ти си идеалът. Мъжът остане ли наранен от любов, трудно забравя. Ще страда тихо месеци и години. Това е

# 8
Е, добре, дайте да зададем въпроса по друг начин - какво ще накара един мъж да обича дадена жена истински? Какво може/трябва да направи тя, за да се случи?

Впрочем за мен, на първо място, от един човек се изисква капацитет да обича дългосрочно и да обича другия в цялостта му като личност. Защото иначе ще е като, не знам, мъжете, които изведнъж се забогатяват и зарязват жената, която ги е подкрепяла, за някое по-турбо гадже. Конформизъм.

PS. Това дали ще страдаш с години не зависи от пола. Тук е имало теми за тези неща, и мъже, и жени писаха, че още си мислят за тръпки на 10-20 години.

# 9
ПримаДонна, тази теза е доста, така да се каже, повърхностна. Не знам защо, бъркаш фантазии с любов, това са различни неща.
Мога само да кажа, че мъжката любов е тиха но доста по- силна. Мъжът обикне ли, никоя Шарън Стоун или Анджелина Джоли не влизат в картинката. За него ти си идеалът. Мъжът остане ли наранен от любов, трудно забравя. Ще страда тихо месеци и години. Това е

Казано е всичко, което мисля.
Това, за което пише Примадона, няма връзка с любовта.

# 10

Но не всяка любов е такава.
Иам 2-3 такива за целия живот.

Persona7,
Нищо не може да направи жената.
Това е като гръм от мълния.
Жената може само да бъде себе си и да чака мъжа, който ще е обича такава каквато е.
За съжаление .... не винаги става.
Късмет.

Аз за това съм против корекциите при жените.
Всяка жена е перфекта за поне един мъж. Такава, каквато е.

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 21:43 от RoninBG

# 11
Само Клаудия Шифър.
Макар и на стари години вече.
Шарън Стоун не ми я хвали.

По темата - Сантименталната тълпа - стара, но хубава песен на Аlain Souchon.

# 12
  • Terra incognita
Всичко и нищо може да накара един мъж да заобича дадена жена. Всичко е въпрос на химия и комплекс от качества, които се харесват на мъжа. Любовта не е математика.

# 13
Е, добре, дайте да зададем въпроса по друг начин - какво ще накара един мъж да обича дадена жена истински? Какво може/трябва да направи тя, за да се случи?
...

Нищо не може да направи.
Искра божия е.
 Никой смъртен не може да направи нищо по предварително създаден алгоритъм, че да разпали любов у предпочитан човек.
Може да предизвика привличане, страст, приемане, уважение, почит, привързаност и още сто неща, но не и любов, обич.

# 14
Нищо не разбрах от тая тема и аз. Всеки мъж обича различно, ако попадаш на мъже, които обичат "еднакво" значи преследваш един и същи тип мъже.

Общи условия

Активация на акаунт