Идеи за здравословен и засищащ обяд на работа

• 18 291
  • 101
  •   1
Отговори
# 45
Момичета,как носите варени яйца за обяд на работа,не миришат ли? Grinning Аз от това се притеснявам,иначе много обичам.

# 46
Има пластмасови кутии.

# 47
Има пластмасови кутии.
А като се отвори...Grinning Май няма да миришат в сандвич,в салата съм опитвала да нося-същата ужасна миризма...

# 48
Бадемовото брашно може ли да го ползвам вместо брашно за сладкиши
Не само можеш, но то е основна съставка на френските макарони. Имаше и едни италиански сладки с бадемово брашно, обаче им забравих името.
Благодаря за уточнението.
Не бяха ли Маделин бисквитите?

Имам бадемово брашно и го добавям към кексове и печива.

Може ли рецептата за френските макарони? Щерката ме моли от месеци да й направя, но не въм убедена, че са лесни и искам някоя изпитана рецепта.

# 49
Аз никога не съм правила френски макарони, прекалено сладки са за моя вкус, а и прекалено пипкави ми се виждат и затова нямам идея коя от много бройните рецепти в нета е наистина добра.

За варените яйца, аз ги слагам нарязани в кутия и ги обърквам с много горчица. Миризмата на горчицата превзема всичко.

# 50
Аз си нося всеки ден предиобедна закуска, обяд и следобедна закуска. Предиобедната закуска е сурови ядки със сушени плодове, обядът е част от вечерята от предишната вечер, а следобедната закуска - плод според сезона.
Сутрин, преди да тръгна за работа, закусвам и пия кафе вкъщи.

# 51
Много полезна тема 😊
От мен закуска - кисело мляко с сушени червени боровинки и малко овесени ядки.
Обяд- пълнени чушки с смес от извара , сирене и яйца ( зелени подправки по избор) Пекът се в фурна, ако не искаш да са мазни , печи на кухненска хартия.

# 52
На тема ВМ-НВ обяд в кутия мога да напиша дисертация 😂 Шегата настрана, от доста време се храня така, а от миналата година разнасям и кутии в университета. Имаме кухничка с микровълнова, та съм улеснена, мога да притоплям. По същество:
-остатъци от вечерята ( най-лесно, бързо, не го мисля)
- скара всякаква с добавка- лютеница, горчица + салата
- печено месо със зеленчуци
-* сандвич ( консумиран много рядко и то с един хляб от зърна само) с масло, филе, някакво сирене
-яйчен салата ( варени яйца, филе и майонеза)
- омлет с плънка
- пържени яйца с бекон и задушени гъби
- "мусака" само с мляно месо и зеленчуци
- режимна ( фатхед) пица
- "дюнер" от солена палачинка и месо
- варени яйца, кашкавал и салата
- яйчени мъфини със зеленчуци, месо, сирена ( мини омлети във фурната във формички)
- ако съм на тренировка след това нося и гарнитура от варени/ печени картофи към месото или някакъв плод за следобедна закуска ( един вид въглехидрат само и то веднъж седмично)

...и още много други, които не се сещам в момента 😐
Това е групата с рецепти, може да харесаш като идея нещо😉
http://m.bg-mamma.com/?topic=675266

ПП. Като си притоплям храната мирише на храна 😐, но пък колегите свикнаха 😂 не им прави впечатление, щото и те си носят някакви неща, така че е по-скоро ти да не се притесняваш.

Последна редакция: нд, 26 ное 2017, 09:18 от madlen97

# 53
  • Бургас
Скоро открих кокосовия чипс.Мисля, че е идеален за междинна закуска.Нося си и нарязани зеленчуци+маслини.

Зеленчуци+комбинация от яйце, сирене, кашкавал, шунка, месо или пък елда, киноа.Ако е нещо готвено трябва да е нещо по-сухо,или бъркани яйца.

# 54
# 55
Нещо за душата, което може да се носи на работа в сладко джиджанко бурканче, не се претопля и не мирише. В блендера натрошавате на парченца какаови зърна. Може и без тях, но точно те придават дълбокия шоколадов вкус и аромат. Добавяте авокадо и банан и блендирате, докато станат на пюре. Добавяте какао на прах и пак блендирате. Получената смес има консистенцията на мус и вкус на шоколад с 80% какао. Ако обичате по-сладко и режимът позволява, добавете мед на вкус. Можете да го направите и като баунти мус, редувайки в бурканчето мус и пълномаслени кокосови стърготини. Мням!

Ани, този пастет от авокадо е страшно вкусен!

# 56
Има пластмасови кутии.
А като се отвори...Grinning Май няма да миришат в сандвич,в салата съм опитвала да нося-същата ужасна миризма...

Ти пък прекаляваш. Не миришат чак така. Говориш така все едно носиш чесън на работа.

madlen97, много благодаря. Ще купувам и готово месо и ще нося салата. Че не винаги ще мога да готвя.
Запазила съм си две теми за ВМ-НВ. Четох малко, но от първия пост на едната имам много за четене и гледане.

Авокадо веднъж хапнах и беше ужасно. Но мисля, че като го разрязахме беше още зелен. Скоро ще взема едно авокадо и ще чакам да покафенее. Laughing

# 57
Елора, няма нужда да покафенява. Трябва просто да е меко на пипане. Ако не е узряло, наистина е гадно. Зрялото има вкус на масло и се маже като масло.

# 58
Е,не чесън,а все едно някой е пръднал Grinning Ама беззвучно...

# 59

Е,не чесън,а все едно някой е пръднал Grinning Ама беззвучно...
Joy Точно така синът ми определя миризмата на варени яйца. Магаре.

Общи условия

Активация на акаунт