Професионални серии за коса - тема 117

• 129 444
  • 768
  •   1
Отговори
# 315
И на мен най-много Лакме са ми давали. Simple Smile

Обаче и в чуждестранните сайтове нещата са по-зле от преди: махната безплатната доставка почти навсякъде, увеличиха цените. Преди години много често към продукти за коса изпращаха чанти - плажни, големи, никак нелоши; натрупала съм няколко от Керастаз, Джойко и пр. Сега няма такива хубави подаръци или много рядко.

# 316
  • In transit
Днес си взех поръчката от ЗР. Доволна съм имам и мостра на балсама на Епруваж. Предния път ми бяха сложили мостра на шампоан на Макадамия.

А.П. за обем съм много доволна от маската на Grow Gorgeous- Back into the roots. Нанасям я като преуош терапия за 10 мин преди къпане. Има страхотен освежаващ ментов аромат и усещане. След къпане редувам ампулите Денсифик, серума на GG и серума на Шварцкопф Hair Activator. Отчитам, че косопада ми намаля и вече имам доста поникнала нова коса.

# 317
Пристигна и моята поръчка от ЗР за ЧП.
След като бяха арогантни по телефона, когато майка ми звъня да пита кога ще дойде пратката ми пратиха 2 мостри и CHI 15 мл.

Пак излязоха от ситуацията. Както каза Епона трябва да поработят върху комуникацията.
Да поглезят клиента с някоя мостра, да се почувства специален и така да задържат лоялните кленти и привлекат нови.

# 318
И аз днес си получих поръчката от ЗР от 23.11.Май всички е трябвало да им се обаждаме да питаме какво става с поръчките ни,та да ни изпратят по някоя мостра.....За друг път ще знам.Явно това е начина да уважат клиентите си....Типично българска работа....

# 319
Здравейте! Преди време по препоръка от форума закупих два шампоана и една маска, които се оказаха ужасни. Изсушаваха ми косата. Гребен не можеше да влезе. Единият беше Лореал repair заедно с маската, която още стои пълна и съм на път да я хвърля. Явно аз не съм обяснила от какво имам нужда. Въпреки, че са за суха и изтощена коса. Още не мога да си обясня защо толкова много изсушиха косата ми. Сега искам пак да опитам нещо професионално. Четох доста, но имам още много да уча. Спрях се на марката керастаз, мароканойл и секси hair. Но какво да взема. Косата ми е гъста, руса, суха и най-вероятно и изтощена, заради боядисването. Искам да я усещам мека, гладка и лесно разресваща се. Избягвам сулфати, силикон и парабени. Има ли такова чудо на пазара?

# 320
  • Варна
 Сори,но ще те разочаровам. Няма такъв вълшебен продукт,който да постигне исканото от теб от раз. Косата ти естествено руса или изрусена е,защото ако е второто се изискват много и специални грижи. Няма да стане с един продукт.
 Серията Абсолют рипеър на Лореал е точно за изтощени сухи коси,но не е достатъчна.  Преди време Магнолия написа нещо,което съм си запазила и го използвам за питащи като теб.

Скрит текст:
За да си оправи човек косата не са нужни чаааак толкова пари. Вярно е, че има нужда от една по-солидна предварителна инвестиция, но не е нужно да е Алтерна, Шу Уемура, Керастаз и т.н. Аз например изключително много харесвам Напура. https://www.zlatnaribka.com/napura  Цената и е средна. Преди 3 години беше дори още по-ниска. Аз я популяризирах в темата и изведнъж започнаха много да я купуват. Тогава Рибата вдигнаха с 25% цената и момичетата бяха много недоволни и не им го спестиха в страницата във фейсбук. Както е да е, мисълта ми беше, че това е марка, която е много качествена, шампоаните, маските, терапиите са им на добра цена и съвсем спокойно с две техни серии, няколко ампули, и една терапия може да се започне подобрението на косата.  Също да се вземат една-две хидратиращи серии. Джойко в енцо    също е на добра цена и е напълно допустим, особено ако се вземе голяма разфасовка. https://www.enzo.bg/kozmetika/kozmetika-za-kosa/?f=1-1-2-3649-5625 Протеина в 2 стъпки на Афоджи и още доста други продукти, които могат много да подобрят състоянието на косата, без да се хвърлят стотици левове в неудачни покупки.  Ясно е, че често първоначално има неподходящи продукти, но аз обикновено съветвам да не се разменят, освен ако няма нещо, което искаш да купиш, и можеш да го получиш чрез тази размяна. Защото след няколко месеца косата ще го хареса, състоянието й ще е различно. Е, това не е общовалидно за всеки един продукт - аз също съм разменяла някой неща, но такива които със сигурност не искам дори да помириша отново или такива, които имам в повече - като ампули например.

