Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са симптомите на тревожност и как могат да бъдат ефективно управлявани?
Какви са причините за високото кръвно налягане и как може да се контролира?
Как може нервният стомах да бъде свързан с тревожността?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са симптомите на тревожност и как могат да бъдат ефективно управлявани?
Симптомите на тревожност могат да включват треперене, усещане за неспокойствие, повишаване на сърдечната честота, сухота в устата и главоболие. Укротяването на тревожността може да включва приемане на успокоителни или участие в дейности, които разсейват ума ви, като същевременно получавате подкрепа от приятели и специалисти. Симптомите на тревожност включват пристъпи на паника, главоболие, мускулно напрежение, треперене, гадене, изпотяване и сърцебиене. За ефективно справяне с тревожността се препоръчва комбинация от терапевтични подходи като когнитивно-поведенческа терапия (CBT), техники за релаксация и внимателност. Освен това поддържането на здравословен начин на живот чрез редовни упражнения, балансирана диета и адекватен сън може да помогне за намаляване на симптомите. В някои случаи могат да се използват и лекарства по лекарско предписание, но те трябва да се използват само под ръководството на медицински специалист.
-
Какви са причините за високото кръвно налягане и как може да се контролира?
Високото кръвно налягане може да бъде причинено от стрес, тревожност, безпокойство, нездравословна диета и други фактори. За контролиране на високото кръвно налягане се препоръчва здравословен начин на живот, редовни упражнения, диета с ниско съдържание на сол и избягване на никотин и алкохол; когато е необходимо, приемайте лекарства.
-
Как може нервният стомах да бъде свързан с тревожността?
-
Какво е латентна тетония?
-
Какви са страничните ефекти на Neolexaн и как трябва да се приема?
Шегувам се но, напротив. Заринала съм се с позитивни книги, вися като хамава в кухнята, защото единствено готвенето ме успокоява/а килата си се качваааат/. Много е трудно да се противопоставиш на тревожността. Понеже съм със социална фобия, откак съм без работа/вече 17 дни/, независимо какво е времето, половинчо си ме извежда навън и двамата си обикалямеееееее, понеже други хора освен него не мога да търпя. Преди малко се върнах от психиатър. Малко съм притеснена. Уж прехвалена психиатърка. вика ме всяка седмица, прибира си 30 лева , говорим си по 10 минути, намалява ми с 1/2 хапче. Ама това дали не може и по телефона да се случи. Чувствам се виновна пред детето, не стига, че съм без работа, ами все едно му крада от джобните. Днес ми изписа хедонин и ми намали стимулотона с още 1/2. На всичко отгоре като отидох в аптеката с ужас установих, че нямало ксанакс по складовете. Ако и ксанакса го сполети съдбата на ривотрила, не ми се мисли. Независимо, че го пия при нужда, ако го няма в чантата ми, ситуацията е пълна лудница.