Раждане в МБАЛ "Вита" - тема 7

• 84 783
  • 883
  •   1
Отговори
# 120
Това да се ражда между 32 и 36 седмица би било чудесно Simple Smile Някой има ли идея кои неонатолози ще работят в болницата, освен тези от старата сграда? Simple Smile

# 121
Всъщност, главната акушерка каза, че преди са пращали в Токуда само при раждане преди 31-32 седмица, но сега вече нямало да се налага,защото неонатологията е много добре оборудвана.
Тук го каза.
Както и да е, новините са чудесни Simple Smile

# 122
Никъде не съм написала, че до сега са израждали между 32-ра и 36-та. Написах, какво каза акушерката, а именно, че са препращали при раждания около 31-32 седмица. На мен също ми се стори странно, но това е, което тя каза.

на моя позната бебето се роди на термин (40г.с.) 3850 и пак отиде в Токуда, така че явно има други критерии, освен гестационна седмица Simple Smile

# 123
Виждам, че списъкът с приемните часове за База 2 е актуализиран и вече фигурира и д-р Славкова:
Д-р Веселина Славкова, от 9.3.2018 г.
петък - 9:00 до 14:30 (фетална морфология)
петък - 15:00 до 18:00 (прегледи)

http://www.vita.bg/приемни-часове-лекари-във-вита-база-2~574 (нещо не се справям с линка)

Дано продължи да изражда във Вита, така се точех на нова и луксозна болница за втора бременност и раждане.... все пак ще си следвам лекарката, където и да отиде

# 124
  • Sofia, Bulgaria
Виждам, че списъкът с приемните часове за База 2 е актуализиран и вече фигурира и д-р Славкова:
Д-р Веселина Славкова, от 9.3.2018 г.
петък - 9:00 до 14:30 (фетална морфология)
петък - 15:00 до 18:00 (прегледи)

http://www.vita.bg/приемни-часове-лекари-във-вита-база-2~574 (нещо не се справям с линка)

Дано продължи да изражда във Вита, така се точех на нова и луксозна болница за втора бременност и раждане.... все пак ще си следвам лекарката, където и да отиде

Миналата седмица разговарях с нея и беше категорична,че няма да остане във Вита.До месец трябва да се знае новото работно място,всеки който желае може да се свърже с нея и да се уточнят.

# 125
  • София
Здравейте,

не съм много по темата, тъй като разбирам, че е за раждания, но не намерих друга тема обща за Вита. Чух случайно по радиото за новата сграда и казаха, че може да се избира и личен лекар там. Понеже ни е сравнително на близо, а останахме без ЛЛ (поради продължително нейно заболяваане) за децата и мен самата. Да ви попитам дали случайно някой има впечатление от педиатър или общопрактикуващлекар там, който да работи като ЛЛ?

# 126
Моето бебе е записано при д-р Беличева. Споделяла съм по-назад в темата, че е страхотен педиатър, според мен, и аз съм много доволна. Но не работи със здравната каса. Също така, още не знам дали ще преглежда в новата сграда или само в старата.
Относно ЛЛ, имаше новина в сайта на болницата (потърси директно там, защото не ми работят линковете, които поствам):

http://www.vita.bg/изберете-своя-личен-лекар-във-вита~565

# 127
  • Sofia, Bulgaria
Включвам се с едно питане-имаме ли някоя мама родила без подписано информирано съгласие във Вита,или с преправено и точно формулирано? Също какво е мнението им за придържане към план за раждане и използването на дула,допускали ли са преди?

# 128
Тони, не съм напълно сигурна, но едва ли е възможно да не подпишеш, макар и преправено, съгласие. Никой няма да си „сложи главата в торбата”. За дула, може би не, или поне не съм чувала, а за плана, мисля се придържат до когато позволява състоянието на майката и детето. Настъпи ли усложнение, няма план, действат веднага каквото трябва.
Това,  което питаш е възможно в „Св. Лазар”, но пък и за това цената там е друга Wink

# 129
Дула вероятно допускат във самостоятелната родилна зала.

# 130
  • Sofia, Bulgaria
Тони, не съм напълно сигурна, но едва ли е възможно да не подпишеш, макар и преправено, съгласие. Никой няма да си „сложи главата в торбата”. За дула, може би не, или поне не съм чувала, а за плана, мисля се придържат до когато позволява състоянието на майката и детето. Настъпи ли усложнение, няма план, действат веднага каквото трябва.
Това,  което питаш е възможно в „Св. Лазар”, но пък и за това цената там е друга Wink
Зададох същите въпроси и там,вероятно ще трябва да се изкоментира с адвокат.Цената не е от значение.Иначе разбрах ,че във Вита са допускали една дула Олга Дукат.

# 131
  • София
Здравейте, някой дали е бил на преглед при д-р Силвия Оручева? Тя от скоро е в екипа на Вита, видях, че преди е била в Токуда, но да попитам все пак...

# 132
Записвам се и аз, за да следя темата... май ще се насоча за раждане към Вита... в момента съм в 15 г.с.

# 133
Дали има вече някой родил в новата сграда на Вита ? Може ли някой да разкаже...

# 134
  • София
Здравейте мами! Вчера с планово секцио се роди второто ни момченце! В новата сграда съм и за момента мога да ви кажа, че съм очарована. Персонала е страхотен, удобствата са на най-високо ниво. Не са спрели да ме обезболяват от момента, в който ме извадиха от зала. Ще разкажа накратко - приеха ме в 9 сутринта. Стандартни процедури - кръв, клизма, ехограф, запис, накрая катетър. Таткото идваше и си отиваше, никой не го е спирал. Анестезиолога и като цяло екипа начело с д-р Богословова бяха супер, много ведри, постоянно ми говореха. Упойката ми беше дозирана идеално, защото след това нито имах главоболие нито нищо. Хвана ме веднага, бебко изплака 5-6 минути след старта. Показаха ми го и го отнесоха за почистване и процедури. Чистиха ме около час, превръзкя на раната и торба на корема. Свалиха ме веднага в стаята, няма реанимация. Таткото дойде, донесоха ни бебо, гушкахме се и после си го взеха. Вечерта ми сложиха по-силни обезболяващи, за да спя спокойно и наистина си спах. Адски удобни са леглата, защото се настройват по 100 начина, което За след операция е супер. Сега ми донесоха закуска, после ще ме раздвижват. Ако се сетите нещо - питайте. Аз ще съм тук още 3 дни. Hug

Общи условия

Активация на акаунт