Затова задружността на темета е много важна. Скъпите терапии си ги купуваме 3,4,5 момичета и като си разделим и се получават хубави неща на супер цена. Последно като разделихме голямата разфасовка на Олаплекс имаше дози по около 50 мл. Олаплекс стъпка 1 и 100 мл. от стъпка 2 и цената беше 55 лева, ако не се лъжа. А тази доза ще стигне за доста време,  защото 3.75 мл. е дозата, която се слага в една боя. А към 10 мл. е за терапия на коса до средата на гърба, че и до кръста. Поне аз на моята дълга коса като сложа 15 мл. и много ми остава от дозата - при терапията първата стъпка са смесва с вода в различно съотношение в зависимост от количеството от пъвата стъпка.

Та няма лошо да се коментират и по-бюджетни продукти, ясно е, че в БГ голяма част от хората нямат добри доходи и никой не осъжда никой за това. Но истината е, че повечето момичета очакват чудеса от някоя ракламирана серия, а истината е, че често тя съвсем не е за тяхната коса. Освен това има коси, които и само Пантен ще им направи хубава косата. Аз това наричам ген и младост  и късмет също така. Моята коса се промени постепенно и дори в някой случаи рязко.  Като момиче и до преди 5 години косата ми беше къдрава и то много - ситни и гъсти къдрици. Сега е права към чуплива, като след раждането започна като че ли повече да се начупва, и е на вълни някак. Като се изкъпя и я понамачкам с ръка се начупва доста, но после се поизправя сама. Не е от дължината, защото и преди съм била с дълга коса. Съответно това за мен означава, че има някакава промяна в структурата на косъма, на няма връзка с увреждане, защото въпреки, че я боядисвам, изправям, къдря - косата ми е здрава, доколкото може това да се приеме за третирана коса. Но за разлика от преди сега имам по-гъста коса, по-плътен косъм, повече обем. И това не се дължи на китосването на косъма с добри продукти (защото точно това правим като слагаме маски, финиши и т.н. по косата) а на грижата за косата от нейното поникване. Другото е просто допълнение. Съсипаната коса си остава съсипана. Единственото, което правим е да й подобрим донякъде външния вид, да я гримираме, както се казва. И колкото по-опитен е "гримьора" толкова по-добре се маскират проблемите.

Не искам да бъда грешно разбрана. Нашето колекциониране е мания и често е просто глезотия, а не оправяне или поддържане на косата. Никой не трябва да има 20 серии за да има хубава коса, но трябва да има около 6 серии - 2 протеинови, 2 хидратиращи, една балансирана към хидратация и една балансирана към протеин. Две термозащити, от които  една на суха и една на мокра коса да се нанасят и 2 финиша - един протеинов и един хидратиращ. Това е. Грижата за скалпа може да става и само с ежедневни 5 минутни масажи, едночасов престоя преди всяко миене на косата с Ямайско черно рициново масло (нарочно го изписвам така за да няма неразбрали,иначе го съкращавам ЯЧРМ), което от Ибей може да се купи за около 25 лева и да се ползва повече от половин година, защото е много икономично и се смесва с други масла. Както и веднъж седмично по половин ампула Напура за стимулиране на фоликулите. Което е 5 лева на седмица. Колкото една купия цигари.

За да няма никаква грешка ще кажа, че Шу Уемура е глезотия. Алтерна Тен - също.

# 321
Благодаря за вниманието, косата ми е изрусена. Изнервих се и изхвърлих почти всичко от банята, всички шампоани, оставих само бебешкия. Сега буквално няма с какво да се измия.
От къде да започна с грижите? Постоянна съм, просто ми трябва насока

# 322
И аз днес си получих поръчката от ЗР от 23.11.Май всички е трябвало да им се обаждаме да питаме какво става с поръчките ни,та да ни изпратят по някоя мостра.....За друг път ще знам.Явно това е начина да уважат клиентите си....Типично българска работа....
Не съм се обаждала на ЗР.Поръчах в петък и получих нещата в понеделник.Имах и мостра.
Търгувам основно от ЗР ,не толкова често.Винаги са се държали любезно и не съм имала проблеми до сега.Основно пазарувам от там заради ФК и Oright .

# 323
8 дена след пускането ми на поръчка от Лукфантастик  на черния петък получих потвърждение, че е изпратена. 2 дена от тях се загубиха заради неминало плащане, въпреки че имах средства в картата.  Едва ли в тях е проблемът. Не съм бясна, недоволна и не ми идва да звъня по телефона. Очаквам да пристигне по Коледа, ако имам късмет Wink
Честно казано бих се зарадвала на мостра на Grow goergeous Smile

# 324
  • Пловдив
Момичета, има ли доволни/недоволни от  Луксозната терапия за сухи и изтощени коси Alterna Oil Creme Pre-Shampoo Treatment? Много и се чудя  newsm78 Балсама от серията в момента ми се отразява страхотно, шампоана - не съм го пробвала, от няколко месеца съм на противокосопадни Ш.

# 325
  • In transit
Виолетова, досега получавала ли си каквато и да е мостра от ЛФ или HQ hair? Защото аз никога не съм. Но пък често дават подарък продукт като вземаш два на дадена марка. За мен това пак си е бонус + добрите отстъпки, които правят.

# 326
  • Пловдив
Това не е малко.  12-15 лева по- ниска цена на артикул си е повече от бонус, пък дори и да се плаща доставка. Например всеки може да си изчисли колко продукта би си купил за 150 лв., например от ЛФ и за същите пари от ЗР и Арлен. Подаръците отделно. Въобще за какво ги сравняваме...

# 327
Момичета, прехвърлям въпроса си от другата тема "Грижи за косата" и  тук.
Шампоанът  Mediceuticals Folligen  хидратиращ ли е или протеинов и с каква маска/балсам би се комбинирал добре?
Да подчертая, че косата ми не харесва хидратация. Силен протеин - също. Най-добре се чувства с балансирани продукти,  и в комбиниране на протеинов шампоан с балансирана/хидратираща маска.

# 328
  • Варна
Момичета, има ли доволни/недоволни от  Луксозната терапия за сухи и изтощени коси Alterna Oil Creme Pre-Shampoo Treatment? Много и се чудя  newsm78 Балсама от серията в момента ми се отразява страхотно, шампоана - не съм го пробвала, от няколко месеца съм на противокосопадни Ш.

Че е хубава терапията хубава е,но ...си е бая цифра за преуош-лично мнение.  Съставът и е супер,харесвам я,но я ползвам като финиш не като преуош  Laughing както и нощната шапка на Ливинг.

Като преуош е точно нищоправеща на моята коса въпреки страхотния състав.

Относно магазините  всеки сам си решава от къде да пазарува. От рибата и Арлен поръчвам неща,които няма в Енцо. От Английските сайтове поръчвам обикновено промоционални сетове и марки,които ги няма в БГ. База за сравнение няма въобще.

За мостри и двата БГ сайта никога не са ми отказвали стига да имат. На предната поръчка рибите ми пратиха мостра на Алтерна инфинити ШиБ,което си е супер. Арленци пращат и без нищо да си искаш,а англичаните пращат направо цял продукт и примерно брандиран несесер или кърпа. Сумати такива чудесии имам от тях  Laughing

Lirena  Медисютикълс са балансирани. Ползвам  всичко след тях без проблем.

# 329
Благодаря ти, prinzesa bouquet

Общи условия

Активация на акаунт